18 Μαΐ 2017

Για την απεργία στις 17 Μάη (Χανιά)

Η εικόνα των απεργιακών συγκεντρώσεων στην πόλη μας ήταν σαφώς καλύτερη από άποψη μαζικότητας από τις αντίστοιχες της Πρωτομαγιάς. Δεν μιλάμε φυσικά για «λαϊκό ξεσηκωμό» , αλλά για αρκετές εκατοντάδες διαδηλωτών που μοιράστηκαν στις 2 συγκεντρώσεις. Στα Νέα καταστήματα που καλούσε το ΠΑΜΕ και στην πλ. της Δημ. Αγοράς που καλούσαν το εργατικό Κέντρο, η ΑΔΕΔΥ και διάφορα σωματεία και σύλλογοι εργαζομένων. Ελάχιστα εμπορικά καταστήματα έμειναν κλειστά, ενώ η κάθοδος των αγροτών που εξάγγειλε ο πρόεδρος του εργατικού Κέντρου έμεινε μόνο εξαγγελία, μιας και έκαναν την εμφάνιση τους 3-4 αγροτικά αυτοκίνητα.

Προκλητική ήταν η επανεμφάνιση στη συγκέντρωση διάφορων παλιών συνδικαλιστών κυρίως πασοκικής προέλευσης, που με τις ομιλίες τους προκαλούσαν είτε με τις ψευτοαγωνιστικές τους κορώνες, είτε βρίζοντας τον κόσμο «που δεν ξεσηκώνεται».

Η Πρωτοβουλία Αντίστασης από την προσυγκέντρωση που είχε μπροστά στο Δημαρχείο έκανε πορεία μέχρι την Πλ. της Δημοτικής αγοράς. Για άλλη μια φορά στην πρόταση που απεύθυνε σε άλλες δυνάμεις για κοινή προσυγκέντρωση η απάντηση ήταν αρνητική.

Στη συγκέντρωση στην πλ. Αγοράς ο σ. που μίλησε κατήγγειλε την πολιτική της κυβέρνησης που με την ουσιαστική στήριξη όλων των κομμάτων του συστήματος ,ετοιμάζεται να ψηφίσει μέτρα πολύ σκληρά για τους εργαζόμενους, το λαό και τη νεολαία. Μέτρα που απαιτεί το κεφάλαιο ντόπιο και ξένο. Κατάγγειλε επίσης τους ξεπουλημένους εργατοπατέρες και τη λογική του ρεφορμισμού, της ηττοπάθειας, της υποταγής και του εκλογικού κρετινισμού που υπονομεύει τη συγκρότηση των λαϊκών δυνάμεων.

Στη συνέχεια έγινε πορεία στο κέντρο της πόλης.

Την Πέμπτη 18 Μάη η Πρωτοβουλία Αντίστασης θα κάνει παρέμβαση καταγγελίας της ψήφισης των νέων αντεργατικών μέτρων στην Πλ. της Δημ. Αγοράς στις 7μ.μ.

http://protovouliantistasis.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: