...................

7 Απρ 2017

ΧΑΝΙΑ: ΑΜΕΣΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ

Μαζική παρέμβαση καταγγελίας της επίθεσης με δεκάδες πυραύλους Τομαχόκ κατά της Συρίας από τις ΗΠΑ θα πραγματοποιήσει η Πρωτοβουλία Αντίστασης σήμερα στις 7:30 μ.μ. με μικροφωνική και προκήρυξη στο κέντρο της πόλης.


ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ

ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ

Οι 59 πύραυλοι Τόμαχοκ που έριξαν τα πολεμικά πλοία των ΗΠΑ σήμερα το πρωί, δεν έπληξαν μονάχα την αεροπορική βάση Αλ Σαριάτ της Συρίας. Αν μη τι άλλο σκορπούν τρόμο σ’ όλους τους λαούς της Μέσης Ανατολής για την ακόμη πιο επικίνδυνη τροπή που μπορούν να πάρουν οι εξελίξεις στην περιοχή. Μια περιοχή που ο θάνατος, το ρήμαγμα χωρών και η προσφυγιά έχουν εγκατασταθεί μόνιμα εδώ και χρόνια σαν αποτέλεσμα των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών…

ΗΠΑ- ΡΩΣΙΑ τα τελευταία χρόνια συσσωρεύουν κατ’ αντιπαράταξη τεράστια δύναμη πυρός και από κοντά τα «πολιτισμένα» κράτη τα οποία κάλεσε ο Τραμπ σε συμπαράσταση και όλα τα αντιδραστικά καθεστώτα της περιοχής. Τουρκία – Ισραήλ- Σαουδική Αραβία ευλογούν τους πυραύλους του Τραμπ, ενώ το Ιράν συμπαρατάσσεται με τον Άσαντ, τη Ρωσία και την Κίνα. Η «πολιτισμένη» Δύση, που παρά τον «πολιτισμό» της εξέθρεψε το ISIS για να υπηρετήσει τους σχεδιασμούς της, συνασπίζεται τώρα ξανά πίσω από την πυγμή των πυραύλων του Αμερικάνικου ιμπεριαλισμού. Η Ρωσία υπερασπιζόμενη τον Άσαντ και κυρίως τις βάσεις της, ανακοίνωσε ήδη ενίσχυση της αεροπορικής άμυνας της Συρίας.

Ξεκάθαρα οι λαοί της περιοχής είναι εκτεθειμένοι θανάσιμα από την όξυνση του ιμπεριαλιστικού ανταγωνισμού. Αυτή είναι η ουσία της κατάστασης και σε σχέση με το πρόσχημα των χημικών του Άσαντ κάθε άλλο παρά μπορούμε να μάθουμε την αλήθεια από τα ιμπεριαλιστικά επιτελεία. Αλήθεια είναι το γεγονός πως οι ιμπεριαλιστές - φονιάδες των λαών με τις ΗΠΑ σταθερά στην πρώτη γραμμή, με διάφορα προσχήματα έχουν ρημάξει μια σειρά χώρες οδηγώντας συστηματικά στο θάνατο, την προσφυγιά και τη δυστυχία τους λαούς τους. Ιράκ, Γιουγκοσλαβία, Αφγανιστάν, Λιβύη, Ουκρανία, Συρία είναι η τραγική ακολουθία της καταστροφής και τώρα ο Τραμπ, στην ίδια γραμμή με τους προηγούμενους, απειλεί με τα χειρότερα με δοσμένη τη βαθειά και αθεράπευτη κρίση του συστήματος που οξύνει συνεχώς τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς.

Αυτή η πραγματικότητα αποκαλύπτει πόσο επικίνδυνη είναι η εμπλοκή της χώρας μας στα πολεμικά σχέδια των ΗΠΑ- ΝΑΤΟ όπως τη διαφήμισαν ξετσίπωτα πρόσφατα Καμένος και Κοτζιάς στα απανωτά ταξίδια τους στις ΗΠΑ. Είναι δεδομένα τα δεινά που θα υποστεί και ο λαός μας όσο συνεχίζεται η πολιτική αυτή που συστηματικά μετατρέπει τη χώρα σε ορμητήριο των φονιάδων των λαών. Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Ματίς ζήτησε, πριν λίγες μέρες, την επέκταση της βάσης της Σούδας. Η πύκνωση άλλωστε του ελλιμενισμού αεροπλανοφόρων και άλλων πολεμικών και η μόνιμη παρουσία του Νατοϊκού στόλου στο Αιγαίο εντάσσουν ήδη τη χώρα μας στη διακεκαυμένη ζώνη μιας ιδιαίτερα επικίνδυνης ιμπεριαλιστικής σύγκρουσης.

Να γιατί η αφύπνιση των αντιβασικών αισθημάτων των Χανιωτών και των αντιπολεμικών αντιιμπεριαλιστικών αισθημάτων του λαού μας πρέπει να γίνει αποφασιστική υπόθεση του κάθε αριστερού αγωνιστή.

• ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ

• ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΤΟΛΟΙ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ

• Ν’ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ
ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ ΣΕ ΟΡΜΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΦΟΝΙΑΔΩΝ
ΤΩΝ ΛΑΩΝ

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΧΑΝΙΑ 

7/4/2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com