5 Μαΐ 2017

Με αφορμή το τραγικό περιστατικό σε σχολείο των Γλυκών Νερών......

......να υπερασπιστούμε το δικαίωμα στη ζωή.
Ο αγώνας και η αλληλεγγύη να νικήσουν το φόβο.

Στην κοινωνία της κρίσης που ζούμε, που διαπαιδαγωγεί το λαό και τη νεολαία πως ο επιζών (survivor) θα επικρατήσει εξοντώνοντας τους υπόλοιπους, ανθούν πολλά μαύρα λουλούδια.

Σε αυτή την κοινωνία που εκτελεί δικαιώματα και προσθέτει νέα βάρη στους ανθρώπους του μόχθου, που στερεί από τους νέους την ελπίδα και το μέλλον, η αφαίρεση της ανθρώπινης ζωής γίνεται επίδειξη δύναμης.

Σε αυτή την κοινωνία κόβουν τη σύνταξη από τους γέροντες και σβήνουν το χαμόγελο των παιδιών.
Σε αυτή την κοινωνία της ανεργίας και των πενιχρών αμοιβών οι ανθρώπινες ανάγκες αποτελούν αντικείμενο κέρδους και εκβιασμών.

Σε αυτή την κοινωνία τα τραγικά γεγονότα έχουν αξία χρήσης ως ποσοστά τηλεθέασης, ως εργαλεία εκφοβισμού και εμπέδωσης των απειλών.

Σε αυτήν την κοινωνία κάποιοι προσπαθούν νυχθημερόν να εγκαταστήσουν τον παραλυτικό φόβο μέσα στη σκέψη των ανθρώπων.

Απέναντι σε όλα αυτά που διαλύουν τις ζωές μας να αναμετρηθούμε με αλληλεγγύη και τίμιο αγώνα για ζωή με δικαιώματα. Ο αγώνας και η αλληλεγγύη νικούν το φόβο και την απελπισία, δίνουν κουράγιο και αισιοδοξία.

Απέναντι στο σκληρό παρόν και το ζοφερό μέλλον που μας ετοιμάζουν, να υψώσουμε φωνή αντίστασης. Να ενωθεί η φωνή μας με τη φωνή του γείτονα, του συνάδελφου, του φίλου, του συγγενή.

Το τραγικό γεγονός έξω από το σχολείο στα Γλυκά Νερά να γίνει έναυσμα για να συζητήσουμε πού οδηγεί η επίθεση που δεχόμαστε στα δικαιώματά μας εν ονόματι της οικονομικής κρίσης. Να συζητήσουμε τι σημαίνει η απογύμνωση της ζωής μας από καθετί που της δίνει προοπτική.

Για να μπορούν να φοιτούν και να παίζουν τα παιδιά μας ξέγνοιαστα και χωρίς φόβο στα σχολεία και τις παιδικές χαρές πρέπει να αρνηθούμε το μέλλον που μας επιφυλάσσουν. Να σηκώσουμε το κεφάλι και να παλέψουμε για ένα καλύτερο αύριο. Το οφείλουμε στους εαυτούς μας και τα παιδιά μας.

Είναι αναγκαίο να διοργανωθεί άμεσα μια συγκέντρωση διαμαρτυρίας απάντηση στο τραγικό γεγονός στα Γλυκά Νερά από φορείς, σωματεία και συλλογικότητες της περιοχής. Το Δ.Σ. του Συλλόγου Π.Ε. «Αλ. Δελμούζος»να συμβάλει σ’ αυτή την κατεύθυνση και να τοποθετηθεί για το θέμα.


Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αν. Αττικής «Αλ. Δελμούζος»

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά καλό είναι να τσεκάρετε πρώτα για τι ακριβώς πρόκειται πριν συνδέσετε ένα άσχετο ποινικό έγκλημα με την πολιτική κατάσταση και την εξαθλίωση που βιώνει ο λαός.
Ο συγκεκριμένος ειδικά ήταν βαρόνος της νύχτας και χρυσαυγίτης.

Αντίσταση στις γειτονιές είπε...

Μάλλον θα πρέπει να ξαναδιαβάσεις το κείμενο πιο προσεκτικά, και όπως η Χρυσή Αυγή έτσι και το έγκλημα δεν είναι άσχετα από το σύστημα στο οποίο ζούμε. Είναι ένα από τα πολλά πρόσωπά του.

Ανώνυμος είπε...

Με τη λογική αυτή θα γράφετε πολιτικά κείμενα για κάθε ποινικό έγκλημα (;)

Αντίσταση στις γειτονιές είπε...

Αν είσαι ο ίδιος ανώνυμος μάλλον δεν το ξαναδιάβασες το κείμενο ή δυσκολεύεσαι να το καταλάβεις!
Όπως και να 'χει πάντως το κείμενο δε γράφτηκε για το συγκεκριμένο έγκλημα αλλά με αφορμή αυτό.
Η διαφορά μάλλον είναι κατανοητή.
Από εκεί και πέρα σε τι ακριβώς διαφωνείς;