5 Απρ 2017

Πολύμηνες φυλακίσεις με στόχο την τρομοκράτηση των αγροτών

δικαστήρια Λάρισας, 3 Απρίλη 2017
Η Οργάνωση Καρδίτσας του ΚΚΕ(μ-λ) καταγγέλλει τις δίκες και καταδίκες αγωνιστών αγροτών για τη συμμετοχή τους σε παλιότερες αγροτικές κινητοποιήσεις. Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 3 Απρίλη, το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας καταδίκασε με 6 μήνες τους αγρότες Ρίζο Μαρούδα (πρόεδρο της ΕΟΑΣ Ν. Λάρισας), Κώστα Τζέλλα (πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Παλαμά) και Χρήστο Πάσχο (μέλος του ΔΣ της ΕΟΑΣ Ν. Καρδίτσας) επειδή με άλλους αγρότες συμμετείχαν στο μπλόκο της Νίκαιας το 2013. Μαζί μ’ αυτούς άλλοι 12 αγρότες κάθισαν στο εδώλιο του κατηγορούμενου με τις ίδιες ή παρόμοιες κατηγορίες, που τελικά αθωώθηκαν.

Για άλλη μια φορά με το πρόσχημα της «παρακώλυσης συγκοινωνιών» αγωνιστές αγρότες σέρνονται στα δικαστήρια και φορτώνονται με πολύμηνες ποινές φυλάκισης.

Για άλλη μια φορά στήνονται αγροτοδικεία, ποινικοποιούνται αγώνες, στοχοποιούνται αγροτοσυνδικαλιστές και μοιράζονται πολύμηνες φυλακίσεις με στόχο την τρομοκράτηση των αγροτών και την αποτροπή νέων κινητοποιήσεων.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, «σαν να μην πέρασε μια μέρα», συνεχίζει ίδια και απαράλλακτα τη πολιτική των αγροτοδικείων που χρόνια τώρα ξέραμε με τις κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Αποκαλύφθηκε πόσο ψέμα ήταν τα όσα προεκλογικά ή μετεκλογικά έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ για κατάργηση των αγροτοδικείων. Και μαζί αποκαλύφθηκαν και οι αυταπάτες που έσπερναν όσοι έλεγαν στους αγρότες ότι τα αγροτοδικεία τέλειωσαν και δεν κινδυνεύουν με ποινές.

Οι αγρότες μέρα με τη μέρα κατανοούν ότι απέναντί τους έχουν μια κυβέρνηση που συνεχίζει την ίδια αντιαγροτική πολιτική με τις προηγούμενες. Την πολιτική της ΕΕ και της ΚΑΠ, την πολιτική της φτώχειας, της εξαθλίωσης και των αγροτοδικείων, την πολιτική του ξεκληρίσματος της φτωχομεσαίας αγροτιάς. Και κατανοούν επίσης ότι τους περιμένουν χειρότερες μέρες, ότι αυτή η αντιλαϊκή πολιτική της φτώχειας, της εξάρτησης και της καταστολής θα συνεχιστεί και θα χειροτερέψει αν δεν την σταματήσουν, αν δεν την μπλοκάρουν και δεν την ανατρέψουν οι αγώνες λαού και αγροτιάς.

Καρδίτσα 4-4-2017

http://aristerastikarditsa.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com