18 Απρ 2017

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι απεργοί πείνας για τις συνθήκες κράτησης στις ισραηλινές φυλακές


Την Ημέρα Παλαιστίνιων Φυλακισμένων, στις 17 Απριλίου του 2017, ξεκίνησε απεργία πείνας των  κρατουμένων στις ισραηλινές φυλακές. Η απεργία που τιτλοφορείται για την «Ελευθερία και Αξιοπρέπεια» θα συνεχιστεί μέχρι η κυβέρνηση Νετανιάχου να δεχθεί τα αιτήματά τους που αφορούν τις συνθήκες κράτησης αλλά και τον αγώνα τους για απελευθέρωση.

1500 κρατούμενοι ξεκίνησαν από τη πρώτη μέρα την απεργία και προβλέπεται ότι πολλοί περισσότεροι θα ενταχθούν κατά τη διάρκειά της. Ήδη σε διάφορες πόλεις την Ευρώπης και της Β. Αμερικής έχουν ξεκινήσει εκδηλώσεις αλληλεγγύης.

Η απεργία πείνας στηρίζεται από το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (από όπου και οι αφίσες), από το Δημοκρατικό Μέτωπο, τη Χαμάς, την Ισλαμική Τζιχάντ και από τμήματα της Φατάχ που αντιπολιτεύονται τον Αμπού Αμπάς.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com