21 Απρ 2017

Τουρκία: Το Sendika.Org δεν θα σωπάσει!Έφοδος της αστυνομίας στα γραφεία του Sendika.Org και σύλληψη του δημοσιογράφου Αλί Εργκίν Ντεμιρχάν.

Τις πρώτες πρωινές ώρες στις 20 Απριλίου η αστυνομία εισέβαλε στα γραφεία της ιστοσελίδας και αφού ερεύνησε όλους τους χώρους, συνέλαβε τον δημοσιογράφο, κατάσχεσε τον σκληρό δίσκο του υπολογιστή του και το κινητό του τηλέφωνο. Οι κατηγορίες που του αποδίδονται είναι «υποκίνηση μίσους», «εξύβριση εκπροσώπου του κράτους» και «διοργάνωση δράσεων ενάντια στο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος μέσω διαδικτύου». Ως αιτία της επίθεσης χρησιμοποιήθηκε το άρθρο που δημοσίευσε σχετικά με το δημοψήφισμα με τίτλο: «Γιατί να αποδεχθούμε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος που είναι αποτέλεσμα ολοφάνερης κλοπής; Γιατί να επιτρέψουμε να μετατραπεί το καθεστώς σε προεδρική δημοκρατία πέρα από κάθε βασική έννοια δικαίου;».

Αξιοποιώντας τις συνθήκες που επέβαλλε το τουρκικό κράτος με το καθεστώς έκτακτης ανάγκης, χαρακτηρίζει τους μισούς ψηφοφόρους που τάχθηκαν με το ΟΧΙ ως προδότες και τρομοκράτες, τους απειλεί με όπλα, γκλομπς και εμφύλιο πόλεμο, μονοπωλεί τα συστημικά ΜΜΕ για να αποδείξει ότι το αποτέλεσμα είναι νόμιμο.

Ενώ οι διαδηλώσεις των υποστηρικτών του ΟΧΙ συνεχίζονται εδώ και πέντε ημέρες σε όλες τις πόλεις με κυρίαρχο σύνθημα «εμείς κερδίσαμε», οι επιθέσεις και οι εισβολές σε σπίτια συνεχίζονται με συλλήψεις και προσαγωγές. Τελευταία εξέλιξη η σύλληψη ενός ατόμου στην Κωνσταντινούπολη που δεν συμμετείχε στα συλλαλητήρια, ούτε κοινοποίησε στο διαδίκτυο τίποτε σχετικό. Οι συλλήψεις συνεχίζονται ακόμη και με την κατηγορία «προπαγάνδα σχετικά με την μη νομιμότητα του αποτελέσματος του ΝΑΙ»!

Σε ανακοίνωση του το Sendika.Org αναφέρει μεταξύ άλλων: «Τα τελευταία 16 χρόνια οργανώσαμε το site βήμα βήμα με την δουλειά μας, χωρίς να πάρουμε χρήματα από το κράτος και το κεφάλαιο. Από την τεχνική υποδομή ως την ειδησεογραφική και λογοτεχνική παραγωγή προχωρήσαμε με εθελοντική εργασία και αυτοχρηματοδότηση, με μηδενικό προϋπολογισμό.

Συνεχίσαμε να γράφουμε για τα προβλήματα της καθημερινότητας του λαού με συλλογική επιμέλεια αμέτρητων ανένταχτων εθελοντών εργαζόμενων, καθηγητών, φοιτητών, συγγραφέων, μεταφραστών και δημοσιογράφων.

Τον τελευταίο ενάμιση χρόνο αντιμετωπίσαμε προβλήματα πρόσβασης στην σελίδα μας, αποτέλεσμα ενεργειών με σκοπό να εμποδιστεί το δικαίωμα να ενημερώνουμε τον λαό. Και τις 31(!) φορές που δεχθήκαμε επίθεση, συνεχίσαμε να λέμε την αλήθεια, να αποκαλύπτουμε τις επιθέσεις του φασισμού και την ανάγκη της πάλης ενάντια του. Δεν θα σταματήσουμε να λέμε πως δεν είστε νόμιμοι, όταν το 50% του λαού, οι οικουμενικοί κανόνες δικαίου και οι βασικές αξίες της δημοκρατίας λένε ότι δεν είστε νόμιμοι!

Δεν πρέπει να αμφιβάλλει κανείς ότι δεν θα παραιτηθούμε από το να είμαστε η φωνή του λαού, να γράφουμε την πραγματικότητα όποια και αν είναι, ότι θα συνεχίσουμε να την λέμε και να την δείχνουμε, να προβάλλουμε τα αιτήματα του λαού… Το αποτέλεσμα είναι παράνομο, δεν μπορείτε να αλλάξετε την πραγματικότητα με λογοκρισία, συλλήψεις και διώξεις!

Η ελευθερία του τύπου και το δικαίωμα του λαού στην ενημέρωση είναι βασικές αρχές του δημοκρατικού αγώνα των λαών στην Τουρκία.

Το Sendika.Org καλεί όλες τις οργανώσεις του τύπου, τους εργαζόμενους στις εφημερίδες, τους διανοούμενους και τους εθελοντές να σταθούν αλληλέγγυες στο site μας να συνεχίσουμε να εκφράζουμε την φωνή του λαού.

Να απαιτήσουμε να αφεθούν άμεσα ελεύθεροι ο Αλί Εργκίν Ντεμιρχάν, οι δημοσιογράφοι και οι πολίτες που συνελήφθησαν με σκοπό να εμποδιστεί η δράση τους για το ΟΧΙ!

Το Sendika.Org δεν θα σωπάσει!».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com