...................

9 Απρ 2017

Η Πορεία Αριστερή για την επιθετικότητα των Αμερικάνων ιμπεριαλιστών

Αυξάνεται η επιθετικότητα των Αμερικάνων ιμπεριαλιστών

Βομβαρδισμός της Συρίας - Πολεμικές προετοιμασίες στην Κορέα

Οι αμερικάνοι ιμπεριαλιστές ετοιμάζονται για ακόμη μια φορά να αιματοκυλήσουν τον πλανήτη. Η κυβέρνηση Τραμπ ανέλαβε την εξουσία και βιάζεται να αποδείξει ότι το αμερικάνικο κράτος έχει συνέχεια ως προς την εξωτερική πολιτική του. Με πρόσχημα παρόμοιο με αυτό που οι ΗΠΑ και οι συμμάχοι τους εισέβαλλαν στο Ιράκ και διέλυσαν τη Λιβύη επιτέθηκαν με πυραύλους Τόμαχοκ εναντίον της Συρίας. Είχε προηγηθεί βομβαρδισμός της Συρίας από τη Γαλλία με πρόσχημα την "πατάξη της τρομοκρατίας". Οι αμερικάνοι ιμπεριαλιστές πηγαίνοντας έναν βήμα παραπέρα επιτέθηκαν στην κυρίαρχη κυβέρνηση της Συρίας χωρίς έγκριση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Η επίθεση που έχουν εξαπολύσει οι ΗΠΑ έχει στόχο των γεωστρατηγικό έλεγχο της περιοχής της Μέσης Ανατολής και ευρύτερα, τον έλεγχο των αγορών και των σφαιρών επιρροής με την επαναχάραξη των συνόρων, το διαμελισμό κρατών και τη γενοκτονία ολόκληρων λαών.

Σα να μην έφτανε αυτό οι ΗΠΑ δυο μέρες αργότερα απέστειλαν μοίρα του 3ου Αμερικάνικου Στόλου στην Κορεάτικο χερσόνησο απειλώντας τη ΛΔ Κορέας με επέμβαση αφού πρώτα είχαν ολοκληρώσει κοινές στρατιωτικές ασκήσεις με τη Ν. Κορέα με χρήση πραγματικών πυρών και πυρηνικών υποβρυχίων.

Να αντισταθούμε στο ιμπεριαλιστικό δόγμα:

- ΤΩΝ ΑΝΟΙΧΤΩΝ ΕΠΕΜΒΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΑΧΑΡΑΞΗΣ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ
- ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΑΤΗΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΛΑΩΝ
- ΚΑΜΙΑ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΕ ΣΥΡΙΑ - ΛΔ ΚΟΡΕΑΣ
- ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ Η ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΣΟΥΔΑΣ
- ΕΞΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΤΗΣ Ε.Ε.

ΠΟΡΕΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΗ

1 σχόλιο:

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com