16 Απρ 2017

Ανακοίνωση του Μ-Λ ΚΚΕ για την τελευταία δολοφονική επίθεση των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν

Με μια γκαγκστερική πολεμική ενέργεια στο Αφγανιστάν, ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός κλιμάκωσε την επιθετική του πολιτική στη γειτονική μας περιοχή, επιχειρώντας να δείξει το ποιός είναι το «αφεντικό» στο κόσμο.

Συγκεκριμένα με την εκτόξευση ενός από τα πιο εγκληματικά όπλα, της λεγόμενης «μητέρας των βομβών» χτύπησε απρόκλητα στόχο στο Αφγανιστάν και δολοφόνησε τουλάχιστον 36 άτομα στο όνομα δήθεν της καταπολέμησης της τρομοκρατίας του "Ισλαμικού κράτους".

Η νέα πολεμική ενέργεια , η δεύτερη μετά το χτύπημα της Συρίας με αμερικάνικους πυραύλους,έρχεται να επιβεβαιώσει πως, κάτω απο την ηγεσία του Τράμπ, οι ΗΠΑ επιχειρούν να προωθήσουν την στρατηγική της παγκόσμιας κυριαρχίας τους αναπτύσσοντας μια ακόμα πιο επιθετική δράση.Ο Τραμπ με ιδιαίτερη αλαζονεία δήλωσε ότι θα αποφασίζει ο ίδιος κατα το δοκούν για το που, πότε και ποιον θα βομβαρδίζει, προειδοποιώντας προφανώς όλους τους ανταγωνιστές του στην ιμπεριαλιστική σκακιέρα για το κυριαρχικό ρόλο που επιδιώκει να έχει η αμερικάνικη πολιτική και για τον τρόπο με τον οποίο θα τον επιβάλει.

Είναι προφανές ότι ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός έχει στα σχέδια του να συνεχίσει τα δολοφονικά του αυτά χτυπήματα και σε άλλες χώρες, όπως η Βόρεια Κορέα, το Ιράν και αλλού, με στόχο να υλοποήσει τις καταχτητικές βλέψεις του και να αναγκάσει τους ανταγωνιστές του, Ρωσία, Κίνα, Ε.Ε., σε βήματα προς τα πίσω στην επέκταση της επιρροής τους και στις ιμπεριαλιστικές τους επιδιώξεις.

Η πολιτική των ΗΠΑ αυξάνει τον κίνδυνο νέων περιφερειακών πολέμων , οξύνει ακόμα περισσότερο τον ιμπεριαλιστικό ανταγωνισμό και σκοτεινιάζει το παγκόσμιο σκηνικό. Οι λαοί και οι χώρες στις περιοχές όπου εξελίσσεται ο ανταγωνισμός αυτός βρίσκονται μπροστά σε ιδιαίτερα σοβαρά αρνητικές εξελίξεις.

Το Μ-Λ ΚΚΕ καταγγέλει τη δολοφονική φιλοπόλεμη πολιτική του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού. Καλεί τους κομμουνιστές, όλους τους προοδευτικούς και δημοκρατικούς ανθρώπους να αντισταθούν στην ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα και να αναπτύξουν ένα πλατύ αντιιμπεριαλιστικό- αντιπολεμικό κίνημα το μοναδικό όπλο που μπορεί να σταματήσει τα πολεμοκάπηλα σχέδια του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com