12 Απρ 2017

Vodafone: κι άλλες απολύσεις και κλήσεις σε απολογία αγωνιστών - Κινητοποίηση σήμερα

Από Δελτίο Τύπου του σωματείου:

Μετά την επιτυχία της 24ωρης απεργίας του Σωματείου μας στις 4/4, οι εργαζόμενοι στη Vodafone βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τη συνέχεια των μαζικών απολύσεων. Την Πέμπτη 6/4 έγιναν ακόμη δύο απολύσεις σε συνέχεια των τριάντα (και περισσότερων) έμμεσων ή άμεσων απολύσεων που έχει πραγματοποιήσει η εργοδοσία το τελευταίο διάστημα.

Οι εργαζόμενοι προχωρήσαμε την Παρασκευή 7/4 σε μια πολύ μαζική επί τόπου συνέλευση μέσα στον χώρο εργασίας που εργάζονταν οι δύο απολυμένες, με πάνω από 100 συναδέλφους από όλο το κτήριο και όλα τα τμήματα. Η συνέλευση αποφάσισε την αποχή από τις θέσεις εργασίας μας, μέχρι και τη λήξη της βάρδιάς μας, απαιτώντας να σταματήσουν οι απολύσεις και να επιστρέψουν στις θέσεις εργασίας τους οι απολυμένες. Παράλληλα, οι δύο συνάδελφοι, αρνήθηκαν την απόλυση, την κατήγγειλαν στην Επιθεώρηση Εργασίας, αντιστέκονται και διεκδικούν την επαναπρόσληψή τους. Αντιμέτωπη με την αυξανόμενη αντίσταση των εργαζομένων, η Διοίκηση προσπαθεί να εκφοβίσει. Γι’ αυτό και καλεί σε Υπηρεσιακό Συμβούλιο (πειθαρχικό) τους συνδικαλιστές και συναδέλφους που από την Πέμπτη 6/4 (μέρα που ξεκίνησαν οι τελευταίες απολύσεις) «μπήκαν μπροστά» για να οργανωθεί η αντίσταση.

Αυτό είναι το πραγματικό πρόσωπο της Vodafone, υποκριτικές διαφημίσεις, με ακριβές δημόσιες σχέσεις και παράλληλα, ένα απαράδεκτο εργασιακό περιβάλλον, καθημερινές σχεδόν απολύσεις, ακόμα και μητέρων που δεν έχουν κλείσει την περίοδο λοχείας, μισθούς πείνας, μηνιαία ανακύκλωση προσωπικού, μια κατάσταση που δεν σταματά ούτε τις μέρες του Πάσχα και συνεχίζεται με διώξεις σε όσους αγωνίζονται και διεκδικούν.
  • Καταδικάζουμε τις μεθοδεύσεις της Διοίκησης για να επιβάλλει τις απολύσεις. Την Πέμπτη 6/4 οι προϊστάμενοι των απολυμένων συναδέλφων είχαν εξαφανιστεί, είχαν ακόμα κλείσει και τα τηλέφωνά τους ακόμη, για να μην υποχρεωθούν να τους μιλήσουν στα ίσα και να τις κοιτάξουν κατάματα. Μία από τις απολυμένες, την κλείδωσαν σε γραφείο της Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού για να την εκβιάσουν να αποδεχτεί την απόλυση!
  • Στηρίζουμε έμπρακτα, μέχρι τέλους, όλους τους απολυμένους που διεκδικούν επαναπρόσληψη. Δεν μας σταματάνε οι επιδόσεις των απολύσεων μ’ ένα χαρτί (εξώδικο) στα σπίτια μας. Απαιτούμε την επαναπρόσληψή τους και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας, με όλα τα δικαιώματα, για όλους.
  • Προχωρούμε σε μαζική κινητοποίηση την Τετάρτη 12/4, 5:00 μμ, στα κεντρικά γραφεία της Vodafone στο Xαλάνδρι. Αυτή τη μέρα καλούνται από τη Διοίκηση σε «απολογία» οι αγωνιστές συνάδελφοι και συνδικαλιστές που εργάζονται στη Vodafone. Είμαστε μαζί τους.
Απαιτούμε: Πάρτε τώρα πίσω τους απολυμένους. Καμία ποινή ή δίωξη όσων αγωνίζονται

Συνεχίζουμε και Δυναμώνουμε τον αγώνα. Είμαστε σε πλήρη ετοιμότητα, για ακόμα πιο δυναμικές κινητοποιήσεις – ώστε να ανακόψουμε πραγματικά τις επιθέσεις της Διοίκησης.

Το ΔΣ του

Πανελληνίου Σωματείου Vodafone-Πάναφον

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com