...................

5 Απρ 2017

Αντιφασιστική πορεία στους Αμπελοκήπους (βίντεο και φωτό)

Με αφορμή την επίθεση των νεοναζί χρυσαυγιτών στο νεαρό φοιτητή το ΚΚΕ(μ-λ) κάλεσε σε συγκέντρωση και πορεία καταδίκης της ναζιστικής οργάνωσης αλλά και του συστήματος που την εκθρέφει και τη στηρίζει χθες στη πλατεία της Πανόρμου (στάση Μετρό).

Η όλη εκδήλωση ξεκίνησε με συγκέντρωση στις 6:30 το απόγευμα και με τη παρουσία αντιφασιστών συναγωνιστών από την ΟΡΜΑ. Μέχρι τις 7:30 που ξεκίνησε η πορεία όσοι συμμετείχαν φωνάζαν συνθήματα κατά του φασισμού, κατά της πολιτικής και της σημερινής κυβέρνησης που όχι μόνο ξεπλένει αλλά και στηρίζει τα φασιστικά φαινόμενα με τη πολιτική χαϊδέματος και ...δημοκρατικής προσαρμογής των νεοναζί, μοιράζανε προκηρύξεις στις εξόδους του Μετρό και στις στάσεις των λεωφορείων.

Ήταν μια ώρα με αρκετό κόσμο να περνά από το χώρο. Αρκετοί έδειξαν ενδιαφέρον, πέρναν τις προκηρύξεις, άκουγαν όλα όσα λεγόντουσαν. Άλλοι αντιδρούσαν θετικά, άλλοι αρνητικά, σίγουρα όμως το συμπέρασμα είναι ότι τέτοιου είδους παρεμβάσεις είναι αναγκαίες, όσο αναγκαίο είναι να δίνονται απαντήσεις με πιο μαζικούς όρους αλλά και με αιχμή τη κατάδειξη των κύριων υπεύθυνων για την εμφάνιση και το ξεθάρεμα των φασιστών. Αυτές οι συγκεντρώσεις πρέπει να απευθύνονται στο λαό, να τον καλούν να παλέψει ενάντια στην εντεινόμενη επίθεση κατά των δικαιωμάτων του και της ζωής του, να διεκδικεί ότι δικαιούται και μέσα από την οργανωμένη πάλη του να ανατρέπει τις πολιτικές που επιβάλουν οι ιμπεριαλιστές και εφαρμόζει το ντόπιο κεφάλαιο. Ο λαϊκός αγώνας για να έχει πραγματικά αντιφασιστικά χαρακτηριστικά πρέπει να έχει αντικαπιταλιστική, αντιιμπεριαλιστική κατεύθυνση αλληλεγγύης στους μετανάστες και τους πρόσφυγες, να ξεφύγει από λογικές ανθρωπισμού και γενικών αστικών ελευθεριών (ή και ...περιορισμών!), καθιστώντας τελικά το κράτος, τις κυβερνήσεις και τις αστικές πολιτικές δυνάμεις πρωταγωνιστές του αντιφασισμού!

Η οργανωμένη λαϊκή πάλη είναι που θα ξαναστείλει τους στυλοβάτες και μαντρόσκυλα του συστήματος στα λαγούμια τους και όχι η απεύθυνση στο κράτος, ανεξαρτήτως κυβερνήτη, με αιτήματα του τύπου "να κλείσουν τα γραφεία της Χρυσής Αυγής" ή τη φυλάκισή τους. Άλλωστε και να χαθεί από το πολιτικό χάρτη η Χρυσή Αυγή, ή έστω να συνετισθεί ...δημοκρατικά όπως θα ήθελε ο ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχουν και άλλες εναλλακτικές! Είναι οι ομάδες που είτε ξέφυγαν από τη "συμβιβασμένη" Χ.Α.  είτε εμφανίζονται αυτόνομα, που δεν έχουν ούτε γραφεία και δεν είναι ούτε υπόδικοι, κινούνται στο σκοτάδι και στοχοποιούν συλλογικότητες και αγωνιστές. Αυτούς, αυτού του τύπου τα αιτήματα, πως ακριβώς τους πιάνουν;

Στόχος της Αριστεράς θα πρέπει να είναι εκτός από το να ξαναβγεί ο εργαζόμενος λαός στους δρόμους του αγώνα να ενταχθούν στον αγώνα οι μετανάστες και οι πρόσφυγες αντί με συνθήματα τύπου "ανοιχτά σύνορα" να προβάλεται κύρια η ανάγκη της φυγής τους σε άλλες χώρες -χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι δε πρέπει να διεκδικούν το δικαίωμα της ελεύθερης μετακίνησής τους- γινόμενοι ουσιαστικά υποστηρικτές της κυβέρνησης που πολύ θα ήθελε να ...ανοίξουν τα σύνορα! Και οι μετανάστες, και οι πρόσφυγες και οι εδώ εργαζόμενοι πρέπει από κοινού να διεκδικήσουν δουλειά, μισθό, δικαιώματα, αξιοπρεπή διαβίωση, να σταθούν απέναντι στον ιμπεριαλισμό και το ντόπιο κεφάλαιο που εξαθλιώνουν τη ζωή όλων, να σταθούν απέναντι στους φασίστες που είναι γέννημα θρέμμα και φανατικοί υποστηρικτές του συστήματος, που ρόλος τους είναι η τρομοκράτηση και η διαίρεση του λαού.

Όσο για τη συγκέντρωση να πούμε ότι είχε προηγηθεί προσπάθεια να αποκτήσει πιο μαζικά χαρακτηριστικά, με πρόσκληση σε "αγωνιστικές δυνάμεις, οργανώσεις, συλλογικότητες και σχήματα με αναφορά στο κίνημα και την αριστερά". Κάτι που τελικά δεν έγινε εφικτό μιας και το ΣΕΚ μέσω της ΚΕΕΡΦΑ, μαζί με τοπικές συλλογικότητες ανακοίνωσε δική του συγκέντρωση για το ερχόμενο Σάββατο το μεσημέρι -σε ώρα δηλαδή που και με βάση την εμπειρία μας από άλλες τέτοιες διαδηλώσεις ελάχιστος κόσμος κυκλοφορεί- ενόσω γινόντουσαν οι συνεννοήσεις. Δυστυχώς μετά από αυτό ακόμη και όσοι  έβλεπαν αναγκαία και θετική τη πρόταση για πορεία τη Τρίτη υπαναχώρησαν.

Το ΚΚΕ(μ-λ) επέμενε στο κάλεσμα για τη συγκεκριμένη μέρα και ώρα, πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση και η πορεία κινήθηκε από την οδό Λαρίσης προς τη Κηφισίας για να καταλήξει στην Αλεξάνδρας στο σταθμό Αμπελοκήπων του Μετρό.


Created with flickr slideshow.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com