26 Απρ 2017

Η παρέμβαση της Λαϊκής Αντίστασης - ΑΑΣ στο κέντρο της Αθήνας


Μετά τις αποτυχημένες προσπάθειες να πραγματοποιηθεί μια πρώτη μαζική απάντηση ενάντια στις κινήσεις πολέμου των ΗΠΑ σε όλο το πλανήτη, κινήσεις που οι τελευταίες δηλώσεις του Τραμπ σε σχέση με τη Β. Κορέα στον ΟΗΕ επιβεβαίωσαν τη θέλησή τους να τις εντείνουν, η Λαϊκή Αντίσταση - Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία αποφάσισε να πραγματοποιήσει κινητοποίηση - πικετοφορία στο κέντρο της Αθήνας, καταγγέλλοντας από τη μια την επιθετικότητα των ΗΠΑ και τους ανταγωνισμούς των ιμπεριαλιστών αλλά και καλώντας τον λαό να μη μείνει παθητικός απέναντι σε μια υπόθεση που δημιουργεί κινδύνους και για τον ίδιο. Τουλάχιστον όσο αφορά τη περιοχή μας, στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο όπου μέσω της συμμετοχής της χώρας στο ΝΑΤΟ, αλλά και την Ε.Ε., μέσω της ύπαρξης των βάσεων που επεκτείνονται και αναλαμβάνουν όλο και πιο ενεργό ρόλο υποστήριξης των επεμβάσεων των ΗΠΑ στις γειτονικές μας χώρες αλλά και με την ξεκάθαρη υποστήριξη που δίνει σε αυτές η σημερινή κυβέρνηση. Αναδείξαμε την ανάγκη της λαϊκής πάλης για έξοδο από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, για το διώξιμο των βάσεων, ότι οι λαοί δεν έχουν να κερδίσουν τίποτα από τις επεμβάσεις των ιμπεριαλιστών και τους ανταγωνισμούς τους.

Η κινητοποίηση ξεκίνησε από τις 6:30 το απόγευμα στο Μοναστηράκι όπου παραμείναμε για πάνω από μια ώρα και όπου αντιμετωπίσαμε ένα ενθαρρυντικό για τη κίνησή μας, αλλά και για όσα σκοπεύουμε να κάνουμε στο μέλλον για το ζήτημα, κλίμα. Ήταν αρκετοί αυτοί που αναρωτήθηκαν και θέλησαν να μας πλησιάσουν ρωτώντας τι κάνουμε, Έλληνες και ξένοι, πέρνανε τις προκηρύξεις, τις διάβαζαν και δηλώναν τη συμφωνία τους με αυτή μας τη κίνηση.  Το ίδιο κλίμα συναντήσαμε και στην Αθηνάς όπου πορευτήκαμε προς την Ομόνοια συνεχίζοντας προς τη Κλαυθμώνος και τη πλατεία Κοραή όπου και έληξε.

Μπορεί ο κόσμος να μην ήταν τόσος όσος είχαμε συνηθίσει σε άλλες εποχές αλλά οι αντιδράσεις του έδειχναν ότι η ανησυχία για το "που πάει το πράγμα" είναι υπαρκτή στο λαό μας. Μια ανησυχία που κατά πως φαίνεται η Αριστερά μας δεν τη συμμερίζεται -προς το παρόν τουλάχιστον- με αποτέλεσμα σε μια χώρα που ο λαός της διαδήλωνε μαζικότατα κατά των πολεμικών επεμβάσεων των ΗΠΑ τις προηγούμενες δεκαετίες τώρα να μην κινείται στο ελάχιστο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: