13 Μαΐ 2017

Καρδίτσα: παρέμβαση της «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ» για την απεργία της Τετάρτης 17 Μάη

Παρέμβαση με μοίρασμα προκήρυξης για την πανεργατική απεργία της 17 Μάη έγινε το απόγευμα της Παρασκευής στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας από την «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ» η οποία συγκροτήθηκε μετά από ανοιχτή σύσκεψη-συζήτηση που κάλεσαν στο Παυσίλυπο συνδικαλιστικά σχήματα και εργαζόμενοι-άνεργοι από διάφορους εργασιακούς χώρους (Αγωνιστική Ενότητα στο ΝΤ της ΑΔΕΔΥ, Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών κ.α.).

Εύκολα έπαιρνε ο κόσμος την προκήρυξη, εύκολα άνοιγε και συζητήσεις αλλά το κλίμα απογοήτευσης, ηττοπάθειας & μοιρολατρίας ήταν αυτό που «έβγαινε». Λίγες μέρες πριν την απεργία και αυτοί που την κήρυξαν (ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ-Εργατικό Κέντρο) την άφησαν στον «αυτόματο πιλότο». Καμιά προπαγάνδισή της, καμιά πρωτοβουλία ανάδειξή της, καμιά προσπάθεια για την επιτυχία της, πέρα από συνεντεύξεις-κλισέ στα τοπικά ΜΜΕ.

Μια απεργία λοιπόν με αρνητικούς συσχετισμούς για το λαό. Η πλατιά συνειδητοποίηση αυτής της άσχημης πραγματικότητας είναι ο πρώτος όρος για μια άλλη πορεία του κινήματος. Και μαζί η συνειδητοποίηση της πραγματικής διεξόδου: της δύσκολης μεν αλλά μοναδικής διεξόδου του αγώνα. Η απεργία της 17 Μάη δεν θα αλλάξει βέβαια «μια και έξω» αυτή την αρνητική κατάσταση. Μπορεί να αξιοποιηθεί όμως για να δυναμώσει η γραμμή της συλλογικής πάλης, της αντίστασης, της διεκδίκησης, της αναμέτρησης.

Οι παρεμβάσεις της «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ» θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες με μοίρασμα υλικού σε εργασιακούς χώρους (σχολεία, νοσοκομείο, ΟΤΑ), δημοσιεύσεις στον τοπικό Τύπο κλπ ενώ για την ημέρα της απεργίας καλεί σε διακριτή από Εργατικό Κέντρο & ΠΑΜΕ συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία, στις 10:30 το πρωί.

Ακολουθεί η προκήρυξη που μοιράστηκε:

ΑΠΕΡΓΙΑΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ
Να μην περάσει η νέα συμφωνία και το νέο Μνημόνιο διαρκείας
ΚΑΤΩ ΠΑΛΙΑ & ΝΕΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ
Κάτω η βάρβαρη πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ-κεφαλαίου-εργοδοσίας

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε την συμφωνία με τους δανειστές, που ισοδυναμεί με νέο Μνημόνιο, την επόμενη της εργατικής πρωτομαγιάς. Ο εργοδοτικός γραφειοκρατικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ προκήρυξε με μεγάλη καθυστέρηση 24ωρη Γενική απεργία στις 17 Μάη.

Με τα νέα μέτρα:

λεηλατείται το ήδη πενιχρό εισόδημα των εργαζόμενων, μέσω της μείωσης του αφορολόγητου,
καταργούνται φοροαπαλλαγές,

μειώνονται επιδόματα όπως της ανεργίας, θέρμανσης, οικογενειακά κλπ,

χαρατσώνονται ξανά οι συντάξεις και κόβονται οι επικουρικές,

αφαιρούνται εργατικά δικαιώματα και κατακτήσεις κ.α.

Και όλα αυτά, με στρατιές ανέργων, απλήρωτων εργαζομένων, προσωρινά εργαζόμενων, με δουλειά για ένα κομμάτι ψωμί - χωρίς δικαιώματα.

ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ!

Η επίθεση που δεχόμαστε είναι ιστορικής σημασίας. Απαιτείται ενωμένος, παλλαϊκός αγώνας.
Είναι ανάγκη να οργανώσουμε πρωτοβουλίες ενάντια στην ψήφιση των μέτρων για την επιτυχία των απεργιακών κινητοποιήσεων καθώς και τη δυνατότητα συντονισμού της δράσης μας. Είναι ανάγκη να επιδιώξουμε την μέγιστη συσπείρωση των αγωνιζόμενων κομματιών στο εργατικό κίνημα και να οργανώσουμε πρωτοβουλίες και άλλα αγωνιστικά γεγονότα ενάντια στην ψήφιση των μέτρων.

Κόντρα στην υποταγή, του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού που αντιστρατεύεται τα εργατικά συμφέροντα και διευκολύνει την κυβέρνηση να περάσει την αντιδραστική πολιτική της ΕΕ, του ΔΝΤ και του κεφαλαίου, αλλά και κόντρα στις κομματικοκεντρικές λογικές.

Η απάντησή μας περνάει μέσα από την από τα κάτω οργάνωσή μας στους χώρους δουλειάς, την ταξική αλληλεγγύη και τη συλλογική αντίσταση. Να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Να οικοδομήσουμε παντού την αγωνιστική ταξική ενότητα των εργαζομένων.

-Να μην περάσει η νέα συμφωνία και το νέο Μνημόνιο διαρκείας

-Κάτω τα νέα μέτρα και η βάρβαρη πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ-κεφαλαίου-εργοδοσίας

Η εργατική ΑΠΕΡΓΙΑ πρέπει να αποτελέσει σταθμό για την ταξική - αγωνιστική ανασυγκρότηση στο εργατικό κίνημα και στην πόλη μας , με τον συντονισμό και την ενότητα ταξικών ανεξάρτητων σχημάτων, εργαζομένων και ανέργων.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ - ΟΛΟΙ 10:30 πμ ΣΤΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ
Καρδίτσα 9-5-2017

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ

9 σχόλια:

 1. Ανώνυμος13/5/17, 11:42 μ.μ.

  http://www.karditsalive.net/karditsa/%CE%B1%CE%B3%CF%89%CE%BD%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CE%BA%CE%B9%CE%BD%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%B5%CE%BA%CF%80%CE%B1%CE%B9%CE%B4%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8E%CE%BD-17-%CE%BC%CE%AC%CE%B7-%CE%BC%CE%B1%CE%B6%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B1%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%AF%CE%B1-%CF%8C%CE%BB%CE%BF%CE%B9-10-30-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BA%CE%B5%CE%BD%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CF%80%CE%BB%CE%B1%CF%84%CE%B5%CE%AF%CE%B1

  πού ?
  κ.γ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ανώνυμος14/5/17, 12:02 π.μ.

  Τι εννοείς με το που;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ανώνυμος14/5/17, 1:04 π.μ.

  στην κεντρικη πλατεια εχει και το παμε και το εργατικο κεντρο .Οι Α.Κ που θα πανε δε λενε ?
  κγ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ανώνυμος14/5/17, 1:08 π.μ.

  που λενε με ποιον δεν λενε...,δεν ειναι διασπαστες .
  πκ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ανώνυμος14/5/17, 1:09 π.μ.

  Μάλλον δε πρόσεξες ότι το παραπάνω κείμενο το συνυπογράφουν οι Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών, αλλά ούτε τον τίτλο του άρθρου στο karditsalive.

  Eίναι ολοφάνερα και τα δύο!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Ανώνυμος14/5/17, 1:13 π.μ.

  Εξακολουθεί μάλλον η στραβωμάρα π.κ., λένε και με ποιον. Με τον εργαζόμενο λαό, σε αυτόν απευθύνονται. Και οι Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπ. και η Πρωτοβουλία.

  Εσύ π.κ. με ποια ηγεσία είσαι;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Αν ο πκ θέλει να πει κάτι γιατί δεν το λέει στα ίσα; Που ακριβώς δυσκολεύεται;
  Και ο κγ αν η ...αφηρημάδα του δεν είναι αληθινή!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Ανώνυμος14/5/17, 5:05 π.μ.

  Με τον εργαζόμενο λαό...αυτος δεν παει εργ.κεντρο οι βουλευτες του συριζα η ανταρσια και ολος ο καλος κοσμος πανε...οι εργαζομενοι πανε ΠΑΜΕ πκ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Ανώνυμος14/5/17, 8:23 π.μ.

  Στην ίδια πλατεία δε καλεί το ΠΑΜΕ, το εργατικό κέντρο και η Πρωτοβουλία; Πόσο μεγάλη είναι αυτή πια;

  @πκ το κακό είναι ότι οι εργαζόμενοι δε πάνε πουθενά! Και αυτό μάλλον δε φαίνεται να σε απασχολεί ιδιαίτερα

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com