Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 30 ΜΑΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΑΘΗΝΑ: ΠΑΤΗΣΙΩΝ ΚΑΙ ΧΑΛΚΟΚΟΝΔΥΛΗ 10:30 π.μ.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΚΑΜΑΡΑ 11:00 π.μ.

4 Απρ 2017

Ο άμαχος πληθυσμός και ένα ρεαλιστικό σενάριο για την καταπολέμηση της ανεργίας.

Στη Γερμανία, οι αρχές ψάχνουν για «ρωσόφωνους ωρομίσθιους» για δουλειά κομπάρσου στις ασκήσεις του αμερικανικού στρατού.

Η πόλη του Βερολίνου π.χ. βάζει αγγελίες στην επίσημη ιστοσελίδα της για πρόσληψη ρωσόφωνου βοηθητικού προσωπικού. Βλέπε …(http://www.berlin.de/special/jobs-und-ausbildung/stellenangebote/index.php/de/detail/10000-1152039603-S)

Όπως αναφέρεται στην περιγραφή της θέσεως εργασίας …
«Θα παίζουν το ρόλο του άμαχου πληθυσμού σε περιοχές που έχουν ξεσπάσει κρίσεις, για να δώσουν στους στρατιώτες ένα ρεαλιστικό σενάριο άσκησης και να επιτευχθεί η καλύτερη δυνατή προετοιμασία για τις αποστολές στο εξωτερικό».

Τονίζεται ότι ο αιτών θα πρέπει να μιλάει καλά τα ρωσικά και να έχει βασικές γνώσεις της αγγλικής γλώσσας. Η εργασία αρχίζει 26 Απριλίου στη βάση Hohenfels έξω από τη Νυρεμβέργη. Οι κομπάρσοι αμείβονται με 88-120 ευρώ την ημέρα.

Η επιλογή των υποψηφίων έχει ανατεθεί στην εταιρία Optronic HR, η οποία προσλαμβάνει έκτακτο προσωπικό για τις ασκήσεις του στρατού των ΗΠΑ.
Από την ιστοσελίδα της εταιρίας (http://www.us-statisten.de/en/about.html) πληροφορούμαστε ότι ζήτηση έχουν και άλλες γλώσσες και ότι « …Όλες οι ασκήσεις θα πραγματοποιηθούν με εντελώς ασφαλή άσφαιρα/εκπαιδευτικά πυρομαχικά αντί πραγματικών.»

(Προς το παρόν βεβαίως-βεβαίως λέμε εμείς γιατί τα πραγματικά πυρά θα χρησιμοποιηθούν αργότερα στο ρεαλιστικό σενάριο για την «εξάλειψη» της ανεργίας.)

Δ.Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: