...................

1 Μαΐ 2017

Θεσσαλονίκη: Διαδηλώσεις για την Πρωτομαγιά και ενάντια στα νέα αντιλαϊκά μέτρα

Δύο πρωτομαγιάτικες διαδηλώσεις έγιναν σήμερα το πρωί στην Θεσσαλονίκη. Στην Καμάρα συγκεντρώθηκαν με διαφορετικά καλέσματα η Λαϊκή Αντίσταση - ΑΑΣ, ο Συντονισμός Συλλογικοτήτων και η ΕΣΕ.

Στην μαζική διαδήλωση που ακολούθησε συμμετείχαν με μπλοκ και πανό το ΚΚΕ(μ-λ), η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, συνδικαλιστικές ομάδες και σωματεία και η Επιτροπή Αγώνα Θεσσαλονίκης ενάντια στον χρυσό. Στην διαδρομή στο σώμα της διαδήλωσης προστέθηκαν η ΟΚΔΕ, η ΛΑΕ και η ΚΕΕΡΦΑ. Στα συνθήματα κυριάρχησε η καταγγελία στα νέα αντιλαϊκά μέτρα και στην κυβερνητική πολιτική που εφαρμόζει μνημόνια παλιά και νέα και προχωρεί σε ξεπουλήματα και ιδιωτικοποιήσεις. Η πορεία που συγκέντρωσε περισσότερους από 1500 εργαζόμενους, άνεργους και νέους διέσχισε την Εγνατία, την Παύλου Μελά, την Τσιμισκή και διαμέσου της Βενιζέλου κατέληξε στο μνημείο των καπνεργατών δίπλα στο κτίριο του Εργατικού Κέντρου. Μπροστά από το κατάστημα των Έβερεστ πραγματοποιήθηκε διαμαρτυρία για τα εργοδοτικά εγκλήματα.

Η δεύτερη συγκέντρωση και διαδήλωση ήταν του ΠΑΜΕ που ξεκίνησε από το Άγαμα του Βενιζέλου. Η εργοδοτική ηγεσία του ΕΚΘ πραγματοποίησε συγκέντρωση ελάχιστων ατόμων εμπρός στο Εργατικό Κέντρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com