12 Απρ 2017

ΣΚΟΤ: διαδήλωση στην Ελευσίνα

Μετά από κάλεσμα του Σωματείου των εργαζομένων της ΣΚΟΤ πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη 11 Απρίλη συγκέντρωση και διαδήλωση στην Ελευσίνα. Οι εργαζόμενοι εδώ και μήνες διεξάγουν ένα σημαντικό αγώνα ενάντια στην εκ περιτροπής εργασία που τους επιβάλει ο εργοδότης και ο οποίος βεβαίως δε παρέλειψε να προγραμματίσει για σήμερα βάρδια με τους περισσότερους εργαζόμενους μέσα! Παρ' όλα αυτά η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στη πλατεία Ηρώων στις 6 το απόγευμα. Στηρίχθηκε από τη Ταξική Πορεία, τη Πρωτοβουλία σωματείων για συντονισμό, την Attack, το Εργατικό Κέντρο, την τοπική ΕΛΜΕ, τη Πρωτοβουλία Αγώνα των ΕΛΠΕ και αρκετούς αλληλέγγυους. Πολλές ήταν και οι ανακοινώσεις συμπαράστασης.

Στη συγκέντρωση μίλησε πρώτη η πρόεδρος του σωματείου η οποία εξήγησε τους λόγους του αγώνα και οι ομιλίες συνεχίστηκαν με χαιρετισμούς από τη Ταξική Πορεία, το Εργατικό Κέντρο, τη Πρωτοβουλία σωματείων και εκπρόσωπο της Πρωτοβουλίας Αγώνα των ΕΛΠΕ.
Ακολούθησε πορεία στο κέντρο της Ελευσίνας μέχρι τη περιφέρεια με σκοπό να επιδοθεί ψήφισμα. Ο κόσμος της Ελευσίνας υποδέχτηκε θετικά τη πορεία, ρωτούσε, μάθαινε και εξέφραζε την υποστήριξή του.

Η εκτίμηση, και από τους ίδιους τους εργαζόμενους του εργοστασίου, είναι ότι αυτή τους η κίνηση λειτούργησε θετικά και ως προς το ηθικό τους για τη συνέχιση του αγώνα τους αλλά και ότι επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά ότι ένας τέτοιος αγώνας δε μπορεί να παραμένει στα στενά όρια του χώρου δουλειάς. Πρέπει να γίνεται γνωστός και στους υπόλοιπους εργαζόμενους με στόχο την ανάπτυξη της αλληλεγγύης ως σημαντικού παράγοντα συμβολής μέχρι τη νίκη. Οι εργαζόμενοι είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν μέχρι να τη πετύχουν!

Ιδιαίτερα αρνητικά σχόλια, και όχι μόνο σήμερα, προκάλεσε η στάση του ΠΑΜΕ που για κάποιους ανεξήγητους(;) λόγους -και παρά τις διαβεβαιώσεις μελών του και στελεχών του στη περιοχή περί του αντιθέτου- αρνείται να στηρίξει αυτόν τον αγώνα. Ακόμη και των χαλυβουργών που ζουν στη περιοχή.
Created with flickr slideshow.


8 σχόλια:

 1. Ανώνυμος12/4/17, 1:01 μ.μ.

  Αποκλείεται το ΠΑΜΕ να απείχε. Λάθος κανατε. Μήπως δεν παρατηρήσατε καλά; Αφού ο Κουτσούμπας διαρκώς μιλά για λαϊκό ξασηκωμό, πως διέλαθε λοιπόν της προσοχής τους αυτή η τόσο σπουδαία εστία αντίστασης; Λες τελικά να έχουν δίκιο οι φαρμακερές γλώσσες που υποστηρίζουν ότι πίσω απο τον κούφιο ρητορικό λιονταρίσιο βρηχυθμό του ΚΚΕ κρύβεται το τρυφερό γουργούρισμα της γατούλας που τρίβεται στα πόδια του συστημικού αφέντη;
  Και στις καθαρίστριες της ΟΣΥ είχε λησμονήσει να συμπαρασταθεί. Και αλλού. Μα και όπου πρωτοστατεί, πάλι εκεί υφίστανται οι εργαζόμενοι μια συντριβή, που δεν αρκεί να δικαιολογήσουν μονάχα οι αρνητικοί συσχετισμοί.
  Η καρδιά του λαού πάλλεται στο πλευρό των αγωνιζόμενων στη Σκότ, Public, Vodafone, κλπ.
  ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥΣ
  Η ΝΙΚΗ ΤΟΥΣ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΝΙΚΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ανώνυμος12/4/17, 6:12 μ.μ.

  Δεν θα εβλαπτε και μια αναφορα στα υπολοιπα σωματεια που συμμετειχαν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Σήμερα όμως,μέσω σωματειων που ελέγχει δεν παρέλειψε να στείλει ψήφισμα συμπαράστασης,νουθετώντας ταυτόχρονα τους εργαζόμενους,που βγήκαν στο δρόμο να διεκδικήσουν το δίκιο τους!'Ελαμψαν δια της απουσίας τους και μια μέρα μετά τη μαζικότατη πορεία των εργαζομένων της ΣΚΟΤ,στέλνουν ψήφισμα που εγκαλεί όσους αγωνίζονται απέναντι στο δικό τους εργοδότη και όχι ενάντια σε όλα τα αφεντικά!Είναι γνωστό το σύνθημα που φώναζαν σε άλλες συγκεντρώσεις τα μπλοκ του ΠΑΜΕ!" Κανένας αγώνας δεν έχει αξία,αν δεν είναι αγώνας για Λαϊκή εξουσία" Οπότε προς τι το ψήφισμα;Κακώς έκαναν οι εργάτες της ΣΚΟΤ που βγήκαν στους δρόμους;;;Και ο αγώνας της Χαλυβουργίας,κακώς έγινε;Η εκεί ήταν αλλιώς γιατί τον έλεγχε το ΠΑΜΕ;Και επειδή δεν βλέπουν εξάρτηση ,θέλουν να μην τη βλέπουν και οι άλλοι;;Και τι αποψουλα φρέσκια περί αφεντικών είναι αυτή;;Μετά το συνέδριο προσπαθούν να μαζέψουν τον κόσμο τους σε άλλη μια αυτοσυσπείρωση,αλλα όχι δα και "Πας μη ΠΑΜΕ βάρβαρος!!"Η καραμέλα της ταξικότητας,δεν πείθει πια κανένα!Όσο αντιμετωπίσουν τον κομμουνισμό σα θρησκεία,τόσο θα απομακρυνονται απο τα συμφέροντα της τάξης!Είναι τόσο βαθιά η ήττα του κομμουνιστικού κινήματος,που αν δε διδαχτούμε από αυτήν,θα τσαλαβουτάμε σε απόψεις που θα είναι πολύ μακριά απο τις ανάγκες του λαου μας και των εργαζομένων!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ποιά υπόλοιπα σωματεία συμμετείχαν και δεν τ' αναφέρουμε; Η ανταπόκριση αναφέρεται σε αυτά που ήταν εκεί με πανό, μίλησαν και διαδήλωσαν. Τα άλλα σωματεία που αναφέρθηκαν στο μικρόφωνο ήταν σωματεία που στείλανε ανακοινώσεις συμπαράστασης.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ανώνυμος12/4/17, 8:37 μ.μ.

  ΧΑΛΥΨ,ΤΙΤΑΝ, ΘΡΙΑΣΙΟ ενδεικτικα και ας μην ειχαν πανο

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Θέλοντας να δω μην έκανα κάτι λάθος πήγα στο αντίστοιχο ρεπορτάζ της Παντιέρα. Είδα και κάποια βίντεο που δεν δημοσίευσα. Στην αναταπόκριση της Παντιέρα αναφέρονται κι άλλα σωματεία ως συμμέτοχοι στο χθεσινό συλλαλητήριο το οποίο κατά τη γνώμη μου είναι λάθος -που δεν οφείλεται στη Παντιέρα- γιατί αυτά, τουλάχιστον στη πλειοψηφία τους, ήταν σωματεία που έστειλαν ψηφίσματα συμπαράστασης πολλά από τα οποία έχουμε δημοσιεύσει και εδώ. Η παράλειψη η δική μου έχει να κάνει με το ότι δεν αναφέρω τις ομιλίες της ΟΕΧΒΕ και του δημοτικού συμβουλίου της Μάνδρας.

  Τα σωματεία που αναφέρεις δεν αναφέρονται ούτε εκεί και δεν είναι λάθος ούτε δικό μου ούτε της Παντιέρα. Αν κάποιοι ήρθαν εκεί εκπροσωπώντας τα σωματεία τους δεν θα μπορούσα να το μαντέψω! Ας φρόντιζαν να γίνει γνωστό ότι ήταν ως τέτοιοι εκεί.

  Αν και πάλι κατά τη γνώμη τη δική μου δε νοείται συμμετοχή συλλογικότητας χωρίς να είναι διακριτή με κάποιο τρόπο. Είναι απλώς διεκπεραίωση. Όταν λοιπόν κάτι δε φαίνεται ή δεν ανακοινώνεται ότι συμμετέχει κάπου δεν ευθύνεται αυτός που γράφει ανταπόκριση!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Ανώνυμος12/4/17, 9:45 μ.μ.

  Τα σωματεια αναφερθηκαν απο την εκπροσωπο του σωματειου .Ωστοσω μαλλον εχεις δικιο. Πρεπει να φροντιζουν να κανουν θορυβο,αλλιως ας προσεχαν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Βγάλε μας καταγγελία και σταματώ εδώ για να μην πω καμιά πιο βαριά κουβέντα. Επώνυμα όχι ανώνυμα. Τα κομπλεξιλίκια του καθένα δεν με αφορούν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com