...................

23 Μαΐ 2017

Για την απεργία της 17 Μάη στη Σάμο

Με λίγο μεγαλύτερη συμμετοχή από αυτή της Εργατικής Πρωτομαγιάς , γύρω στις δύο εκατοντάδες ανθρώπων, πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση και η απεργιακή διαδήλωση στη Σάμο στις 17 του Μάη. Το μπλοκ της ΛΑ-ΑΑΣ συνέβαλλε στη μαχητικότητα της διαδήλωσης με συνθήματα για την μαζική αντίσταση στα νέα βάρβαρα μέτρα αλλά και συνολικά ενάντια στην πολιτική της εξάρτησης και της επίθεσης. Ξεχωριστή, η κάθε άλλο παρά συνηθισμένη παρουσία μπλοκ του συλλόγου δασκάλων-νηπιαγωγών που επίσης έδωσε τόνο με συνθήματα κυρίως ενάντια στην ταξική επίθεση της κυβερνητικής πολιτικής στην εκπαίδευση. Τα δύο αυτά μπλοκ, μαζί με το αντίστοιχο της ΕΛΜΕ συσπείρωσαν περίπου πενήντα διαδηλωτές, νέους, εργαζόμενους και συνταξιούχους, που συμμετείχαν από την αρχή στη συγκέντρωση του ΕΚΣ και στην διαδήλωση που ακολούθησε στην κεντρική παραλιακή οδό της πόλης της Σάμου.

Σε όλο το διάστημα της προετοιμασίας της απεργίας η ΛΑ-ΑΑΣ παρέμβηκε πλατιά σε Βαθύ και Καρλόβασι και σε χωριά του νησιού, μοιράζοντας πολλές εκατοντάδες προκηρύξεις και αφισοκολλώντας τοπική αφίσα με κάλεσμα για την απεργία. Το «κλίμα» που συνάντησε σε συζητήσεις με δεκάδες εργαζόμενων, αν και απέχει από το να χαρακτηριστεί πλατιά αγωνιστικό (αυτό άλλωστε «καταγράφηκε» και στο επίπεδο συμμετοχής στην απεργιακή διαδήλωση) ήταν ένα βήμα πιο μπροστά από αυτό μιας προηγούμενης περιόδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com