23 Μαΐ 2017

Αγωνιστικές Κινήσεις Πολυτεχνείου Κρήτης: Να υπερασπιστούμε τις συλλογικές μας διαδικασίες!

Για συλλόγους όργανα πάλης των φοιτητών κόντρα στην επίθεση του συστήματος!

Και φέτος, η αναγκαιότητα περιφρούρησης των φοιτητικών εκλογών πανελλαδικά είναι σημαντικό να ιδωθεί από τον καθένα. Μέσα στο γενικότερο κλίμα της φασιστικοποίησης τίθεται υπό αμφισβήτηση η διεξαγωγή οποιασδήποτε δημοκρατικής διαδικασίας όπως αυτή των φοιτητικών εκλογών(χαρακτηριστικά είναι τα παραδείγματα στην ΑΣΟΕ εδώ και 2 χρόνια και πέρυσι και στην Πάντειο).

Από αυτό τον κανόνα που επιχειρείται να εδραιωθεί δε θα ξεκοβόταν και το Πολυτεχνείο Κρήτης. Πέρυσι δεν έγιναν οι εκλογές του ενιαίου με ευθύνη των συστημικών ΠΑΣΠ -ΔΑΠ αλλά και των άλλων αριστερών δυνάμεων είτε με τη συμφωνία (ΠΚΣ) τους ή τελικά με την αποδοχή τους (ΕΑΑΚ). Φετινή συνέχεια αυτής της διαλυτικής κατάστασης είναι ότι στις 21/5 ενημερωθήκαμε ότι εν τέλει τα ΔΣ αποφάσισαν τη διεξαγωγή των εκλογών στις 30/5 αντί στις 24 όπως πρόκειται σε όλες τις υπόλοιπες σχολές πανελλαδικά!Ο λόγος είναι ότι δε μπορούσε να αλλάξει το πρόγραμμα των ασκήσεων υπαίθρου στο ΜΗΧΟΠ και το ΜΗΠΕΡ!! Ως Αγωνιστικές Κινήσεις,όπως τοποθετηθήκαμε και στη συζήτηση που έγινε στο κάλεσμα της συνέλευσης του ενιαίου,πιστεύουμε ότι η διεξαγωγή πρέπει να γίνει ίδια μέρα με όλες τις υπόλοιπες σχολές πανελλαδικά, στις 24/5 και στον ενιαίο και στους τμηματικούς χωρίς να αποκλείεται κανένας φοιτητής ή έτος από τη διαδικασία. Βέβαια την ίδια άποψη δεν είχαν και οι άλλες δυνάμεις που χωρίς να ανοίξουν καν το θέμα στο φοιτητόκοσμο απευθύνθηκαν στον κοσμήτορα εξ αντιπροσωπείας με τα ΔΣ, και τελικά συμμορφωμένες με την απάντηση του άλλαξαν την ημερομηνία των εκλογών! Η απόφαση βάζει αρνητικό προηγούμενο,καθώς το σύστημα θα επικαλείται εκπαιδευτικές διαδικασίες για να αμφισβητεί τις συλλογικές διαδικασίες των φοιτητών. Επίσης φτιάχνεται ένα πλαίσιο για φοιτητικές εκλογές αποστειρωμένες από πολιτικά επίδικα που θα θυμίζει εκλογές παραταξιακών μηχανισμών.

Ως Αγωνιστικές Κινήσεις αντιλαμβανόμαστε τη διαδικασία αυτή ως κατάκτηση του φοιτητικού κινήματος καθώς αποτελεί ένα από τα μέσα συγκρότησης των φοιτητικών συλλόγων. Υπερασπιζόμαστε την κατεύθυνση των αγώνων μέσα στους συλλόγους απέναντι στους “μονόδρομους”του συστήματος και της ανασυγκρότησης του φοιτητικού κινήματος έναντι της διάλυσης. Δεν θέλουμε συλλόγους με τη κατεύθυνση των ''έξυπνων'' προτάσεων (πχ με τις προτάσεις διαχείρησης των κτιρίων του ΠΚ από την Ενωτική Πρωτοβουλία) αλλά με τη λογική των μαζικών αγώνων ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ των δικαιωμάτων μας για σίτιση, στέγαση, σπουδές. Συλλόγους που θα είναι όργανα πάλης των φοιτητών στο πλευρό του λαού ενάντια στην επίθεση του συστήματος. Απέχουμε από τα όργανα συνδιοίκησης γιατί θεωρούμε ότι η πάλη των φοιτητών πρέπει να είναι ανεξάρτητη και κόντρα με τον κρατικό μηχανισμό. Είμαστε κόντρα στη λογική της ανάθεσης που θέλει τους φοιτητές παρατηρητές των εξελίξεων. Για αυτό ως Αγωνιστικές Κινήσεις παλεύουμε για το ζωντάνεμα-μαζικοποίηση των γενικών συνελεύσεων, οι οποίες είναι το πιο ισχυρό όπλο έχουμε ως φοιτητές. Προβάλλουμε τη γραμμή της αντίστασης,ως τη μόνη που μπορεί να βάλει ξανά το φοιτητικό δυναμικό στην κατεύθυνση του αγώνα.

Καλούμε όλους τους φοιτητές να υπερασπιστούν τις πολιτικές διαδικασίες του φοιτητικού συλλόγου και στις 30/5 να συμμετέχουν στις φοιτητικές εκλογές. Να βάλουμε παρακαταθήκες για την οργάνωση των φοιτητών,την αναζήτηση της συλλογικής απάντησης των προβλημάτων μας με την πάλη μας για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας σε αγωνιστική κατεύθυνση και όχι αυτή του διαλόγου με αυτούς που υλοποιούν την αντιλαϊκή πολιτική.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ Π.Κ.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ειναι Αγωνιστικες κινησεις πολυτεχνειου κρητης.Αν γίνεται ας διορθωθει.

Ν.