2 Απρ 2017

Αύριο η εκδίκαση της έφεσης του Νίκου Αργυρίου

Αύριο θα πραγματοποιηθεί η αναβληθείσα από τις 21 Μάρτη εκδίκαση της έφεσης του Νίκου Αργυρίου, μέλους της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων. Εκδικάζεται η έφεση ενάντια στην απόφαση της ποινής φυλάκισης δύο χρόνων με τριετή αναστολή που του είχε επιβληθεί το Μάρτη του 2016, γιατί στην ιστοσελίδα της Επιτροπής είχε δημοσιευτεί πριν από επτά χρόνια μια επιστολή φαντάρου που κατήγγειλε τα καψόνια σε στρατόπεδο.

Η δίκη είχε γίνει μετά από μήνυση του τότε διοικητή του 586 Κέντρου Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων Γρεβενών, Βούτση, που σήμερα έχει αποστρατευτεί.

Η όλη διαδικασία χαρακτηρίστηκε από παράνομη άρση απορρήτου, παρακολούθηση του τηλεφώνου του, άρνηση να εξεταστούν όλοι οι μάρτυρες υπεράσπισης και χρεώνεται και στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ.

Φανερώνει δε τη βαρύτητα που δείχνουν η κυβέρνηση, οι δικαστικοί μηχανισμοί και τα ιμπεριαλιστικά αφεντικά σε περιπτώσεις που θίγονται τα «ιερά και τα όσια» του αστικού στρατού, αυτού του αντιλαϊκού και υποταγμένου στα αμερικανονατοϊκά συμφέροντα μηχανισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: