1 Απρ 2017

Αντιφασιστική συγκέντρωση - πορεία στα Σεπόλια

Μετά τις προκλήσεις των φασιστών στα Σεπόλια, που το τελευταίο καιρό όχι μόνο εντάθηκαν αλλά έφτασαν στο σημείο ακόμη και να απειλούν αγωνιστές, πραγματοποιήθηκε σήμερα αντιφασιστική συγκέντρωση στα Σεπόλια. Στη συγκέντρωση, με βάση την αφίσα-κάλεσμα, καλούσαν η Λαϊκή Συνέλευση Κολωνού-Πλάτωνα-Σεπολίων, ο σύλλογος εκπαιδευτικών Αριστοτέλης, ο Συντονισμός Συλλογικοτήτων για Προσφυγικό Μεταναστευτικό, η Εργατική Λέσχη Περιστερίου, το Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών, και η ΚΕΕΡΦΑ. Καθώς επίσης η Λαϊκή Αντίσταση - Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία, το ΕΕΚ και η ΟΡΜΑ με δικά τους καλέσματα.

Συμμετείχαν με βάση τα πανό, Φορείς και Συλλογικότητες Κολωνού - Πλάτωνα - Σεπολίων, το ΕΕΚ, η Κίνηση Απελάστε το Ρατσισμό, η Λαϊκή Αντίσταση-ΑΑΣ και η ΟΡΜΑ.

Η συγκέντρωση ξεκίνησε στις 12:00 και αφού διαβάστηκαν ανακοινώσεις κατά τις 1:00 ξεκίνησε πορεία στους δρόμους της γειτονιάς. Οι αντιδράσεις του κόσμου, είτε από το δρόμο είτε από τα μπαλκόνια, δε θύμιζαν παλαιότερες εποχές που σε ανάλογες περιπτώσεις εκφραζόταν η υποστήριξη με περισσότερη θέρμη. Άλλοι ξαφνιασμένοι, άλλοι απλά παρακολουθούσαν, τα χαρτιά των συλλογικοτήτων έφευγαν βέβαια, υπήρξαν και αντιδράσεις θετικές όπως και αρνητικές. Μια κατάσταση ενδεικτική του γενικότερου κλίματος απογοήτευσης και μουδιάσματος που κυριαρχεί στο λαό μας. Αυτοί που υποδέχτηκαν τη διαδήλωση με ευχαρίστηση και θερμά χειροκροτήματα ήταν οι πρόσφυγες και μετανάστες γείτονες. Κάτι που μάλλον θα πρέπει να προβληματίσει τις συλλογικότητες που δρουν σε όλες τις γειτονιές για το πως θα ενταχθούν και αυτοί στον αγώνα.
Δεν υπάρχουν σχόλια: