7 Απρ 2017

Γιάννενα : ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ

Διαδήλωση πραγματοποιήθηκε σήμερα ενάντια στα νέα μέτρα που ετοιμάζει να ψηφίσει η κυβέρνηση άμεσα, μετά και την κατάληξη στο σημερινό Γιούρογκρουπ.


Η συγκέντρωση και πορεία είχε σαν στόχο να δοθεί ένα αγωνιστικό μήνυμα στον γιαννιώτικο λαό και να συμβάλει όσο μπορεί στο να σπάσει το κλίμα ηττοπάθειας και αδράνειας. Ένα κλίμα που εκτός των άλλων σιγοντάρεται και απ’ την στάση των ηγεσιών των συνδικαλιστικών φορέων της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

Το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων που τους τελευταίους μήνες ελέγχεται απ’ το ΚΚΕ - ΠΑΜΕ, ακολουθώντας μια γραμμή κομματικής περιχαράκωσης, «δήλωσε» και σημειολογικά για ακόμη μια φορά -επιλέγοντας να καλέσει σαν εργατικό κέντρο στο …Δημαρχείο(!)- πως δεν προτίθεται να εμπλακεί στην κατεύθυνση αντιμετώπισης της επίθεσης. Έτσι επιλέχθηκε το κάλεσμα της διαδήλωσης να γίνει στο εργατικό κέντρο και με βάση αυτά τα δεδομένα.

Στη διαδήλωση συμμετείχαν με πανό η Λαϊκή Αντίσταση - ΑΑΣ, η Ταξική Πορεία και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Οι διαδηλωτές ακολούθησαν ένα δρομολόγιο μέσα απ’ το κέντρο της πόλης και φώναξαν με παλμό συνθήματα ενάντια στην επίθεση και τα μέτρα. Επίσης με βάση τις εξελίξεις στην περιοχή μας, αλλά και με έντονη την επίδραση των χθεσινών Αμερικάνικων βομβαρδισμών στη Συρία με ένταση φωνάχθηκαν και αντιιμπεριαλιστικά – αντιπολεμικά συνθήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: