...................

5 Μαΐ 2017

Για το κλείσιμο του 12ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση του Δημάρχου Θεσσαλονίκης, κ.Μπουτάρη, να βάλει λουκέτο στο 12ο δημοτικό σχολείο Θεσσαλονίκης, το οποίο χρόνια τώρα στεγάζεται και λειτουργεί σε λυόμενες αίθουσες μπροστά από το Μέγαρο Μουσικής. Αυτό θα έχει ως συνέπεια τη διασπορά 120 μαθητών σε όμορα και μη σχολεία, κορεσμένα ήδη από μαθητικό δυναμικό.

Ο Δήμαρχος αρνείται να βρει πρόσφορη λύση μεταστέγασης του σχολείου, επίσης αρνείται να μεριμνήσει για τη συντήρηση του υπάρχοντος κτίσματος, επικαλούμενος ανυπόστατες γνωματεύσεις ότι το παρόν κτίριο δεν επιδέχεται επιδιορθώσεων (αντίθετες προς τη γνωμάτευση της Πολεοδομίας).

Επικαλείται, ακόμα, την αδυναμία του να διαθέσει κονδύλια για τη συντήρηση, καθώς και ότι το οικόπεδο δεν είναι δική του ιδιοκτησία αλλά του Δημοσίου, και μάλιστα είναι χαρακτηρισμένο ως χώρος πρασίνου. Το επιχείρημα είναι ακόμη πιο αίολο, αν σκεφτεί κανείς ότι το Σεπτέμβριο του 2015 εγκρίθηκε κονδύλιο για επισκευές του εν λόγω κτιρίου από το ίδιο το Δημοτικό Συμβούλιο.

Τεράστιες είναι οι ευθύνες για την απαράδεκτη κατάσταση του συγκεκριμένου σχολείου, αλλά και γενικότερα της σχολικής στέγης στην Ελλάδα, αφού εδώ και χρόνια απουσιάζει εντελώς ένα στοιχειώδες πρόγραμμα αντιμετώπισης των τραγικών ελλείψεων σχολικών αιθουσών και ανέγερσης σύγχρονων και ασφαλών σχολικών κτηρίων. Οι Δήμοι, υλοποιώντας διαχρονικά την εκάστοτε κυβερνητική πολιτική, δε διστάζουν να προχωρήσουν σε συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων.

Η Ομοσπονδία Γονέων καταδικάζει τις παραπάνω απαράδεκτες τακτικές. Απαιτεί να μην καταργηθεί, ούτε να ανασταλεί η λειτουργία του 12ου Δημοτικού Σχολείου, αλλά να εξασφαλισθούν όλες οι υλικοτεχνικές προϋποθέσεις για τη λειτουργία του σε κατάλληλο και ασφαλές διδακτήριο.
Βρισκόμαστε στο πλευρό κάθε συλλόγου γονέων που προσπαθεί να διαφυλάξει το δικαίωμα των παιδιών του στο αυτονόητο: σε δημόσιο – δωρεάν – αξιοπρεπές σχολείο στη γειτονιά του.

Γρ. Τύπου
Ομοσπονδίας Ενώσεων Γονέων
Περιφ. Κεντρ. Μακεδονίας
Μάης 2017

http://omegokmak.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com