18 Μαΐ 2017

Καρδίτσα: απεργία 17/5 - μαζικότερη από προηγούμενες, πίσω από τις αναγκαιότητες

Η χθεσινή απεργιακή κινητοποίηση μπορεί να μην είχε τη μαζικότητα που απαιτείται με βάση τις αναγκαιότητες, τα μέτρα που παίρνονται και την επίθεση που δέχεται ο λαός και οι εργαζόμενοι, μπορεί να υπολείπονταν αρκετά από παλιότερες «μνημονιακές» κινητοποιήσεις που έγιναν στη πόλη μας, αλλά σίγουρα ήταν η μαζικότερη που έγινε εδώ και πάνω από ένα χρόνο, από τις 4 Φλεβάρη του 2016. Τα απεργιακά ποσοστά «αναμενόμενα» με βάση την κατάσταση διάλυσης και οπισθοχώρησης του κινήματος: 7,5% στη Α/βάθμια, 3% στη Β/βάθμια, ελάχιστοι στους ΟΤΑ, μόνο η Εθνική από τις τράπεζες κλπ. Ελάχιστοι οι απεργοί στον ιδιωτικό τομέα με λίγες «φωτεινές» εξαιρέσεις όπως στο συνεταιριστικό οινοποιείο και στον ΟΤΕ/COSMOTE που είχαμε καθολική (σχεδόν 100%) συμμετοχή.

Οι απεργιακές συγκεντρώσεις έγιναν στη κεντρική πλατεία με το ΠΑΜΕ νάναι στη μια πλευρά και το Εργατικό Κέντρο-ΑΔΕΔΥ στην άλλη πλευρά, με πιο μαζική αυτή του ΠΑΜΕ και τη συγκέντρωση του ΕΚ-ΑΔΕΔΥ να μην μαζεύει ούτε καν τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων που καλούσαν. Ενδιάμεσα και διακριτά από τις δύο συγκεντρώσεις, με ικανοποιητική συμμετοχή κόσμου, ήταν το μπλοκ της «Πρωτοβουλίας ενάντια στα μέτρα» που στη συνέχεια έκανε ξεχωριστή πορεία η οποία πέρασε από τη λαϊκή αγορά, σταμάτησε στο κατάστημα της Συνεταιριστικής Τράπεζας Καρδίτσας (όπου καταγγέλθηκαν οι πλειστηριασμοί σπιτιών που αυτές τις μέρες επισπεύδει η συνεταιριστική «μας» τράπεζα) και κατέληξε ξανά στη κεντρική πλατεία.

Παρά τους αρνητικούς συσχετισμούς που αποτυπώθηκαν και σ’ αυτή την απεργία, ήταν μια κινητοποίηση που «ξεμούδιασε» έναν κόσμο. Μετά από μεγάλο διάστημα ξαναδιαδήλωσε, ξαναπορεύτηκε, ξαναβγήκε στο δρόμο, ξανάπιασε το νήμα της συλλογικής πάλης και του κινήματος. Όσο και αν κάποιοι λοξοκοιτάνε σε «κάλπες» και «εκλογικά μέτωπα», ο «μόνος δρόμος είναι ο δρόμος» για να απαντηθεί η απογοήτευση, η ιδιώτευση, η ηττοπάθεια, η αποστράτευση, για να μετατραπεί το σιχτίρισμα, η οργή και η αγανάκτηση του κόσμου σε συλλογική πάλη, αντίσταση και διεκδίκηση, για νάχει ο λαός και το κίνημα νίκες. Η Λαϊκή Αντίσταση-ΑΑΣ, τόσο αυτόνομα όσο και με προτάσεις-πρωτοβουλίες κοινής δράσης, σ’ αυτή την κατεύθυνση θα επιμείνει, αυτή την κατεύθυνση παλεύει και στηρίζει με όλες της τις δυνάμεις.

http://aristerastikarditsa.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com