...................

26 Απρ 2017

Η ελπίδα του λαού είναι κόκκινη

Η φετινή Πρωτομαγιά βρίσκει το λαό και τη νεολαία τσακισμένους από τη σφοδρή επίθεση που ‘χει εξαπολύσει το ντόπιο και ξένο κεφάλαιο. Κι άλλα μέτρα κι άλλες μειώσεις οδηγούν στην εξαθλίωση και την φτώχεια χωρίς σταματημό. Μάλιστα, το σύστημα ζητάει κι άλλο ξεζούμισμα και θέλει και άλλα μέτρα με την αξιολόγηση να μην κλείνει γιατί είναι λίγα τα μέτρα και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να υπογράφει ότι πουν οι ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ και ΕΕ. Την ίδια ώρα μάλιστα που ‘χουν μετατρέψει τη χώρα σε ορμητήριο δίνοντας γη και ύδωρ στους φονιάδες των λαών να αιματοκυλούν τους λαούς της Μέσης Ανατολής.

131 χρόνια, λοιπόν, μετά την αιματοβαμμένη εξέγερση των εργατών στο Σικάγο, το 1886, όπου πάλεψαν για 8ωρο, για καλύτερες συνθήκες δουλειάς, για ασφάλιση, περίθαλψη και συνδικαλιστικά δικαιώματα, η πάλη ενάντια στον σύγχρονο κοινωνικό και εργασιακό μεσαίωνα είναι πιο αναγκαία από ποτέ. Οι πετσοκομμένοι μισθοί και συντάξεις, η κατάργηση του 8ωρου, το τσάκισμα συλλογικών συμβάσεων, η ανασφάλιστη και υπό άθλιες συνθήκες εργασία, η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, δείχνουν την προσπάθεια του κεφαλαίου να πάρει πίσω όλα εκείνα τα δικαιώματα που δεν χαρίστηκαν, αλλά κατακτήθηκαν με το αίμα των εργατών και όσο δεν αναπτύσσεται αγώνας για τα δικαιώματα και την ίδια μας τη ζωή θα καταργούνται κι άλλα.

Δεν είναι αργία ούτε γιορτή! Προσπαθούν να κάνουν την εργατική Πρωτομαγιά ημέρα της άνοιξης και για να «πιάσουμε τον Μάη», αποκόπτοντάς την από τους αγώνες και τις θυσίες που έγιναν ενάντια στο σύστημα της εκμετάλλευσης. Με νύχια και με δόντια το σύστημα επιδιώκει να ξεκόψει από τη μνήμη του λαού και της νεολαίας τους αγώνες που δόθηκαν και κερδήθηκαν μέσα στους αιώνες, καθώς και να μας κάνει να πιστέψουμε ότι δεν υπήρξε τίποτε άλλο. Ενώ φέτος, μάλιστα συμπληρώνονται και 100 χρόνια από την Μεγάλη Οκτωβριανή Επανάσταση στη Ρωσία, την πρώτη μεγάλη έφοδο προς τον ουρανό, που άνοιξε το δρόμο για την οικοδόμηση μιας κοινωνίας χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση.

Το σύστημα παρουσιάζεται ως παντοδύναμο και ότι έγινε-έγινε και ανήκει στο παρελθόν. Οι διεκδικήσεις των εργατών του Σικάγο, όμως, δεν είναι μία απλή ιστορία που ανήκει στο παρελθόν. Είναι ο αναμμένος φάρος που δείχνει το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε ως φοιτητές σήμερα και εργαζόμενοι-άνεργοι αύριο που μας βάζουν συνεχώς εμπόδια στις σπουδές, με μια ξέφρενη εντατικοποίηση και τη διάλυση των φοιτητικών παροχών(σίτιση-στέγαση-βιβλία-αναλώσιμα). Αυτό που δημιουργούν είναι ένα μαύρο μέλλον για όλους μας. Στο πλευρό του λαού να παλέψουμε για σπουδές, δουλειά, ελευθερίες και ανεξαρτησία τιμώντας έτσι την κόκκινη Πρωτομαγιά, καθώς ο εορτασμός της είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας του εργατικού κινήματος, που έδειξε πως ο μόνος δρόμος για τη νίκη είναι ο αγώνας!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΑΕΙ - ΤΕΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com