18 Μαΐ 2017

Πάτρα: Απεργία 17/05 και κάλεσμα στις συγκεντρώσεις

Με 3 συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκε χθες η απεργιακή κινητοποίηση στην Πάτρα. Οι συγκεντρώσεις ήταν αυτή του ΠΑΜΕ στην Πλ. Γεωργίου, των Φ.Σ., ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΕΕΚ, α/α χώρος στο Παράρτημα και τέλος μπροστά από το ΕΚΠ (πλ. Όλγας) των πρωτοβάθμιων σωματείων ,ΛΑΕ, ΣΕΚ, ΛΑ-ΑΑΣ. Με σιγουριά μπορούμε να πούμε ότι όλες οι συγκεντρώσεις είχαν κάποια μαζικότητα αλλά αυτή από μόνη της δεν μπορεί να καλύψει την ανάγκη για την οργάνωση ενός μαχητικότερου και μαζικότερου εργατικού-λαϊκού κινήματος.

Στην φάση αυτή που η κινηματική αδράνεια έχει κυριαρχήσει στο συνδικαλιστικό κίνημα με αποτέλεσμα να περνούν τα βάρβαρα μέτρα χωρίς την απαιτούμενη αντίσταση, κάποιοι αρέσκονται στο να κάνουν «επαναστατικές» ασκήσεις στο έδαφος αυτή της αρνητικής, για τον λαό, πραγματικότητα. Το ΠΑΜΕ μπορεί να έχει την «πατέντα» αλλά δυνάμεις όπως η ΛΑΕ-ΜΕΤΑ δεν πάνε πίσω. Η εικονική σύγκρουση μελών του ΜΕΤΑ με την διοίκηση του ΕΚΠ στην αρχή της πορείας για το ποιος θα βάλει το πανό μπροστά, αλλά και ο αγώνας δρόμου κατά την διάρκεια της πορείας των μπλοκ δεν μπορεί να σβήσει από την μνήμη το ιστορικό κάποιων συνδικαλιστών πρώην ΣΥΡΙΖΑ νυν ΛΑΕ για την δουλειά που έκαναν όλο το προηγούμενο διάστημα στο εργατικό κίνημα βάζοντας και αυτοί το λιθαράκι τους στην αποσυγκρότηση και τον αποπροσανατολισμό των διαθέσεων των λαϊκών μαζών.

Η ΛΑ-ΑΑΣ παρεμβαίνοντας στην συγκέντρωση δεν μπήκε σε αυτές του είδους τις λογικές και πορεύθηκε με το πανό και τα συνθήματά της στους δρόμου μαζί με τα σωματεία κρατόντας μια απόσταση από το μπλοκ της διοίκησης του ΕΚΠ που είχε ξεμείνει στην διαδρομή της πορείας. Για εμάς το ζήτημα της ανασυγκρότησης του εργατικού και λαϊκού κινήματος δεν είναι υπόθεση οργανωτικού και χωροταξικού δήθεν διαχωρισμού. Η ανασυγκρότηση των δυνάμεων περνά μέσα από την ενίσχυση της κατεύθυνσης της αντίστασης και της διεκδίκησης μέσα στο λαό έξω από αστικές και ρεφορμιστικές αυταπάτες.

Σε αυτή την κατεύθυνση καλούμε σήμερα στις συγκεντρώσεις ενάντια στα νέα μέτρα ξεκινώντας από την πλ. Όλγας 6:30 το απόγευμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: