11 Μαΐ 2017

13/5, Περιήγηση: Δέντρα, πουλιά & ρέματα του κέντρου της Θεσσαλονίκης

Ο Βαρδάρης – Κέντρο Κοινωνικών Ιστορικών Μελετών Θεσσαλονίκης σας προσκαλεί σε μια εαρινή ξενάγηση στα μικρά κι ελάχιστα φυσικά καταφύγια της πόλης, εκεί όπου τα δέντρα διηγούνται ιστορίες του παρελθόντος και τα πουλιά ιστορίες του μέλλοντος, πάνω στα εναπομείναντα ίχνη των ρεμάτων της Θεσσαλονίκης. 
 
Τροπικοί εισβολείς, φτερωτοί άποικοι από την ανατολή και μια πρώιμη ”οικολογική” πρωτοβουλία της οθωμανικής διοίκησης, διαμόρφωσαν το σημερινό φυσικό τοπίο που επιβιώνει μέσα στις χαραμάδες του αστικού ιστού.

Στην περιήγησή μας θα δούμε και θ’ ακούσουμε αηδόνια, σταχτάρες και τσαλαπετεινούς, θα ψάξουμε το Gingko, ζωντανό απολίθωμα 250 εκ. ετών, και θα δώσουμε την ευκαιρία στα καραγάτσια, τις ζητιές και τις χαρτομουριές να μας αφηγηθούν ιστορίες για υγρά κεχριμπάρια, χειροποίητα χαρτιά, μεταξωτά λουλούδια και άλλα θαυμαστά πράγματα.
Η διαδρομή μας ξεκινά από το πάρκο του ΑΠΘ και ανεβαίνει προς το Επταπύργιο, μέσα από την Ευαγγελίστρια και την Άνω Πόλη. Ξεναγοί – αναζητητές θα είναι η Μαρία Παναγιωτοπούλου και ο Γιώργος Μπλιώνης.

Σάββατο 13 Μαΐου 2017

Σημείο συνάντησης: ΑΠΘ πύλη ΦΜΣ, ώρα 17.30

Η περιήγηση θα κρατήσει περίπου 2,5 ώρες. Φορέστε άνετα παπούτσια περπατήματος, πάρτε νεράκι για τη διαδρομή και αν έχετε κυάλια φέρτε τα μαζί σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com