...................

2 Μαΐ 2017

1η Μάη Σάμος

Με συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο και πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης της Σάμου, από περίπου 200 εργαζόμενους, νέους και συνταξιούχους που συμμετείχαν στη συγκέντρωση και τη διαδήλωση, γιορτάστηκε στο νησί η εργατική Πρωτομαγιά. Στη συγκέντρωση καλούσαν το Εργατικό Κέντρο (ΠΑΜΕ), η ΕΛΜΕ Σάμου (συμμετείχαν κάποια μέλη από το ΔΣ με ένα πανό), ο Σύλλογος Δασκάλων-Νηπιαγωγών (συμμετείχαν ακόμα λιγότερα μέλη του ΔΣ χωρίς πανό) και η ΛΑ-ΑΑΣ. Χαρακτηριστικό της πολιτικής υποτονικότητας και των καιρών που βρίσκεται η εν γένει Αριστερά είναι ότι εκτός από την προκήρυξη της ΛΑ-ΑΑΣ και υλικά του ΚΚΕ(μ-λ) που διακινήθηκαν από μέλη του, στη συγκέντρωση και στην πορεία δεν διακινήθηκε κανένα άλλο πολιτικό υλικό!

Η ΛΑ-ΑΑΣ με αφισοκόλληση σε όλο το νησί και παρεμβάσεις την προηγούμενη εβδομάδα με τις οποίες καλούσε σε συμμετοχή στην απεργία και στη διαδήλωση της Πρωτομαγιάς, επεδίωξε να αναδείξει την κατεύθυνση αντίστασης στην επίθεση και τα νέα μέτρα , την κατεύθυνση του αγώνα ενάντια στην ιμπεριαλιστική εξάρτηση και τον πόλεμο. Αυτό ήταν και το στίγμα του μπλοκ που συγκρότησε στη διαδήλωση με 30 εργαζόμενους και νεολαίους, που με τα συνθήματα του έδωσε ζωντάνια και μαχητικότητα στην απεργιακή διαδήλωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com