2 Απρ 2017

Διαδήλωση αλληλεγγύης στον απολυμένο της ΝΑΙL STATION

Με μικροφωνική στον πεζόδρομο του σταθμού του ΗΣΑΠ, και πορεία στους δρόμους του κέντρου της Ν. Ιωνίας, που κατέληξε στο κατάστημα της εταιρείας, σωματεία και συλλογικότητες γειτονιάς διαδήλωσαν την αλληλεγγύη τους (για δεύτερη φορά το τελευταίο δίμηνο) στον Π.Φ., απολυμένο της εταιρείας NAIL STATION, στη Ν. Ιωνία.

Ο Π.Φ. εργαζόταν στην εταιρεία αρχικά, για ένα διάστημα περίπου 7 μηνών, “μαύρα”, χωρίς ασφάλιση, χωρίς αναγγελία πρόσληψης, χωρίς να του καταβάλλονται δώρα και επιδόματα. Στη συνέχεια του δόθηκε να υπογράψει μια σύμβαση που απείχε από τις πραγματικές συνθήκες εργασίας του, αφού ενώ εργαζόταν τουλάχιστον 8ωρο σε εξαήμερη βάση, ήταν δηλωμένος για 4ωρη εργασία, τα δε δώρα και επιδόματα αδείας τού καταβάλλονταν σύμφωνα με τον μισθό της μερικής τάχα απασχόλησης και όχι με τις πραγματικές ώρες εργασίας του. Όταν ο Π.Φ. άρχισε να διεκδικεί τα αυτονόητα και νόμιμα δικαιώματά του, οι εργοδότες του τον απέλυσαν, χωρίς να του καταβάλουν αποζημίωση ούτε τα οφειλόμενα δεδουλευμένα, δώρα και επιδόματα.

Αυτή η εργασιακή «ιστορία» είναι πολύ γνώριμη στις μέρες μας για χιλιάδες εργαζόμενους με αντίστοιχες συνθήκες εργασίας και… απόλυσης. Είναι η αποτύπωση του εργασιακού μεσαίωνα που φουσκώνει τα πανιά της αυθαιρεσίας των εργοδοτών, «μικρών» ή «μεγαλύτερων»: «Αόρατη», «μαύρη» δουλειά για ένα διάστημα και μόλις ο εργαζόμενος αρχίσει να διεκδικεί το ίδιο «αόρατα» και χωρίς αποζημίωση, απολύεται.

.Ωστόσο, ο Π.Φ. δεν διάλεξε το δρόμο της σιωπής και της υποταγής, έκανε καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας και στο ΙΚΑ. Η εργοδοσία αποπειράθηκε να τον τρομοκρατήσει με την άσκηση αγωγής εναντίον του, ζητώντας συνολικά 210.000 ευρώ για δήθεν προσβολή της προσωπικότητας των ιδιοκτητών της επιχείρησης, επειδή ο εργαζόμενος σήκωσε το ανάστημά του και αποφάσισε να διεκδικήσει το αυτονόητο: τα εργατικά του δικαιώματα και τα ένσημά του.

Η αγωγή εκδικάζεται την ΤΕΤΑΡΤΗ 5 ΑΠΡΙΛΗ: 9πμ, Ειρηνοδικείο Ν. Ιωνίας, Λ. Ηρακλείου 269

«Σ’ αυτές τις συνθήκες αποκτά ιδιαίτερη σημασία η στήριξη και η αλληλεγγύη σε κάθε εργαζόμενο που ορθώνει το ανάστημά του και διεκδικεί τα δικαιώματά του!
Η ενίσχυση κάθε «μικρού» και «μεγάλου» αγώνα από τη γειτονιά, το σωματείο, τους υπόλοιπους εργαζόμενους και άνεργους σπέρνει τις προϋποθέσεις για τη νίκη αυτού του αγώνα και δημιουργεί ευνοϊκότερους όρους αντίστασης στον εργασιακό μεσαίωνα που βιώνει το σύνολο των εργαζομένων», αναφέρεται σε απόσπασμα της προκήρυξης της ΛΑΪΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ – ΑΑΣ που διακινήθηκε στη διάρκεια της χθεσινής παρέμβασης των σωματείων και συλλογικοτήτων στη Ν. Ιωνία.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Με αγώνες κατακτάμε τα δικαιώματά μας!

Τις μέρες αυτές, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ γράφει νέες αντιλαϊκές και αντεργατικές σελίδες στα μνημόνια των ιμπεριαλιστών «δανειστών» της ΕΕ και του ΔΝΤ. Σε μια προσπάθεια να ευθυγραμμιστεί και να προσαρμοστεί με τις απαιτήσεις τους, ετοιμάζεται να κατεβάσει ένα νέο πακέτο αντιλαϊκών – αντεργατικών μέτρων που θα μειώνουν παραπέρα τους μισθούς και τις συντάξεις, με την μείωση του αφορολόγητου και την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς, ενώ το ασφαλιστικό ξαναμπαίνει στην κλίνη του Προκρούστη για περαιτέρω πετσόκομμα δικαιωμάτων.

Παραπέρα, οι απαιτήσεις των ιμπεριαλιστών από μια κυβέρνηση που υποτάσσεται στις επιταγές τους είναι ν΄ ακολουθήσουν και μέτρα που θ’ ανοίγουν διάπλατα την πόρτα στην απελευθέρωση των μαζικών απολύσεων, που θα καταργούν ουσιαστικά το δικαίωμα στην απεργία, με την αλλαγή του «συνδικαλιστικού νόμου».

Ταυτόχρονα στην καθημερινότητά μας, η απλήρωτη δουλειά, οι μισθοί πείνας, η εντατικοποίηση, η «μαύρη» εργασία, χωρίς ασφάλιση και δώρα, είναι στιγμιότυπα της εργασιακής ζούγκλας που βιώνει κάθε εργαζόμενος στις μέρες μας είτε δουλεύει σε «μικρό» είτε σε «μεγάλο» εργοδότη. Ο φόβος της απόλυσης και της ανεργίας, και η ουσιαστική υποταγή των επίσημων συνδικαλιστικών φορέων σ’ αυτή την κατάσταση, οδηγεί πολλές φορές σε λογικές «παραίτησης» από τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, αλλά και σε αποθράσυνση των απαιτήσεων των εργοδοτών και στην τρομοκρατία στο χώρο δουλειάς.

Σ’ αυτές τις συνθήκες αποκτά ιδιαίτερη σημασία η στήριξη και η αλληλεγγύη σε κάθε εργαζόμενο που ορθώνει το ανάστημά του και διεκδικεί τα δικαιώματά του!

Μια τέτοια περίπτωση είναι και ο Π.Φ., απολυμένος από τη NAIL STATION στη Ν. Ιωνία, που αφού διεκδίκησε τα αυτονόητα (να μη δουλεύει «μαύρα», να αντιστοιχούν τα ένσημά του στις ώρες που δουλεύει και όχι στις μισές, να παίρνει τα δώρα και τα επιδόματα που αντιστοιχούν στη δουλειά του) βρέθηκε αντιμέτωπος με την απόλυση (χωρίς αποζημίωση) και μια εκδικητική αγωγή απ’ την πλευρά του εργοδότη με την οποία ζητά 210.000ευρώ ως «αποζημίωση» για τη δυσφήμησή του! Η εργοδοτική τρομοκρατία και αυθαιρεσία δεν πρέπει να περάσει! Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον εργαζόμενο Π.Φ. και απαιτούμε τη δικαίωσή του!

Η ενίσχυση κάθε «μικρού» και «μεγάλου» αγώνα από τη γειτονιά, το σωματείο, τους υπόλοιπους εργαζόμενους και άνεργους σπέρνει τις προϋποθέσεις για τη νίκη αυτού του αγώνα και δημιουργεί ευνοϊκότερους όρους αντίστασης στον εργασιακό μεσαίωνα που βιώνει το σύνολο των εργαζομένων.

Αντίσταση κι αγώνας ενάντια στην εργοδοτική αυθαιρεσία και τρομοκρατία!

Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη!

Να δικαιωθεί ο εργαζόμενος Π.Φ.!

1.4.2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com