...................

13 Απρ 2017

Μήνυμα αλληλεγγύης στους εργαζόμενους της ΣΚΟΤ από σωματεία του ΠΑΜΕ2 σχόλια:

 1. Ανώνυμος13/4/17, 7:42 μ.μ.

  Δεν ξέρω αν η δημοσίευση του συγκεκριμένου ψηφίσματος αποτελεί τεστ αντοχών και ανοχών προς τους αναγνώστες του μπλογκ, όμως η αλήθεια είναι ότι μοιάζει με κάτι τέτοιο. Κι επειδή εγώ την έχασα την ψυχραιμία μου, δηλώνω ότι θεωρώ το εν λόγω ψήφισμα μία ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ προσπάθεια του ΠΑΜΕ να ξεφύγει από την πίεση που του ασκεί ένας εργατικός αγώνας από τον οποίο έχει επιλέξει να απουσιάζει για λόγους που οφείλει το ίδιο να εξηγήσει.

  Εκφράζουν δήθεν την «αλληλεγγύη» τους, ενώ είναι άφαντοι σε κάθε πρωτοβουλία του σωματείου, ενώ ήταν άφαντοι στη συγκέντρωση που κάλεσε το σωματείο αυτό την προηγούμενη Τρίτη (τέσσερις μέρες μετά τη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην ίδια πλατεία!), ενώ δεν έστειλαν ούτε έναν άνθρωπο στη σύσκεψη που έγινε στο Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας πριν από δύο εβδομάδες για την ενίσχυση του αγώνα αυτού, κι ας είχε το ΚΚΕ εκδήλωση έναν όροφο πιο κάτω!

  Μπροστά σε τέτοια «αλληλεγγύη», τι να πει κανείς; Και νομίζω ότι η προβολή του συγκεκριμένου ψηφίσματος τους δίνει εύσημα που δεν τους αξίζουν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Δεν μας έχει συνηθίσει ο διαχειριστής με τέτοιες αναρτήσεις,αλλά προκαλεί για σχόλια!Οσοι ζήσαμε τις κινητοποιήσεις για τους εργαζόμενους της ΣΚΟΤ,ξέρουμε πολύ καλά και τα γεγονότα και τη χρονολογική τους σειρά για να καταπιούμε αμάσητο το ψήφισμα του ΠΛΜΕ!Το ΠΑΜΕ απέχει εκκωφαντικά από την κινητοποίηση των εργαζομένων στη ΣΚΟΤ.Η ανάρτηση του ψηφίσματος έγινε την αμέσως επόμενη μέρα της μαζικότατης συγκέντρωσης των εργαζομένων και των αλληλέγγυων,που πραγματικά έδωσαν ένα ηχηρό μήνυμα σε όσους αμφέβαλαν και στο ελάχιστο για αυτό τον αγώνα.Την 29η -3-2017 έγινε σύσκεψη στο εργατικό κέντρο Ελευσίνας που κάλεσε η Ταξική Πορεία και κλήθηκαν όλες οι συλλογικότητες και τα σωματεία.Την ίδια μέρα το ΠΑΜΕ είχε εκδήλωση στο ισόγειο για τους εργατικούς αγώνες και παρόλο που ακόμα και ο Μαίλης ήταν παρών και όλα τα στελέχη και μέλη του,δεν έκαναν καμιά κίνηση προς τους εργαζόμενους που πήραν μέρος στη σύσκεψη.Ακολούθησε πικετοφορία στην Ελευσίνα μετα την ανακοίνωση του σωματειου για τη συγκέντρωση προπαγάνδισης του αγώνα 1-4-2017 και μια δεύτερη 8-4-2017,καθώς και παρεμβάσεις σε μαζικούς χώρους.Συνδικαλίστρια του "ταξικού"σωματειου ιδιωτικών υπαλλήλων και εμποροϋπαλληλων,μας διαβεβαιωσε ότι το σωματειο τους είχε παρει απόφαση να συμμετάσχει στη συγκέντρωση.Οχι μόνο δεν εμφανίστηκε,αλλά την αμέσως επόμενη μέρα,έστειλε την ανακοίνωση τους που στην ουσία εγκαλούσε τους εργαζόμενους που έκαναν αγώνα με ανεπαρκή αιτήματα που δεν στόχευαν σε όλους τους εργοδότες.Το ....τράβηξε μάλιστα στο κίνημα των πλατειών,μέχρι και στο κίνημα της πατάτας.Κρίμα,πολύ κρίμα,που δεν ήταν εκεί να κάνουν μαθήματα ..."ταξικά" στους "απαίδευτους "εργάτες!Η δική τους ταξική παρακαταθήκη από τη Χαλύβουργία,δεν τους έφερε δίπλα στον αγώνα της ΣΚΟΤ γιατί δεν τον ελέγχανε!Για αυτό άλλωστε δεν ξεφορτώσανε αρνιά έξω από τη ΣΚΟΤ κι ας ήταν Πάσχα για να δείξουν το ταξικό τους μεγαλείο!Αλλα ακόμα και στον εργαζόμενο του ΠΑΜΕ που απολύθηκε στη ΒΙΒΕΧΡΩΜ,η ταξικότητα εξαντλήθηκε σε ημερήσια διαμαρτυρία για να την βγάλει ο Ρισζοσπάστης.
  Θα ήτανε όλα αυτά φαιδρά,αν δεν είχανε να κάνουν με εργαζόμενους που δίνουν αγώνα ζωής.Γιατι για κάποιους αρκεί να βγάλουν μια αφίσσα που να λέει"Γραψου στο συνδικάτο εμποροϋπαλλήλων"για να τα ρίξουν αργότερα στο λαό που δεν ανταποκρίνεται στο κάλεσμα και είναι άξιος της μοίρας του.Για εμάς όμως είναι υπόθεση κορυφαίας σημασίας η ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος,ιδιαίτερα σε αυτή την περίοδο πλήρους ήττας και αποσυγκρότησης.Για αυτό διαλέγουμε να είμαστε εκεί που αγωνίζεται ο λαός,να στηρίζουμε και να καταθέτουμε την άποψη μας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com