...................

8 Απρ 2017

Μα ο Μητσοτάκης έχει «Μπελογιάννη»;

Κατάπτυστη ούτως ή άλλως η συμμετοχή και η κατ` επέκταση αυτόματη νομιμοποίηση της εκδήλωσης ειδεχθούς σκύλευσης του ονόματος μιας από τις πλέον εμβληματικές φυσιογνωμίες της αριστεράς στη χώρα μας από τον επικεφαλής ενός αυτοπροβαλλόμενου κόμματος σαν εκφραστή των άμεσων προσδοκιών και απώτερων επιδιώξεων της εργατικής τάξης.

Ειδικά όταν η διοργανώτρια των εγκαινίων του μουσείου στην Αμαλιάδα και συνάμα και κυβέρνηση των μνημονίων είναι χρεωμένη (όσο καμία άλλη προγενέστερη στο παρελθόν είχε τολμήσει μεταπολεμικά τουλάχιστον με τέτοια αντικοινωνική αγριότητα και σε τόση έκταση) με την άσκηση μιας πολιτικής ραγδαίου καταποντισμού του βιοτικού επίπεδου του λαού και αμείλικτης αποψίλωσης κάθε δικαιώματος και κατάκτησης. Κατρακυλώντας στον έσχατο εξευτελισμό της δουλοφροσύνης ώστε να μεθοδεύει μάλιστα την καθιερωμένη ετήσια ανανέωση της παρουσίας των αμερικανικών βάσεων της βαθειάς και πολύπλευρης εξάρτησης (και κύριου υπεύθυνου παράγοντα της δολοφονίας του Μπελογιάννη) με πενταετή έως και δεκαετή (!!) χρονικό ορίζοντα.

Αντί λοιπόν να πρωτοστατεί έξω από το μουσείο σε μαζικές και θυμωμένες κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας καταγγέλλοντας την προσπάθεια εξαγνισμού της κυβέρνησης της αμερικανοκρατίας (και πρόσθεσε και ευρωπαϊκής) καπηλευόμενη την αίγλη του ήρωα που θυσιάστηκε μαχόμενος ενάντια στους τύραννους, τουναντίον συναγελάστηκε μαζί της. Με το αχυρένιο επιχείρημα φυσικά της δήθεν αποστασιοποιημένης (ένα βήμα μονάχα μακρύτερα) από τον Τσίπρα αποτίμησης φόρου τιμής. Θα έτριζαν βέβαια τα κόκκαλα του Μπελογιάννη εκείνη τη στιγμή σαν έβλεπε τους σημερινούς καταχραστές των τότε όντως επαναστατικών παραδόσεων του τότε ασυμβίβαστου ΚΚΕ (που με τέτοιο πάθος υπεράσπισε τις αξίες του) να τον λιβανίζουν αντάμα με τον πιο γλοιωδώς υποταγμένο στον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό πρωθυπουργό, τον οποίο (ιμπεριαλισμό) με απαράμιλλο θάρρος πολέμησε μέχρι τη τελευταία του ανάσα.

Η θέση λοιπόν των γνήσιων κομουνιστών, ιδίως όταν τιμούν τους σπουδαίους νεκρούς τους, δεν είναι στις αίθουσες της άδικης νομιμότητας της κεφαλαιοκρατίας, αλλά στα πεζοδρόμια της αδιάλλακτης ταξικής πάλης. Κυρίως δε σε εποχές που η επίθεση του κεφάλαιου απογειώνεται. Ούτε προφανώς στα μουσεία όπου ταριχεύονται τα ιδεώδη τους από διάφορα ανδράποδα της ολέθριας συνδιαχείρισης, άλλα στους χώρους που ζωντανεύει και θεριεύει η αδιάκοπη σύγκρουση καταπιεσμένων και εκμεταλλευτών.

Η αριστερά μεγαλούργησε στα αντάρτικα των βουνών, αναστέναξε παλικαρίσια στα ξερονήσια, ύψωσε αγέρωχα το ανάστημα της μπροστά στα εκτελεστικά αποσπάσματα. Αντρειώνεται καθημερινά στη ολόψυχη υποστήριξη και καθοδήγηση των αγώνων της εργατιάς στα εργοστάσια, των αγροτών στα μπλόκα, των φοιτητών στις σχολές, των αντιφασιστών στις γειτονιές, των φιλειρηνιστών και των διαδηλωτών στους δρόμους ενάντια στον πόλεμο και τις βάσεις τονώνοντας την ελπίδα για ένα καλλίτερο σήμερα και σφυρηλατώντας συνάμα την προοπτική της αναμέτρησης και ανατροπής του καπιταλισμού-ιμπεριαλισμού.

Αντίθετα ατιμώνεται στις εκάστοτε Βάρκιζες. Προδόθηκε τον Οκτώβρη του 74 από τον Φλωράκη με την κατάθεση στον Άρειο Πάγο της δήλωσης νομιμοφροσύνης. Ντροπιάστηκε με τη συγκυβέρνηση Τζανετάκη και τη μετέπειτα οικουμενική του Ζολώτα. Καταρρακώνεται με τις αλλεπάλληλες προτάσεις νόμου και τη συνακόλουθη κινηματική υπονόμευση και καταλλαγή. Βεβηλώθηκε με ασήκωτο δυσφημιστικό κόστος για τα κομουνιστικά οράματα από τον επί δεκαετίες εκθειασμό του αίσχους της παλινόρθωσης στην ΕΣΣΔ. Τσαλαπατήθηκε βάναυσα με την πολιτική ουράς απέναντι στην παπανδρεϊκή αλλαγή. Διαστρέφεται παντελώς με τη φετιχιστική λατρεία του κοινοβουλευτισμού και κυβερνητισμού. Διασύρεται με την υπόκλιση στην αστική νομιμότητα, όπως φερειπείν συμβαίνει στις επιστρατεύσεις απεργών και τις συσκέψεις με τον πρόεδρο της δημοκρατίας. Εξευτελίζεται με τις γελοιότητες των εικονικών κινητοποιήσεων, το φύλλον συκής δηλαδή της θελημένης απόσυρσης από τους αυθεντικούς αγώνες. Μαραζώνει σαν παρατηρεί την κούφια περιφορά εκατοντάδων σφραγίδων άνευρων σωματείων, τη στιγμή που εγκαταλείπεται σκόπιμα η ζύμωση και υποκίνηση για δυναμική δραστηριοποίηση των μελών τους. Παραχαράζει το γνήσια πλατύ ΕΑΜικό μέτωπο συγκρίνοντας το με τις δικές της συμμαχίες, που όμως ορθώνει επίτηδες τριγύρω της σινικά τείχη απομονωτισμού. Αντιδραστικοποιείται κιόλας συναινώντας με τον αστισμό στην ανάγνωση εθνικών απειλών και υποσκελίζοντας την αναγκαιότητα διακήρυξης του μόνου αντίποδα, δηλαδή της φιλίας των λαών.

Και τώρα αφημένη στον ρεφορμιστικό της κατήφορο ο γραμματέας της συναντάει κατόπιν πρόσκλησης τον υιό Μητσοτάκη. Δόθηκε λέει η ευκαιρία να εκφραστούν οι αγεφύρωτες ιδεολογικοπολιτικές διαφορές τους. Αλήθεια, διαπιστώθηκε κάποια σύγχυση ή κατηγορήθηκαν περί της ταύτισης τους και επιβαλλόταν η διευκρίνηση σε κατ` ιδίαν συνεύρεση; Και άλλωστε τα χάσματα καταδεικνύονται στις συνομιλίες κορυφής ή αποκρυσταλλώνονται αποκλειστικά στο πεδίο της ταξικής αναμέτρησης, όπου ο ένας ονειρεύεται να αποκτήσει το γενικό πρόσταγμα της επέλασης κατά του λαού και ο άλλος γίνεται μπροστάρης της έμπρακτης αντίστασης και του ξεσηκωμού κατά των μέτρων εξαθλίωσης; Ένας συντηρητικός ηγέτης και ένας εκπρόσωπος της κομουνιστικής άποψης σε τέτοια φάση μόνο σε αντιπαράθεση μπορούν να ειδωθούν και ποτέ συνδιαλεγόμενοι.

Ή μήπως πίσω από την πλασματική διάσταση των θέσεων και της κοσμοαντίληψης κρύβεται εν τέλει η ουσιαστική σύγκλιση στο θεμελιώδες ζήτημα της συστημικής υπακοής; Όπου για τον οικοδεσπότη βέβαια είναι γεγονός αδιαφιλονίκητο, για δε τον Κουτσούμπα όμως πρέπει διαρκώς και τονίζεται με παραδειγματικές κινήσεις, καταστατικές αρχές, παρεμφερείς δηλώσεις και πρώτιστα να διασαφηνίζεται με τη ευδόκιμη θητεία στην υπόσκαψη των αγώνων. Ειδικά σε μια περίοδο που η «σωτήρια και υποχρεωτική» (συγκάλυψη γαρ ενός ρόλου του από τα αριστερά κυματοθραύστη της λαϊκής οργής) παλιννόστηση του ΚΚΕ σε πομπώδη αντικαθεστωτική και εξεγερσιακή ρητορική κινδυνεύει να παρερμηνεύει από τα κέντρα εξουσίας. Προς αποφυγή λοιπόν κάθε παρεξήγησης, ιδού τα αλληγορικά διαπιστευτήρια μας κύριοι διευθυντές.

Για άλλη μια φορά λοιπόν ο ρεφορμισμός αντικατέστησε το αυτονόητο της άρνησης μέθεξης με τον Μητσοτάκη και της αρωγής στην προσπάθεια εξαγνισμού και προοδευτικής αναβάπτισης του ΣΥΡΙΖΑ στα εγκαίνια του μουσείου με το (πολιτικά) ανόητο. Κατά συρροή επιβεβαιώνεται ο παραγκωνισμός του ανατρεπτικού από το αποτρεπτικό της κοινωνικής έκρηξης. Το διεκδικητικό αναθάρρεμα των εργαζόμενων από τη συνδιοικητική μόλυνση. Η κρίσιμη ανόρθωση του μαζικού κινήματος από τον κρετινισμό των προτροπών για διόρθωση της ψήφου.

Έτσι συλλαμβάνεται το ΚΚΕ ξανά να βολοδέρνει σε μια αδιέξοδη αμειψισφορά. Ακριβώς ανάμεσα σε σαλπίσματα για σαρωτική πανστρατιά των ανθρώπων του μόχθου και αλλοπρόσαλλες εκτιμήσεις περί εργατικού αναβρασμού (κάποιος εξωπλανητικός ακροατής τους θα αποκόμιζε την εντύπωση όχι περί ενός ευνουχισμένου κινήματος, αλλά πως οι μάζες προετοιμάζονται για συγκλονιστικές εφόδους) και σε αντιδιαστολή του προηγούμενου με απαράδεκτες κατηγορίες για ένοχη απροθυμία του λαού να τους ακολουθεί και να αντιπαλεύει.

Αποτέλεσμα μοιραίο αυτής της στάσης του είναι η συνευθύνη για τη δραματική κατάσταση της ηττοπάθειας και απελπισίας που κατατρύχει τον λαό αυτή την περίοδο. Ο καπιταλισμός δεν μπορεί πλέον εύκολα να καυχιέται για το μεγαλείο υποστηρίζοντας ότι αποτελεί το μόνο βιώσιμο σύστημα ανάπτυξης, ελευθερίας και ευημερίας. Άλλο τόσο όμως και οι αριστεροί συνδαιτυμόνες του, φορώντας αυθαίρετα τον μανδύα του ιστορικού ΚΚΕ, παριστάνοντας τους συνεπείς συνεχιστές και παρά τα βερμπαλιστικά λογύδρια τους, θα αγκομαχούν ιδιαίτερα επιχειρώντας να εξηγήσουν, γιατί το ωρίμασμα των αντικειμενικών συνθηκών της κρίσης δεν συνοδεύεται από μια αντίστοιχη ανύψωση των προϋποθέσεων αναχαίτισης της λαίλαπας και οικοδόμησης όρων τελικής αναμέτρησης.

Δεν κωφεύει λοιπόν ο λαός στα αγωνιστικά τους παραγγέλματα. Απλά αυτά είναι προσποιητά. Δεν δρέπουν υπολογίσιμους καρπούς από τη λαϊκή δυσαρέσκεια έτσι μυστηριωδώς τα φασιστικά αποβράσματα που ξεγλίστρησαν από τους υπονόμους τους μόλις τους άνοιξε ο αστισμός τις καταπακτές. Δεν έχει αποχαλινωθεί το κεφάλαιο έτσι τυχαία. Υπάρχει συγκεκριμένη ερμηνεία γιατί οι πρώτες ογκώδεις εργατολαϊκές αντιδράσεις στον αρχικό ερχομό των μνημονίων και τα κατοπινά αποσπασματικά σκιρτήματα δεν τελεσφορούν.

Δεν έστειλε απερίσκεπτα ή εθιμοτυπικά ο αρχηγός της ΝΔ τρυφερή πρόσκληση σε έναν ασυμφιλίωτο αντίπαλο, όταν παλιότερα οι προκάτοχοι του αποκεφάλιζαν συντρόφους με συνοπτικές διαδικασίες. Και πάλι όμως θα έπρεπε ο δήθεν ενσαρκωτής των λαϊκών συμφερόντων να την περιφρονήσει ηχηρά επιστρέφοντας την πίσω και γράφοντας επάνω της με πηχυαία γράμματα «ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΤΑΙ».

Ένα δικό τους σύνθημα επιμένει ακόμη: «εσείς με το κεφάλαιο (συμπληρώνουμε και με τους εκπρόσωπους του Τσίπρα- Μητσοτάκη), εμείς με τον λαό». Συμφωνούμε. Και με τους δυο δεν γίνεται. Διαλέγεις στρατόπεδο, διαλέγεις και συνομιλητές. Αν και τότε δεν θα σε διαλέγουν και αυτοί. Θα αδιαφορείς όμως παγερά, γιατί θα είσαι ατσαλωμένα προσκολλημένος και θα κατευθύνεις συνετά και αποφασιστικά την ακαταμάχητη δύναμη των μαζών.

ΚΜ

15 σχόλια:

 1. Ανώνυμος8/4/17, 1:46 μ.μ.

  Τσιπρας και κουτσουμπας δεν πρωτοτυπουν εμφανιζομενοι σαν κληρονομοι του μπελογιαννη.
  Η ολη ιστορια με το σπιτι του μπελογιαννη και αυτους που καπηλευονται την επαναστατικη ιστορια του κκε, θυμιζει το σπιτι που γεννηθηκε ο μαρξ και τη σχετικη καπηλεια απο τους γερμανους σοσιαλδημοκρατες, οι οποιοι επισης δεν ντρεπονται να παριστανουν, ακομα και σημερα τους κληρονομους του μαρξ.

  Σημερα το σπιτι που γεννηθηκε ο μαρξ, στη πολη τριρ, ειναι μουσειο, εκδιδει και εκθετει εργα του μεταφρασμενα σε ολες τις γλωσσες. Εκει εμφανιζονται κατα καιρους διαφοροι ρεβιζιονιστες ηγετες με πολυ δημοσιοτητα (πχ χονεκερ το 1987, βιλυ μπραντ το 1968) και τιμουν υποτιθεται το μεγαλο διανοητη που ανηκε στο κομμα τους!
  Το ενα τριτο των επισκεπτων ειναι κινεζοι.
  Ο χωρος αγοραστηκε το 1928 απο το σοσιαλδημοκρατικο κομμα γερμανιας εγινε μουσειο και σημερα ανηκει στο ιδρυμα φριντριχ εμπερτ. Ηταν ο πρωτος σοσιαλδημοκρατης πρωθυπουργος στη λεγομενη δημοκρατια της βαιμαρης, και ηταν αυτος που κατεστηλε την επανασταση στη γερμανια το νοεμβρη 1918, οργανωσε τα παρακρατικα φραι κορπς και δολοφονησε τη ροζα λουξεμπουργκ και τον λιμπκνεχτ.
  Το ιδρυμα που εχει τ ονομα του εμφανιζεται σαν πολιτικος κληρονομος του εργου του μαρξ!
  Πιθανον το σπιτι μπελογιαννη να προοριζεται για να παιξει ενα ρολο σαν αυτο του σπιτιου του καρλ μαρξ.
  Σκ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ανώνυμος8/4/17, 3:07 μ.μ.

  Το ΚΚΕ παρόλο που συχνά συναναστρέφεται με κορυφαίους αστούς πολιτικούς παράγοντες και παρά τα στείρα σχήματα που χτίζει με σκοπό την υπηρέτηση του αναγκαιότατου λαϊκομετωπικού προτάγματος, αρνείται άκαμπτα να συνομιλήσει και συνεργαστεί με διάφορες αριστερές συλλογικότητες. Εδώ οι σοβαρές ιδεολογικοπολιτικές αποκλίσεις το εμποδίζουν. Με τον Μητσοτάκη όχι. Μία σημαντική συνέπεια είναι, ενώ το σύστημα συντεταγμένο και πάνοπλο βομβαρδίζει τον λαό, αυτός να μένει ανήμπορος στο να απαντήσει αποτελεσματικά.
  ΚΚΕ, και εις κατώτερα λοιπόν. Μόνο που την πληρώνει το κίνημα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ανώνυμος8/4/17, 3:15 μ.μ.

  Ο Μπελογιάννης άνηκε σε μαζικο επαναστατικό κόμμα,οχι σε τυχάρπαστους γυρολογους
  θεωρεί το γραφικο εξωκοινοβούλιο τον εαυτο του κληρονόμο του Μπελογιάννη ?
  Απο ποιους αγωνες συνεπάγεται αυτο το μυθιστόρημα..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ανώνυμος8/4/17, 5:54 μ.μ.

  Πράγματι! Ανήκε σε μαζικό επαναστατικό κόμμα, αυτό που οι δικοί σου το μετέτρεψαν μετά σε γυρολόγο του αστικού πολιτικού σκηνικού. Πότε με την Ένωση Κεντρώων, πότε με την εκμετάλλευση της "φιλελευθεροποίησης" της Χούντας, πότε με το ΠΑΣΟΚ, ενίοτε και στη κυβέρνηση με την επάρατο Δεξιά ή και με το ΠΑΣΟΚ μαζί, για να κάνει πρόσφατα επετειακές γιορτούλες και μουσεία παρέα με τον κυβερνητικό ΣΥΡΙΖΑ χρίζοντας και αυτόν κληρονόμο του Μπελογιάννη!
  Αυτά τα ολίγα περί γυρολόγων! Είναι και πολλά άλλα!

  Υ.Γ.: Εδώ δεν είναι "εξωκοινοβούλιο" είναι ΚΚΕ(μ-λ), κληρονόμος αυτών που όταν τιμούσαν τον Μπελογιάννη η ηγεσία του ΚΚΕ τους διέγραφε, που όταν αρνήθηκαν τη μετατροπή του ΚΚΕ σε αναθεωρητικό κόμμα υπερασπιζόμενοι την επαναστατικότητά του κυνηγήθηκαν όσο κανένας άλλος στις "αδελφές" χώρες από τους "αδελφούς" κατασταλτικούς μηχανισμούς με αφαίρεση της ιδιότητας του πρόσφυγα, με φυλακίσεις και εξορίες ως και φυσικές εξοντώσεις, με την πλέρια συνδρομή της ενωμένης τότε ηγεσίας από την οποία προέκυψαν το σημερινό ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ. Που παρά τα προβλήματά του και τις ταλαιπωρίες του δεν έγινε ποτέ ουρά του αστικού πολιτικού κόσμου και σκηνικού.

  Τώρα μπορείς να συνεχίσεις το ...μέτρημα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ανώνυμος9/4/17, 2:03 μ.μ.

  Το ΚΚΕ ειναι ενα, , δεν τεμαχίζεται αναλογα με τις φαντασιώσεις του καθε γραφικού,που θελει να καπηλευθεί την ιστορια του και τους αγωνιστές του,(μας λενε απο το 56 ),οταν τα στελεχη του ηταν στην εξορία και τα μακρονησια,,Αυτά να τα πεις στο εσωτερικό γραφείο στο Βουκουρέστι, τους αναθεωρητές που εγιναν ευρωπαϊστές, αλλα και τον κολιγιαννη.,.που δεν μνημονεύεται απο κανεναν,,Γιαυτο ηρθαν τα πράγματα στην θεση τους οταν αυτο ηταν δυνατόν, το 68....


  Σας εχει τρίψει στην μουρη τα γράμματα του ο Νικος Ζαχαριαδης...Το κκε ειναι το κόμμα του ,ειπε..Το κκε ειναι αυτο που εχει το πιστόλι του Μπελογιάννη τους αγωνες των οικοδόμων και των αγροτών Το κκε ακολούθησε πιστα το δρομο του κόμματος των μποσελβικων μεχρι τον εκφυλισμό του,φτάνοντας μεσα απο την πείρα του σήμερα να ξανα πατάει στα επαναστατικά ταξικα χαρακτηριστικά του, δεν εγκατέλειψε ουτε ηρθε εκ των υστέρων να κανει τυμβωρυχία, ουτε ειχε ποτε οποιαδήποτε σχεση με τον σκιντζη "'μαρξιστή"' προεδρο Μαο

  Σουλα η κομμώτρια

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Ανώνυμος9/4/17, 3:47 μ.μ.

  Αμ δεν ήταν μόνος του ο Κολιγιάννης και οι αναθεωρητές ήταν κι άλλοι που συνέχισαν μετά το '68 να καθορίζουν πράγματα στο ΚΚΕ!

  Φυλακές και εξορία ήταν εδώ στην Ελλάδα, στο εξωτερικό -στις ανατολικοευρωπαϊκές χώρες- δεν ήταν! Εκεί ήταν κωλος και βρακί με τους ντόπιους ρεβιζιονιστές. Εκεί ήταν φυλακές και εξορία όσοι αντιτάχθηκαν στην 6η ολομέλεια και το 20ο συνέδριο (η πλειοψηφία δηλαδή!), αλλά που να τα ξέρεις, δεν τα λέει το ...δοκίμιο!

  Όσο για το Ζαχαριάδη μπορεί να κράτησε αυτή τη στάση, αν τη κράτησε γιατί και αυτό αμφισβητείται από πολλούς, αλλά για την κατάληξή του μπορείς να μας πεις γιατί την έκρυβαν για καμιά 25αριά χρόνια αυτοί που ...ξεμπέρδεψαν με τον Κολιγγιάνη και τους αναθεωρητές για να μαθευτεί κατά λάθος το '89; Να σε παραπέμψω σε βιβλίο του Ρούσου (η οχρωβριανή επανάσταση και η νεολαία, της Σύγρονης Εποχής που βγήκε το 1977) που ως το '92 που πέθανε ήταν στην επιτροπή ιστορίας της ΚΕ του ΚΚΕ και καταδίκαζε ως αριστεριστή τον Ζαχαριάδη;

  Μήτσος ο μπετατζής!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Ανώνυμος9/4/17, 6:58 μ.μ.

  Σουλα, το προβλημα με το κκε ειναι ακριβως αυτο, οτι ακολουθησε οπως λες πιστα το κομμα των μπολσεβικων μεχρι και τον εκφυλισμο του. Μεχρι το 1991 οποτε διαχωριστηκε αναγκαστικα. Οχι με δικη του πρωτοβουλια.
  Ειναι σα ν ανεβαινεις σ ενα βουνο και οταν φτασεις στη κορφη να γκρεμιζεσαι στο πατο και πιο χαμηλα, και μετα να βγαινεις και να υπερασπιζεσαι ολοκληρη τη πορεια σου! Αυτο ειναι απλα τρελο, ειναι ποντιακο ανεκδοτο. Υπερασπιζεσαι και την παλινορθωση του καπιταλισμου και τον δραστηριο ρολο που επαιξες σαν κομμα σ αυτην, αλλα εισαι και κομμουνιστικο κομμα!
  Ακολουθωντας ομως πιστα το κομμα των μπολσεβικων και στον 35χρονο αντεπαναστατικο εκφυλισμο του, εκφυλιζεσαι βεβαια και συ ο ιδιος. Δεν ειναι δυνατον το κκε σαν φερεφωνο που ηταν επι 35 χρονια των αντεπαναστατων να μην διαποτιστηκε μεχρι το μεδουλι απο τις εκφυλιστικες για κομ κομμα ιδεες και νοοτροπιες που υπερασπιζονταν.

  Αντιθετα εμεις εδω οι γραφικοι πιστευουμε οτι το κκε δεν ειναι ενα. Υπερασπιζομαστε τη πορεια του κομ κινηματος μεχρι το παρσιμο της εξουσιας στη σοβ ενωση απο τους χρουστσωφικους αντεπαναστατες, που εκπροσωπουσαν τα συμφεροντα της αστικης ταξης. Υπερασπιζομασταν παντα, αντιθετα στο ρευμα και αντιθετα με το κκε, τα επιτευγματα της σοσιαλιστικης οικοδομησης σε ολους τομεις, οταν το κκε, "πιστο στο κομμα των μπολσεβικων ακομα και στον αντεπαναστατικο εκφυλισμο τους " ,εβλεπε μονο εγκληματα και γκουλαγκ.


  Ο ζαχαριαδης θεωρουσε το κκε το κομμα του, με την εννοια οτι αυτος ηταν ο νομιμος εκπροσωπος του και οχι η διορισμενη ηγεσια του, οπως ελεγε. Οταν αυτοκτονησε ο ζαχαριαδης, γραμματεας του κκε ηταν ο φλωρακης. Στον φλωρακη απευθυνοταν οταν απειλουσε οτι θα αυτοκτονησει αν δεν γινοτανε δεκτα τα αιτηματα του. Ξεχνας οτι πεθανε το 1973 και οχι πριν το 1968.


  Ο μπελογιαννης ειχε την κανονικη λενινιστικη αντιληψη για τον ιμπεριαλισμο. Πιστευε δηλαδη οτι ,μια χουφτα ιμπεριαλιστικες χωρες εκμεταλευονται και ληστευουν ολες τις αλλες, αναμεσα σ αυτες και την ελλαδα. Ας διαβασει οποιος θελει το βιβλιο του "το ξενο κεφαλαιο στην ελλαδα ". Σημερα το κκε ειρωνευεται αυτες τις αποψεις και, οπως εκαναν παντα οι τροτσκιστες, τις θεωρει χαδι για την ντοπια αστικη ταξη! Λεει οτι δεν υπαρχει υποτελεια, οτι ο εχθρος ειναι (μονο) μεσα στη χωρα! Οπως και το 1944 δεν καταλαβαινει οτι ο εχθρος ειναι μεσα αλλα και εξω. Βλεπει μονο συμμαχους οχι προστατες και λακεδες.
  Ο μπελογιαννης υπερασπιστηκε τις ιδεες του, δεν τις ξεπουλησε , δεν εκφυλιστηκε και θελω να πιστευω, αν ζουσε δεν θα γινονταν οργανο των ρεβιζιονιστων.
  Σκ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Ανώνυμος10/4/17, 3:27 μ.μ.

  λεει ο Σκ
  Ειναι σα ν ανεβαινεις σ ενα βουνο και οταν φτασεις στη κορφη να γκρεμιζεσαι στο πατο και πιο χαμηλα, και μετα να βγαινεις και να υπερασπιζεσαι ολοκληρη τη πορεια σου! Αυτο ειναι απλα τρελο, ειναι ποντιακο ανεκδοτο

  Ουτε εδω εχεις δικιο ,δεν υπερασπίζεται ολα σε καμία περίοδο..με αναγωγές θα φτάσουμε μεχρι τον Λενιν..
  Η παλινόρθωση του καπιταλισμού εγινε το 91 οχι το 56 Εκει ξεκίνησε..
  Σκ
  Ακολουθωντας ομως πιστα το κομμα των μπολσεβικων και στον 35χρονο αντεπαναστατικο εκφυλισμο του, εκφυλιζεσαι βεβαια και συ ο ιδιος.

  Αυτο ειναι δικη σου εικασία..δεν πρόκειται για γεγονος η ιστορια εχει τετοια παραδείγματα..Οι αετοι πετάνε και χαμηλά καμια φορά
  Σκ
  Αντιθετα εμεις εδω οι γραφικοι πιστεύουμε οτι το κκε δεν ειναι ενα. Υπερασπιζομαστε τη πορεια του κομ κινηματος μεχρι το παρσιμο της εξουσιας στη σοβ ενωση απο τους χρουστσωφικους αντεπαναστατες, που εκπροσωπούσαν τα συμφεροντα της αστικης ταξης.

  Αστικη ταξη δεν υπηρχε διοτι δεν υπηρχε ιδιοκτησία ουτε έκοβαν βολτες πορσε και κάμπριο...και η ειρηνική συνύπαρξη εγινε σε μεγαλο βαθμο απο την εξέλιξη και το βαρος των πυρηνικών οπλων..
  Γκουλακ υπηρχαν αλλα πως καποιοι έβλεπαν μονο τέτοια, δεν συνέβαινε.Το ΚΚΕ παντα ηταν με τον Σταλιν,,το λενε και πολλοι καθεστωτικοί κατηγορητικά, που οταν κρίνουν θετικά τους κομμουνιστες τους χρησιμοποιείται εναντίον τους και το βουλώνεται σε αντίθετη περίπτωση..
  Σκ
  Ο ζαχαριαδης θεωρουσε το κκε το κομμα του, με την εννοια οτι αυτος ηταν ο νομιμος εκπροσωπος του και οχι η διορισμενη ηγεσια του

  Αυτα δεν τα λεει στο γραμμα του,,αλλα λεει..διθυραμβικά κιόλας,άλλωστε αυτος ηταν σιγουρα διορισμένος....
  Οταν αυτοκτόνησε το 73 και κληροδότησε το κουφαρι του, ο Φλωράκης ηταν ενα χρονο γραμματέας ....
  Ο Ζαχαριαδης παντως δεν ηταν ο ποιο αξιόπιστος οπου εμπλεκόταν και βάλλονταν προσωπικά (και ομως ειχε υποπέσει σε αριστερισμους).

  Ο Μπελογιαννης ειχε δίκιο,για τοτε, ομως οι αντικειμενικές συνθήκες το 50 ηταν αλλες,, δεν ειναι και το ποιο σωστο να τις μεταφέρουμε μηχανιστικά σήμερα που λιγα ειναι ίδια..
  Σκ
  Ο μπελογιαννης υπερασπιστηκε τις ιδεες του, δεν τις ξεπουλησε , δεν εκφυλιστηκε και θελω να πιστευω, αν ζουσε δεν θα γινονταν οργανο των ρεβιζιονιστων.

  Οχι εχεις αδικο,ο Μπελογιαννης θα εμενε στο κομμα του και θα εδινε την μαχη μεσα στο κομμα (που για τους Λενινιστες ειναι ενα) και καλα θα εκανε διοτι θα δικαιωνόταν στο 19ο συνέδριο, που βαζει τα πραγματα στην θεση τους..οπως εκαναν πολλοι αγωνιστες χωρις να προδοσουν..
  Σε καμια περίπτωση ομως δεν θα γινοταν μαοϊκός να κρατάει ισες αποστάσεις αναμεσα στην ΕΣΣΔ και τους φονιάδες του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού στο πλευρο του ανεκδιήγητου mao zedon στη γραμμη ΠΑΣΟΚ.
  ..Το ιδιο ισχύει για τον Ζαχαριαδη(αντικειμενικά)

  Η Σουλα απο το Σοργκουτ..(ομπιντα)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Ανώνυμος10/4/17, 8:57 μ.μ.

  "Οχι εχεις αδικο,ο Μπελογιαννης θα εμενε στο κομμα του και θα εδινε την μαχη μεσα στο κομμα (που για τους Λενινιστες ειναι ενα) και καλα θα εκανε διοτι θα δικαιωνόταν στο 19ο συνέδριο, που βαζει τα πραγματα στην θεση τους..οπως εκαναν πολλοι αγωνιστες χωρις να προδοσουν.. "
  Αφου κατάστρεψαν το σύμπαν, βρήκαν δικαίωση στο 19ο συνέδριο !!!

  Σούλα, δεν έχετε συναίσθηση εκεί στο κκε για την ανατροπή που έγινε σε παγκόσμια κλίμακα ; Δεν βλέπετε τις συνέπειες αυτης της ανατροπής για τους λαούς σ ολο το κόσμο; Δεν προδόθηκε ο σοσιαλισμός από τα μέσα; Η ηγεσία του κκε, μαζί και ο φλωράκης και η παπαρήγα δεν ήταν όλα αυτά τα χρόνια με τους από μέσα; Δεν υμνούσε ο φλωρακης και η παπαρήγα μέχρι και την τελευταία μέρα τον γκορμπατζώφ;
  Η ηγεσία τουλάχιστον πρόδιδε συνειδητά, γιατί δεν ήταν ηλίθιοι, ήξεραν τι γινόταν και άλλα λέγανε στον κοσμάκη.
  Τοποθετήθηκαν στην ηγεσία του κκε από τους ρεβιζιονιστές, όπως έγινε εξ αλλου και σε μια σειρά άλλα κόμματα, για πολύ συγκεκριμένους λόγους, για να υπηρετήσουν τη γραμμή της παλινόρθωσης. Και την υπηρέτησαν σαν πιστά σκυλάκια.
  Και αφού κυριάρχησαν στο κομ κίνημα της χώρας μας με τις πλάτες μιας υπερδύναμης, ερχονται τώρα και καμαρώνουν για το μπόι τους! Παριστάνουν τους αετούς που καμμιά φορά πετάνε λέει και χαμηλά, ενώ είναι κότες που πάχυναν στο κοτετσι με έτοιμη άφθονη τροφή απ τ αφεντικό.
  Ηταν η φωνή του σουσλώφ στα ελληνικά. Μισούσαν τους μαοϊκούς γιατί αντιστέκονταν και τους αποκάλυπταν. Εκαναν σχέσεις με τους σοσιαλφασίστες αντεπαναστάτες της κίνας όταν οι μαοϊκοί ήταν στη φυλακή, γιατί αυτοί ήταν, για ένα διάστημα τουλάχιστον, οι σύντροφοί τους.
  Και αφού ολοκλήρωσαν τον ρόλο τους σαν εκπρόσωποι της αντεπανάστασης και της παλινόρθωσης, ε έκαναν το 19ο συνέδριο και βγαίνουν και δικαιωμένοι!
  Εγώ δεν ξέρω κανένα ιστορικό προηγούμενο που οι κότες γίναν αετοί. Μόνο στα παραμύθια για τα παιδάκια.


  Δε μπαίνω για λόγους συντομίας στη συζήτηση για το αν η εξουσία της εργατικής τάξης ανατράπηκε από μια άλλη τάξη ή όχι. Για το αν οι συνθήκες σήμερα έχουν αλλάξει και τάχα οι ιμπεριαλιστές δεν εκμεταλλεύονται πλέον άλλες χώρες! Για το αν η ελλάδα είναι ακόμα μια εξαρτημένη χώρα (στρατιωτικά - οικονομικά και πολιτικά). Για το κκε είναι μάλλον αστείο και να μιλάει κανείς για εξαρτημένες απ τους ιμπεριαλιστές χώρες(εδώ έχω μια υποψία ότι ίσως δεν πρόκειται για πολιτική αφέλεια αλλά αντίθετα για κουτοπονηριά προκειμένου να σταλεί μήνυμα στον λεγόμενο διεθνή παράγοντα).
  Αυτά είναι ενδεικτικά μόνο, μερικά από τα θεωρητικά βήματα που κάνει το κκε μετά τη θεωρητική του χειραφέτηση(;) από τον σουσλώφ.
  Σκ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Ανώνυμος10/4/17, 11:28 μ.μ.

  Αυτους που λες πως παχυναν, ειχαν περάσει απο φωτιά και σίδηρο ,,μην κανεις συγκρίσεις με τον εαυτο σου....δεν κινδύνευσαν απο πλαδαρότητα..αυτοι
  Η παπαρηγα μπορει να μην σου αρεσει ,αλλα ειναι μεγαλη κομουνίστρια,, ,απόδειξη η ιδεολογική επαναφορά του κόμματος,.Μια σύγχρονη Ρόζα Λούξεμπουργκ(τηρουμένων των αναλογιών)
  Οσο για την επικρότηση του Γκορμπατσόφ ,εμεις ξέρουμε μια εικονα.Την εσωτερική διαπάλη κανεις..
  .Εκτος αν ξέρεις εσυ να μας την πεις,, Εγω θα προτιμήσω τα γεγονότα απο την υποκειμενική σου άποψη.
  Και εδω εχουμε αποφάσεις και συνέδρια σε αυτα να κανεις κριτική,οχι με εργαλεία του χθες σημερα..Μπορείς ? Αλλιώς δείχνει ένδυα...η"κομπλεξισμο..
  Δεν νομιζω πως ειχαν με τους μαοϊκούς πρόβλημα,,Αλήθεια σε ποιους,στους ακολουθητες του αμερικ;νικου ιμπεριαλησμου που εδινε χερι σε φασιστες ? Μεχρι και στην ελληνικη χουντα έδωσε άλλοθι ο απίθανος mao zedon, εχει να λεει ο μουσαφίρης Πατακος
  Τετοιο μαοικο ξεμπρόστιασμα σας το χαρίζω
  Αντιθετα εγώ βλεπω πως δεν τους έδιναν καμία σημασια(στους Μαοικους) τοτε, αλλα ουτε σημερα (Αυτο ειναι βέβαιο)...
  Και μη βάζετε τους εαυτους σας για αετόυς,διοτι οι πτήσεις σας ειναι ειναι αποκλείστηκα και αντικειμενικά χαμηλες...Να είμαστε οσο γίνεται σοβαροί
  Ποιος ειναι απόγονος του κκε θα το συμπεράνουμε απο τους αγωνες του..και τα γεγονοτα ειναι κατηγορηματικά εναντίων σας για το ποιος ειναι η κοτα..

  υγ
  γιατι να υπηρετήσουν τη γραμμή της παλινόρθωσης, ποιος ειναι λογος ?

  υγ2
  οι συνέπειες για το σήμερα σε διεθνή κλίμακα ήλθαν οχι απο το 56,αλλα απο την παλινόρθωση του 91 αρα ?

  Σουλα παρε το όπλο σου

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Ανώνυμος11/4/17, 1:51 π.μ.

  τηλεγραφικά: 1)μου θυμίζεις απο ποιο δοκίμιο της Λούξεμπουργκ είχε αντιγράψει η Αλέκα τη φράση= στην επανάσταση τη δική μας δεν θα σπάσει ούτε τζάμι; Γιατί νομίζω η Ρόζα είχε αναφερθεί σε τζαμαρία....
  2) προηγήθηκε της ανατροπής του Γκομπατσόφ εσωτερική διαπάλη. Οπωσδήποτε. Σε ποιο πεδίο όμως; Στα άδυτα της ηγεσίας η` στο επίπεδο των μαζών; Στο δευτερο όλες οι διεργασίες- αντιπαραθέσεις είναι ολοφάνερες και βροντερές, στο πρώτο σχεδόν άδηλες. Μου θυμίζεις λοιπόν ένα μονάχα στιγμιότυπο όπου οι ταξικές δυνάμεις της προόδου συγκρούστηκαν με εκείνες της αντεπανάστασης;
  2) Γιατί επι Μάο και ΜΠΠΕ (και κύριος εμπνευστής της) είχε καεί το πελεκούδι απο τη μανιασμένη αντιπαράταξη των φύτρων της ανερχόμενης ιδιότυπης αστικής τάξης με τον λαό που αγωνίζονταν για τη συνέχιση της σοσιαλιστικής οικοδόμησης.
  Σας πονάει ο Μαο ακόμη γιατί συστηματοποίησε τη θεωρία (και τη μετέφερε και στην πράξη) πως η ταξική αναμέτρηση συνεχίζεται και στους κόλπους του σοσσιαλισμού ακόμη πιο σφοδρή απο το καπιταλιστικό πρωτύτερα και απειλεί το σπουδαιότερο να τον εκτρέψει απο την πορεία ολοκλήρωσης του. Και εσείς ακόμη αναμασάτε τις αερολογίες περί προδοσίας, πραξικοπήματος, κλίκας, κλπ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Ανώνυμος11/4/17, 3:16 π.μ.

  όσο για την επίσκεψη Παττακού στη ταξικά διχασμένη και αμφίρροπη Κινα, οπωσδήποτε και δεν εντασσονταν στο ρεβιζιονιστικό δόγμα του μη καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης με βάση το οποίο οποιοδήποτε φιλοσοβειτικό καθεστώς (ακομη και δικτατοριζον η` και δικτατορικό) προσεταιρίζονταν την ΕΣΣΔ έπαιρνε συγχωροχάρτι για κάθε καπιταλιστική καταπιεστική αμαρτία του. Μεχρι και τον Βιντέλα γλυκοκοίταζε ο Μπρεζνιεφ.
  η συνολικη κατευθυνση κρίνεται απο τη συνολικη σταση. όπως ακριβως και ο Μολότωφ δεν εκφρασε μια σταθερή-στρατηγική προσεγγιση και συγκλιση με Ριμπεντροπ- γερμανια, αλλα ακριβως το αντιθετο

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Ανώνυμος11/4/17, 11:39 π.μ.

  Σουλα,
  η ιστορια ειναι γεματη απο ανθρωπους που περασαν απο φωτια και σιδερο, αλλα σε καποια φαση, ειτε συνειδητα ειτε πιο συχνα χωρις να το καταλαβουν, μεταμορφωθηκαν στο αντιθετο. Ποιους να πρωτοπουμε; Τους σοσιαλδημοκρατες της β διεθνους (οι οποιοι ειχαν κι αυτοι περασει απο διωξεις και παρανομιες) , απο τους ρωσους πατερες του μαρξισμου, που αντιταχθηκαν στην οκτωβριανη επανασταση, απο τους τροτσκι - μπουχαριν κλπ, (που συμμετειχαν μεν αλλα...), απο τους βιετκογκ που αντεξαν δεκαετιες ζωντας σε λαγουμια μεσα στη γη, αλλα σημερα οι ιδιοι εφαρμοζουν μια ακραια νεοφιλελευθερη πολιτικη;
  Οι ανθρωποι και τα κομματα αλλαζουν, δεν ειναι παντα το ιδιο. Ο λενιν πχ αναφερει συχνα τσιτατα του καουτσκυ απο την εποχη που ηταν επαναστατης. Αλλαξε ομως και το ονομα του σδημοκρ. κομματος και το ειπε κομμουνιστικο. Αντι να δικαιολογει τον εκφυλισμο, εκανε βιαιη κριτικη για να διαχωριστει, για να κανει ενα πραγματικα νεο ξεκινημα.

  Λες τον μαο σκιντζη (τσαπατσουλης, κακοτεχνιτης) απο αγνοια και μισος.
  Ο μαο προσθεσε στη δυναμη του σοσιαλιστικου στρατοπεδου ενα πληθυσμο 4πλασιο απ οτι ειχε. Χωρις τη παραμικρη βοηθεια απ εξω, με οπλα που πηρε απο τον αντιπαλο εφτιαξε στρατους εκατομυριων. Εβαλε μια πολυ μικρη και αδυναμη εργατικη ταξη στην ηγεσια ενος τεραστιου κινηματος που αποτελουνταν κυριως απο αγροτες. Διελυσε 8 εκατομυρια στρατιωτες του αστικου στρατου.
  Αυτα και μονο δειχνουν αν ηταν σκιντζης.
  Η μεγαλυτερη προσφορα του ομως ειναι οτι ειδε πρωτος κατι που ο λενιν και ο σταλιν δε μπορεσαν να δουν. Και δε μπορεσαν γιατι εζησαν σε μια αλλη εποχη. Μεσα απο κατι που φαινονταν σαν ενα μαζικο και επαναλαμβανομενο κυμα προδοσιων, ειδε τη γεννηση μιας νεας αστικης ταξης που εβγαινε μεσα απο τα σπλαχνα της σοσιαλιστικης κοινωνιας.
  Καταλαβε οτι μονο οι μαζες μπορουν να την αντιμετωπισουν και οχι μονοι τους οι μηχανισμοι. Δεν μπορεσε τελικα νικησει ουτε στη χωρα του (λιγο πριν το ξεκινημα της μππε δεν μπορουσε να δημοσιευσει αρθρα του σε καμμια εφημεριδα) . Δεν μπορεσε και δεν προλαβε (ηδη το 72 στην επισκεψη νιξον ηταν τοσο γερος και αρρωστος που οπως γραφει ο κιζινκερ δεν μπορουσε να μιλησει κατανοητα ουτε να περπατησει.)

  Συμπερασμα: οποιος θελει να συνεχισει κομμουνιστικα, δεν μπορει παρα να συνεχισει απο κει που σταματησαν οι τελευταιοι κομ. το 1976.
  Σκ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Ανώνυμος11/4/17, 10:55 μ.μ.

  Εσυ Σκ την θεωρια των 3ων κοσμων την παίρνεις στα σοβαρα ?Το οτι ηθελε να προσαρτήσει τμημα της ινδιας, πως το αντιμετωπίζεις,,εχει το κομουνιστικό κινημα τετοιες παραδόσεις ?
  Εκβιομηχάνισε την χώρα του 稴,ξύριζε τα λελουδα που άνθιζαν ?
  Ειχε και περίφημα γνωμικά που τον χαρακτηρίζουν..όπως..
  Αν νιώσεις ποτέ ότι έχεις στα σκέλια σου τέσσερις όρχεις,να ξέρεις ότι δεν είσαι υπεράνθρωπος, απλά σε πηδανε».
  Τέτοιες μαλακίες ελεγε πολλες

  Ο προηγούμενος σχολιαστής πρεπει να ειναι πολυ αλανιάρης,,τις εχει τις τζαμαρίες για πρωινό..Βέβαια δεν διαβάζει την συνέχεια της δήλωσης απο την παπαρηγα/Λούξεμπουργκ γιατι κανει κριτική "άρχων" και μας περνάει για ντιπ μαλακες...

  Αυτη ειναι η συνέχεια της δήλωσης
  Οταν θα γίνει σοσιαλισμός στην Ελλάδα, όλοι οι βιομήχανοι θα μας παραδώσουν τις βιομηχανίες τους και θα πούνε “πάρτε τα”; Θα είναι σκληρή η σύγκρουση. Και θα είναι και με τους συμμάχους τους, ανώτερα μεσαία στρώματα κτλ. Δεν κατάλαβα, δηλαδή. Βεβαίως θα υπάρξει βία, δεν το κρύβουμε.
  Δεν θα είναι απλώς αγανάκτηση. Η πραγματική λαϊκή εξέγερση, ακριβώς επειδή θέλει να μετατρέψει σε λαϊκή περιουσία ό,τι έχει δημιουργήσει ο εργαζόμενος λαός σε αυτόν τον τόπο, δεν θέλει να την καταστρέψει
  Εντάξει μάστορα ?

  Παντως ειναι υπέροχη η αντιπαραβολή του συμφώνου ριντροπ με τους χουντεους του μαο, που αντιθετα τετοιου ειδους"ελιγμούς"αυτος τους θεωρητικόποιήσε


  η Σουλα λεει
  κουσιατε ναζνταροβια

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Ανώνυμος12/4/17, 12:13 π.μ.

  στην επανάσταση δεν καταστρεφεις τα μεσα παραγωγης, αλλά αναποδραστα τα τζαμια των καπιταλιστικών δομων. Εχει μια μικρη (δηλαδη τοσο μικρη, οσο ειναι η αποσταση που χωριζει τον συνεπη κομουνιστή απο τον ρεφορμιστη) διαφορα το ενα απο το αλλο.
  Και χωρίς να θελω να υποβαθμίσω το επιπεδο των εμπεριστατωμενων, ευστοχων και διδακτικων απαντησεων του συντροφου Σκ, μπαινω όμως στον πειρασμο ερεθισμένος απο το ακουσμα της συνεντευξης του Κουτσουμπανα (που μονο δεν εκανε προσκλητηριο στα μελη και οπαδους του να ζωστουν τα φυσεκλικια και να ανεβουν στο βουνο) να ρωτησω: στο βρωμικο 89 ο Φλωρακης ειχε πει πως δεν υπαρχει πλεον ο μπαμπουλας της δεξιας (και του Μητσοτακη κατ` επκταση). Προχθες αραγε τι ειπε ο Κουλης στον γραμματεα; πως δεν υπαρχει πλεον ο μπαμπολας του ΚΚΕ;
  Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟς ΕΠΕΛΑΥΝΕΙ ΜΕ ΛΥΣΣΑ ΚΑΙ Ο ΜΠΑΜΠΟΥΛΑΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟς ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΑΨΥΧΟΣ. ΓΙΑΤΙ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com