26 Απρ 2017

ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΤΑΞΙΚΟΥΣ ΦΡΑΓΜΟΥΣ!!! ΚΑΜΙΑ ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΔΙΔΑΚΤΡΩΝ!!!

Σε μια περίοδο που χαρακτηρίζεται από τσάκισμα μισθών και συντάξεων, καταπάτηση δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, όπου οι σχολές έχουν μετατραπεί σε μόνιμα εξεταστικά κέντρα από την εντατικοποίηση, και η συνέχιση των σπουδών για τη πλειοψηφία των φοιτητών βρίσκεται υπό αμφισβήτηση έρχεται να προστεθεί η δήλωση του καθηγητή Γραβάνη του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Δήλωση που εκφράζει έναν διακαή πόθο του συστήματος για την επιβολή διδάκτρων στις σχολές ή αλλιώς όπως ο ίδιος αναφέρει: «Έχουμε στη χώρα περίπου 500.000 ενεργούς/»αιώνιους» προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές, Ένα Τέλος Εγγραφής ανα εξάμηνο 200 Ευρώ θα παρείχε στα ΑΕΙ 100 εκατομμύρια Ευρώ: για την βελτίωση/αναβάθμιση του εξοπλισμού, αυτόνομη χρηματοδότηση της Έρευνας και βραβεία/υποτροφίες για άριστους ή άπορους φοιτητές. Και συνεχίζει: Το Τέλος Εγγραφής θα «πιέζει» επίσης για έγκαιρη περάτωση των σπουδών. Ακόμη και τους αιώνιους φοιτητές (ή την εκκαθάριση τους από τα ΑΕΙ). Το επιπλέον μηνιαίο οικογενειακό βάρος ανά φοιτητή είναι 33 Ευρώ μηνιαίως. Η θεσμοθέτηση του Τέλους Εγγραφής μπολιάζει την ελληνική κοινωνία με την υπεύθυνη συμμετοχική στάση στην εκπαίδευση, με τον υγιή συναγωνισμό για τις χορηγίες και τα βραβεία και βέβαια βοηθά στην ποιότητα σπουδών και έρευνας» καταλήγει.

Άλλη μία δήλωση που το λιγότερο που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί είναι ως προκλητική για τους φοιτητές που δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα δουλεύοντας και σπουδάζοντας κάτω από ασφυκτικούς όρους. Κάτω από την πίεση της συνεχούς εξέτασης, με συνεχόμενα τεστακια, προόδους, εργαστήρια, υποχρεωτικές παρουσίες και δουλεύοντας για να τα βγάλουν πέρα οικονομικά με τις χειρότερες εργασιακές συνθήκες. Ένας ακόμη ταξικός φραγμός που έρχεται να συνδεθεί με τις διαγραφές και την στόχευση να φτιαχτεί ένα πανεπιστήμιο που δε θα χωρά τα παιδιά των φτωχών λαϊκών οικογενειών. Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τη δήλωση του πρύτανη του Πολυτεχνείου Κρήτης Διγαλάκη σχετικά με την ανταποδοτική εργασία ,δηλαδή να δουλεύουν οι φοιτητές για το πολυτεχνείο για να μένουν στις εστίες.

Δηλώσεις διόλου ουρανοκατέβατες, που δε πρέπει να υποτιμούνται διότι είναι ενταγμένες στη στόχευση που θέλει να εδραιώσει ένα ευνοϊκό κλίμα για το προχώρημα της επίθεσης στις σχολές. Πόσο μάλλον τώρα που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ διακηρύσσει-απειλεί τη νεολαία ότι μετά το κλείσιμο της αξιολόγησης θα ασχοληθεί με τη “μεταρρύθμιση” στην τριτοβάθμια.

Απέναντι στο κλίμα που θέλει το σύστημα να εδραιώσει με ποικιλόμορφους τρόπους, και τη προπαγάνδα που χρησιμοποιεί για να μας πειθαναγκάσει να παραιτηθούμε από το δικαίωμα μας στις σπουδές, το δικαίωμα μας στη ζωή συνολικά δεν έχουμε κανένα λόγο να υποταχθούμε! Μέσα από το σύλλογο μας, με τις διαδικασίες μας και την οργάνωση της δικής μας απάντηση κόντρα σε λογικές συνδιαχείρισης και συνδιαλλαγής να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα μας!

ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΑΣ ΣΤΙΣ ΔΩΡΕΑΝ ΣΠΟΥΔΕΣ!
ΚΑΜΙΑ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΔΙΔΑΚΤΡΩΝ! ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΤΑΞΙΚΟΥΣ ΦΡΑΓΜΟΥΣ!
ΚΑΤΩ Η ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΕΕ, ΔΝΤ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com