11 Απρ 2017

Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους της ΣΚΟΤ από τις ΕΛΜΕ Περιστερίου και Άνω Λιοσίων

A΄ ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ) “KYΡΙΑΚΟΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ”
1o Γενικό Λύκειο Περιστερίου
Παπαδιαμάντη και Πελασγίας Περιστέρι 12136 –  2105711681
Email: aelmedytattikis@yahoo.gr, Περιστέρι 10/3/2017

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ στηρίζει το συνεχή αγώνα των εργαζόμενων της Εταιρείας ΣΚΟΤ για την υπεράσπιση της ζωής και της αξιοπρέπειάς τους.
Η ΣΚΟΤ είναι μια επιχείρηση στη Μάνδρα Αττικής, που ανήκει στη χημική βιομηχανία και που στο όνομα της οικονομικής κρίσης και όχι μόνο καταπατάει και καταργεί σε μεγάλο βαθμό, χρόνια τώρα τα περισσότερα από τα δικαιώματα των εργαζομένων της.
Εδώ και 5 χρόνια η εταιρεία προχωράει σε βάρβαρες μειώσεις μισθών, ιδρύει «ενώσεις προσώπων» με πρωτοβουλία των διευθυντικών στελεχών της για να τσακίσει το σωματείο, δεν τηρεί μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, επιβάλλει τις «εθελοντικές» παραιτήσεις και την εκ περιτροπής εργασία, την ίδια στιγμή που αυξάνεται η εργασία «εργολαβικών» υπαλλήλων.
Το αποκορύφωμα αυτής της εργασιακής βαρβαρότητας είναι η εκ περιτροπής εργασία των 3 ημερών τον μήνα(!!) που επέβαλε η διοίκηση από το Δεκέμβρη! Αυτό το γεγονός οδήγησε τις/τους εργαζόμενες/ους σε νέες κινητοποιήσεις. Οι εργαζόμενοι ξεκαθαρίζουν ότι θα παραμείνουν έξω από το εργοστάσιο, σε κατασκηνώσεις μέρα και νύχτα, διαμαρτυρόμενοι, ώστε να μην πραγματοποιηθούν από την εργοδοσία όσα ετοιμάζει γι΄ αυτούς, αλλά χωρίς αυτούς.
 Ο σταθερός αγώνας και η αλληλεγγύη μεταξύ όλων των εργαζόμενων είναι μονόδρομος!

Για το Δ.Σ της Α΄ΕΛΜΕ Δυτ. Αττικής (Περιστέρι)

Μήνυμα στήριξης στάλθηκε και από το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Άνω Λιοσίων - Ζεφυρίου - Φυλής η οποία "στηρίζει τον αγώνα των εργατριών της ΣΚΟΤ, που εξελίσσεται εδώ κι ενάμιση μήνα!!!"

Δεν υπάρχουν σχόλια: