....................................................

1 Απρ 2017

Ξάνθη. Συγκέντρωση και πορεία ενάντια στα νέα βάρβαρα μέτρα

Με μικρή μαζικότητα έγινε το Σάββατο 1 Απρίλη η συγκέντρωση και η πορεία ενάντια στα νέα βάρβαρα μέτρα που ετοιμάζονται για το λαό μας. Τη συγκέντρωση καλούσε η "κοινή δράση οργανώσεων, συλλογικοτήτων, αγωνιστών ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα", που είχε συγκροτηθεί σε δύο προηγούμενες συσκέψεις. Στην κεντρική πλατεία, που ήταν γεμάτη από κόσμο, στήθηκε μικροφωνική από τους συναγωνιστές της ΛΑ-ΑΑΣ, απ' όπου διαβαζόταν ανακοινώσεις, ενώ παράλληλα μοιραζόταν η ανακοίνωση της "κοινής δράσης" και η προκήρυξη της Λαϊκής Αντίστασης.

Εκτός όμως από τη Λαϊκή Αντίσταση-ΑΑΣ η συμμετοχή των υπολοίπων ήταν δυστυχώς από μηδενική έως ελάχιστη. Μάλιστα στην πορεία μόνο η Λαϊκή Αντίσταση συγκρότησε μπλοκ με πανό, ενώ η ΛΑΕ δεν ακολούθησε.

Η πορεία κινήθηκε προς το παζάρι και στη συνέχεια μέσα από τους κεντρικούς δρόμους της πόλης επέστρεψε στην πλατεία. Η ανταπόκριση του κόσμου, κυρίως ως προς την αποδοχή της προκήρυξης, ήταν θετική, ιδιαίτερα στο δρόμο προς το παζάρι.

Ο προβληματισμός είναι πολύ μεγάλος στους εργαζόμενους και η ανάγκη να συνεχίσουμε στο δρόμο της αντίστασης είναι αξεπέραστη.

Για τη συνέχιση των δράσεών μας ενάντια στη λαίλαπα που έρχεται η "κοινή δράση" πραγματοποιεί νέα σύσκεψη την Τετάρτη 5 Απρίλη στις 7:00 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com