...................

1 Μαΐ 2017

1η Μάη στο Ηράκλειο

Με μικρή συμμετοχή κόσμου, γιορτάστηκε η πρωτομαγιά στο Ηράκλειο. Χαρακτηριστικό ήταν το γεγονός ότι το Εργατικό Κέντρο δεν έκανε καθόλου πορεία αφού ο κόσμος του ήταν ελάχιστος. Ούτε καν οι διοικήσεις των σωματείων του. Και για αυτό βέβαια δεν φταίει το τριήμερο που ο κόσμος απουσίαζε. Αλλά η ανυπαρξία των ξεπουλημένων της διοίκησης και των σωματείων από τα καθημερινά προβλήματα των εργαζομένων η συμβολή τους στην απογοήτευση και περιθωριοποίηση του κόσμου της εργασίας. Παρόλα αυτά δυνάμεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς ανέλαβαν την ευθύνη να κάνουν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης σπάζοντας έτσι την βουβαμάρα και την ησυχία της πόλης.

Η ΛΑ - ΑΑΣ και οι συνιστώσες που την αποτελούν έκαναν προσυγκέντρωση στο Καπετανάκειο και κατόπιν με τις δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ προχώρησαν σε πορεία. Το μπλοκ της ΛΑ - ΑΑΣ και των φορέων της ήταν μαζικό συσπειρώνοντας εργαζόμενους και αρκετούς νεολαίους. Μοιράστηκε έντυπο υλικό τόσο στην διάρκεια της προσυγκέντρωσης όσο και στη διάρκεια της πορείας ενώ μέσα από τα συνθήματα προσπάθησαν να βάλουν την επιτακτική ανάγκη ανάπτυξης κινήματος ενάντια στην ιμπεριαλιστική εξάρτηση και τα αντιλαϊκά μέτρα κυβέρνησης - ΕΕ - ΔΝΤ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com