...................

7 Απρ 2017

Χαιρετισμός της ΕΡΓΑΣ στη συγκέντρωση της ΛΑ - ΑΑΣ στην Αθήνα

Η Εργατοϋπαλληλική Αγωνιστική Συσπείρωση χαιρετίζει την σημερινή συγκέντρωση της ΛΑ-ΑΑΣ .

Συναγωνιστές και φίλοι
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ οδηγεί για μια ακόμα φορά το λαό και τους εργαζόμενους, σιδεροδέσμιους σε ένα νέο γύρο αντιλαϊκής επέλασης με όχημα τη διαβόητη δεύτερη αξιολόγηση από τους ιμπεριαλιστές δανειστές.

Ήδη από τις 20 του περασμένου Φλεβάρη, όταν και έδωσε τα χέρια με τους εκπροσώπους της ΕΕ και του ΔΝΤ, υποτασσόμενη για μια ακόμα φορά στα αντιλαϊκά προστάγματά τους, άναψε το πράσινο φως για το νέο γύρο βάρβαρης και αντιλαϊκής επέλασης απέναντι στα λαϊκά στρώματα και τους εργαζόμενους, με αιχμές την απανωτή φοροληστρική επιδρομή, το περαιτέρω τσάκισμα των συντάξεων, την εφαρμογή του δημοσιονομικού κόφτη και πλειάδα άλλων μέτρων.

Δεν είναι καθόλου άμοιρες ευθυνών οι πολιτικές-συνδικαλιστικές δυνάμεις που βρίσκονται σήμερα στην ηγεσία του συνδικαλιστικού κινήματος. Αξίζει να αναφέρουμε τη στάση που τηρεί η ηγεσία της ΓΣΕΕ εδώ και αρκετά μεγάλο διάστημα. Ενώ λοιπόν βρίσκονται σε εξέλιξη οι λεγόμενες διαπραγματεύσεις ανάμεσα σε κυβέρνηση και δανειστές για το μέγεθος και την έκταση των νέων αντιλαϊκών μέτρων, η συνδικαλιστική ηγεσία της ΓΣΕΕ, με ευθύνη κυρίως των δυνάμεων ΠΑΣΚ (ΠΑΣΟΚ) και ΔΑΚΕ (ΝΔ) έχουν κηρύξει σιγήν ασυρμάτου. Η συνδικαλιστική γραφειοκρατεία της ΓΣΕΕ έχει επιβάλει με τη στάση της κανονική αφωνία, με την ανοχή αν όχι τη στήριξη και των δυνάμεων του ΜΕΤΑ (ΣΥΡΙΖΑ). Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι απουσιάζει εδώ και μεγάλο διάστημα έστω και μια ανακοίνωση από τη μεριά της ΓΣΕΕ για τα μέτρα που προετοιμάζει η κυβέρνηση. Αντίθετα ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ αρκέστηκε σε μια απαράδεκτη δήλωση πριν από λίγες ημέρες εκφράζοντας την “ομοφωνία και ομοθυμία ανάμεσα σε ΓΣΕΕ και ΣΕΒ ώστε να διατηρηθούν τα ελάχιστα δικαιώματα των εργαζομένων μέσα από τη νέα Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας”. Την ώρα δηλαδή που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ προετοιμάζεται να απελευθερώσει πλήρως τις ομαδικές απολύσεις, δημιουργώντας νέα εργασιακή ζούγκλα, να τσακίσει ακόμα περισσότερο τους μισθούς και τα μεροκάματα, με άμεσο ή έμμεσο τρόπο, η συνδικαλιστική ηγεσία της ΓΣΕΕ διαπίστωσε πως οι μεγαλοβιομήχανοι και η μεγαλοεργοδοσία κόπτονται για τις κατακτήσεις και τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Χρέος των ταξικών δυνάμεων μέσα στο εργατικό και συνδικαλιστικό κίνημα είναι να δουλέψουν αποφασιστικά και με αταλάντευτη προσήλωση για την ενεργοποίηση και την ανασυγκρότηση των σωματείων και των συνδικάτων σε αγωνιστική και ταξική κατεύθυνση.

Η κατεύθυνση και ο προσανατολισμός αυτός περνάει μέσα από την αδιάκοπη πάλη και σύγκρουση με τις δυνάμεις του ρεφορμισμού και του κυβερνητισμού, καθώς επίσης και με τη γραμμή της διάσπασης και της περιχαράκωσης των εργαζομένων που αναπαράγουν τα ίδια αδιέξοδα, επιτείνοντας την υποχώρηση και την απογοήτευση, ενώ την ίδια στιγμή δίνουν ζωτικό χώρο στην άρχουσα τάξη να επιβάλλει την πολιτική της. Ιδιαίτερα τώρα, που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ προετοιμάζει το νέο κύκλο αντεργατικής και αντιλαϊκής επέλασης, οι ταξικές δυνάμεις μέσα στο εργατικό και συνδικαλιστικό κίνημα οφείλουν να ασκήσουν τη μέγιστη δυνατή πίεση ώστε να προκηρυχτεί άμεσα γενική πανεργατική απεργία. Δεν αρκεί όμως μόνο αυτό. Οφείλουν ταυτόχρονα να δουλέψουν με αποφασιστικότητα μέσα στα σωματεία και τα συνδικάτα ώστε η απεργία να γίνει υπόθεση και κτήμα των ίδιων των εργαζομένων, να αποκτήσει ο αγώνας χαρακτηριστικά παρατεταμένου και πανεργατικού – παλλαϊκού ξεσηκωμού σαν τον μοναδικό όρο για να αναχαιτιστεί η νέα αντιλαϊκή επιδρομή κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ – ολιγαρχίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com