1 Απρ 2017

ΚΑΛΕΣΜΑ ΛΑ-ΑΑΣ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ, ΠΕΜΠΤΗ 6/4, ΟΜΟΝΟΙΑ 6:30 μ.μ.

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ - ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΚΙ ΑΓΩΝΑΣ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ - ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ!

Η λεγόμενη «δεύτερη αξιολόγηση» και η δήθεν «διαπραγμάτευση» της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τους ιμπεριαλιστές της ΕΕ και του ΔΝΤ οδηγεί στην επιβολή νέων αντιλαϊκών – αντεργατικών μέτρων και «μνημονίων». Με στόχο τους μισθούς και τις συντάξεις, το δικαίωμα στη δουλειά, στην ασφάλιση, στη συλλογική διεκδίκηση! Στην επιβολή ακόμα πιο βάρβαρων εργασιακών σχέσεων! Σε νέα φοροληστεία!

Την ίδια στιγμή, η κατάσταση στην περιοχή μας, αλλά και στον κόσμο, γίνεται ακόμα πιο επικίνδυνη για τους λαούς, ως αποτέλεσμα των οξυμένων ανταγωνισμών των μεγάλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων του πλανήτη και των επιδιώξεών τους για την περίοδο που έχουμε μπροστά μας.
Προβάλλοντας τη μοναδική διέξοδο για τους εργαζόμενους και το λαό, αυτή του αγώνα, της μαζικής αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στα νέα βάρβαρα μέτρα που ετοιμάζονται να επιβάλλουν η κυβέρνηση και οι ιμπεριαλιστές, τα οποία θα προστεθούν στα ήδη υπάρχοντα,

η Λαϊκή Αντίσταση – Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία καλεί σε ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ την Πέμπτη 6 του Απρίλη, στις 6:30 μ.μ. στην Ομόνοια
και σε ΠΟΡΕΙΑ που θα ακολουθήσει

Όχι στα παλιά και νέα «μνημόνια»!
Μαζικοί λαϊκοί αγώνες για να μην περάσει ο νέος γύρος της επίθεσης!
Μ’ αγώνες κατακτάμε τα δικαιώματά μας!
Ν’ ανατραπεί η αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ-ΔΝΤ!
Έξω ΗΠΑ-ΝΑΤΟ- ΒΑΣΕΙΣ - ΕΕ-ΔΝΤ!

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κρίμα τα δεκάδες(!) άρθρα που έχετε δημοσιεύσει περί "κοινής δράσης" το τελευταίο τρίμηνο…
Εκτός εάν δε γνωρίζετε για την προγραμματισμένη (εδώ κι ένα μήνα περίπου) συγκέντρωση στα Προπύλαια την ίδια μέρα/ώρα.Ή μήπως δε γνωρίζατε για την προγραμματισμένη και χιλιοπροπαγανδισμένη πορεία στα γραφεία της ΕΕ την προηγούμενη Τρίτη.
ΓΚ

Αντίσταση στις γειτονιές είπε...

Το θράσος των αντιγραφέων του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ δεν έχει όρια τελικά. Μάλλον τους ξεπεράσανε κι αυτούς!

Αν θεωρούν ότι κοινή δράση είναι το "αποφασίζουμε κι αν θέλετε ακολουθείτε" κάνουν μεγάλο λάθος. Εμείς δε ακολουθούμε! Αν οι διοργανωτές των συγκεντρώσεων είχαν τη διάθεση να καλέσουν εμάς ή άλλους με στόχο την όσο το δυνατό μεγαλύτερη μαζικότητα θα φρόντιζαν να καλέσουν συσκέψεις ή να μας καλέσουν σε αυτές και να συνδιαμορφώσουμε όλοι μαζί ένα πλαίσιο καλέσματος. Άντε στη χειρότερη να αποφασίσουμε κοινή συγκέντρωση και πορεία.

Η ανακοίνωση συγκεντρώσεων με καλέσματα που μεταφέρουν στα ..."σωματεία" και τις "συλλογικότητες" - παραρτήματά τους, το μεταβατικό πρόγραμμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, που χωράει βεβαίως πολλούς αλλά όχι εμάς, η ένταξη των κινηματικών διαδικασιών στα κομπρεμί και τα παιχνίδια επικράτησης και επιβολής στο χώρο της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς εμάς δεν μας αφορούν. Μπορείτε να τις κάνετε μια χαρά μεταξύ σας και μετά να αλληλοκατηγορείστε γιατί δεν προχωράει η πολυπόθητη "ενότητά" σας με στόχο να αντικαταστήσετε το ΣΥΡΙΖΑ και τα ψηφαλάκια στις πολυπόθητες εκλογές, τη μητέρα των μαχών.


Τέτοια "κοινή δράση" τη χαρίζουμε στο ΚΚΕ, στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ και σε όποιον άλλο θέλει να ακολουθήσει τον ένα ή τον άλλο μέσα στην πολιτική ανασφάλειά του κάνοντας τα στραβά μάτια. Αν τα κάνει.

Βήματα κοινοδρασιακά το τελευταίο καιρό έχουμε κάνει αρκετές φορές πανελλαδικά. Και στο ζήτημα των προσφύγων, και στο ζήτημα του Ομπάμα και στα εργασιακά, και στο ζήτημα της αξιολόγησης τις μέρες αυτές, δεν είμαστε εμείς που αρνηθήκαμε το κοινό έστω βηματισμό. Σε αρκετές περιπτώσεις παραβλέψαμε -χωρίς να τις κρύβουμε όμως- τις παράλληλες και καπελωτικές κινήσεις σε βάρος μας που κάναν άλλοι.

Όταν καλούμε σε συνδιοργάνωση και συμπόρευση για κάποιο ζήτημα φροντίζουμε να ενημερώνουμε πρώτα τις οργανώσεις και τις συλλογικότητες που απευθυνόμαστε και όχι να το μαθαίνουν από το διαδίκτυο, δε βάζουμε όλο το πλαίσιό μας ως προαπαιτούμενο, δε χρησιμοποιούμε "σωματεία" και "συλλογικότητες" σφραγίδες ως προμετωπίδα.

Ανώνυμος είπε...

Η λογική της "πρόσκλησης ανά χείρας" που χρησιμοποιεί συνεχώς ο χώρος σας έχει καταντήσει αστεία.Όταν γίνεται ένα ενυπόγραφο δημόσιο κάλεσμα προς όποια οργάνωση/συλλογικότητα ενδιαφέρεται να συμμετάσχει στην χ/ψ σύσκεψη,δεν έχει σημασία εάν γίνεται διαδικτυακά ή όχι.Μήπως θέλατε και να σας το θυροκολλήσουν στην πόρτα των γραφείων σας;
Η "Πρωτοβουλία πρωτ. σωματείων για συντονισμό" συνεδριάζει ανοικτά κάθε μήνα στα γραφεία της ΔΟΕ. Ο "Συντονισμός ενάντια στα μνημόνια" κάνει ανοικτές συσκέψεις στο αμφιθέατρο του Νοσ. Αγ.Σάββα κάθε τόσο. Ποιός σας εμποδίζει να συμμετέχετε; Θέλετε ειδική πρόσκληση;
Η φράση σου για τη "μητέρα των μαχών τις εκλογές" και τον τΣΥΡΙΖΑ είναι κομμένη και ραμμένη από το "Σφυροδρέπανο" πάντως.Πριν μιλήσεις για "αντιραφείς των ΚΚΕδων" κοίτα τι γράφεις.

Υ.Γ.: 1)Δηλαδή μιά σειρά από φοιτ.συλλόγους όπως ΣΕΜΦΕ,ΦΜΣ,ΝΟΠΕ,ΣΓΤΚΣ,ΑΣΚΤ ή οργανώσεις όπως ΕΕΚ,ΟΚΔΕ,ΑΡΚ,ΟΝΡΑ,ΛΑΕ και από σωματεία όπως ΣΜΤ,ΕΛΜΕ,ΠΕΝΕΝ κλπ που στηρίζουν και συμμετέχουν στο συλλαλητήριο διακατέχονται από πολιτική ανασφάλεια και το κάνουν για τα ψηφαλάκια;
2)Στην πορεία για Ομπάμα ποιά ήταν ακριβώς η συμβολή σας στην "κοινή δράση",που όταν τα μπλοκ της ΛΑΕ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑς τρώγανε ξύλο,χημικά και συλλήψεις στην Κολοκοτρώνη, εσείς διαλύασταν στα Προπύλαια ήσυχα-ήσυχα;
ΓΚ

Αντίσταση στις γειτονιές είπε...

Η γραμματεία του ΠΑΜΕ συνεδριάζει ανοιχτά ανά τακτά διαστήματα, το ίδιο και του ΜΑΣ. Γιατί δεν πάτε εκεί ΓΚ; Θέτε ειδική πρόσκληση; Δεν δικαιούστε να διαμαρτύρεστε για τον ξεχωριστό και καπελωτικό προγραμματισμό του ΠΑΜΕ λοιπόν. Και εκεί σωματεία, σύλλογοι, σχήματα και αγωνιστές είναι. Προς τι λοιπόν ο ξεχωριστός συντονισμός ή για την ακρίβεια στη περίπτωσή σας οι πολλοί ξεχωριστοί συντονισμοί. Γιατί δεν είναι μόνο αυτοί οι δύο που ανέφερες είναι κι άλλοι και δε συμμετέχουν όλοι και σε όλους. Όταν οι δικοί μας σύντροφοι και συναγωνιστές για παράδειγμα συμμετείχαν στα πρώτα βήματα του συντονισμού των νοσοκομείων οι του ΝΑΡ από το χώρο της υγείας τους κριτίκαραν για συνεργασία με το ...ΣΕΚ!

Μάλλον το Σφυροδρέπανο αντέγραψε εμάς. Μάλλον λέω, δεν είμαι και τόσο σίγουρος, αλλά όπως και να έχει αυτό σε πείραξε; Ποιος αντέγραψε μια φράση; Εδώ εσείς αντιγράφετε τη πρακτική του ΚΚΕ στο κίνημα ολοσχερώς! Εκμεταλλεύεστε τους όποιους ευνοϊκούς συσχετισμούς στα σωματεία, στήνετε συντονιστικά λάστιχο -να σου θυμήσω τα περίφημα 98 σωματεία του 2008; Να σου θυμίσω τους όρους συμμετοχής στο συντονισμό σωματείων πριν ξαναγίνει "πρωτοβουλία για" μετά την αποχώρηση των ΣΥΡΙΖΑίων, όπου μόνο εκπρόσωποι σωματείων μπορούσαν να συμμετέχουν και όχι συνδικαλιστικά σχήματα;-, στήνεται πολλαπλά συντονιστικά ανάλογα με τις συμφωνίες ή τις διαφωνίες σας, τα χρησιμοποιείται στις αντιπαλότητές σας, τα χρησιμοποιείται για να παρουσιάζεστε ως κινηματικοί ενώ στη πραγματικότητα με την υπογραφή των σωματείων εφαρμόζετε και εσείς τους κομματικούς σχεδιασμούς σας και κατά τα άλλα απορείτε γιατί δεν σας ακολουθούμε! Απλό είναι γιατί εμείς με το "από τα κάτω" δεν εννοούμε τους εαυτούς μας. Το εννοούμε κάπως αλλοιώς. Αν δεν ήταν έτσι θα ήμασταν στον αυθεντικό "συντονισμό", στο ΠΑΜΕ.

Αντίσταση στις γειτονιές είπε...

Υ.Γ.: Τα σωματεία και οι σύλλογοι με βάση ποιες διαδικασίες πήραν αποφάσεις; Ρωτήθηκαν - ενημερώθηκαν "αμεσοδημοκρατικά" τα μέλη τους για τη διοργάνωση και συμμετοχή σε αυτές τις συγκεντρώσεις ή μήπως το έμαθαν κι αυτά από το διαδίκτυο; Αλλά ξέχασα μήπως θα έπρεπε να θυροκολληθούν και στα σπίτια τους οι αποφάσεις των Δ.Σ. τους; Πολλά θα ζήταγαν! Αρκεί που πάνε κάθε τόσο και ψηφίζουν.

Όσο για τις οργανώσεις ναι! Πάσχουν από πολιτική ανασφάλεια που συνοψίζεται στα αποτελέσματα των εκλογών! Όλες οι προτάσεις "ενότητας" εκεί δε προσανατολίζονται; Πως το είπαμε, το 2008, τη διετία 2010 - 12, στο Σύνταγμα του 11; Δεν αρκεί η αντίσταση, δεν αρκεί η διεκδίκηση, το κατέβασμα στο δρόμο, πρέπει να δοθεί και πολιτική απάντηση. Στις κάλπες!

Για το ποια ήταν η συμβολή μας στη διαδήλωση ενάντια στον Ομπάμα ήταν και είναι γνωστή. Πανελλαδικά. Όπως και για το ποιοι κινήθηκαν παράλληλα και προσπάθησαν να καπελώσουν με τα δικά τους πλαίσια την όποια κοινή προσπάθεια ιδιαίτερα στην Αθήνα, όπως και ποιοι υποτίμησαν τις διαδηλώσεις σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα γιατί δεν ήταν με δική τους πρωτοβουλία. Όπως και ποιοι όταν τέθηκε το ερώτημα του σπασίματος της απαγόρευσης έθεσαν ως όρο να μπουν οι φοιτητές "τους" μπροστά (αλήθεια γιατί οι φοιτητές και όχι οι εργαζόμενοι;). Όλα αυτά γράφτηκαν εδώ, μπορείς να τα ξαναθυμηθείς ανατρέχοντας στις σχετικές αναρτήσεις. Αν και δε νομίζω ότι δεν τα θυμάσαι. Και επειδή έτυχε να είμαι μπροστά η ΛΑΕ στη δική της προσπάθεια να σπάσει το μπλόκο με τις κλούβες και τα ΜΑΤ τη γλύτωσε με μερικούς ψεκασμούς, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι αλήθεια ότι τη πάτησε περισσότερο. Δεν ήταν λοιπόν ΜΙΑ προσπάθεια σπασίματος αλλά ΔΥΟ με βασικό στόχο ποιος θα χρεωθεί την ...πρωτοπορία! (Ας μη θυμηθούμε εδώ τους καυγάδες και τους διαγκωνισμούς μεταξύ των δύο ...ενωτικών σχημάτων στη Πατησίων για το ποιος θα περάσει μπροστά!).

Με "συγκρουσιακά" σώου τύπου λουλουδάδικων που αντιγράφουν την αναρχία πάντως μέχρι στιγμής καμιά απαγόρευση δεν έσπασε! Αντίθετα σπάσαμε απαγορεύσεις ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ όταν αποφασίσαμε να παραμείνουμε στο χώρο απαγόρευσης για όσο χρειαζόταν και φροντίζοντας να είναι οι συσχετισμοί πολύ πιο θετικοί. Δυστυχώς ελάχιστες και έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε. Άσε που τότε δε γινόταν κανείς πρωταθλητής στα δελτία ειδήσεων!

Πάντως ΓΚ αφού σχολιάζεις -καλοδεχούμενος δε λέω- θα σου έλεγα να μην σχολιάζεις επιλεκτικά εκεί που νομίζεις ότι σε βολεύει αλλά και στις αναρτήσεις για προσπάθειες κοινών διαδηλώσεων αυτές τι μέρες, όχι μόνο στην Αθήνα αλλά και σε άλλες πόλεις, όπου η άρνηση είναι των χώρων που υπερασπίζεσε. Ή μήπως δεν τις βλέπεις;

Ανώνυμος είπε...

Δε βλέπω καμιά προσπάθεια "κοινών διαδηλώσεων" στην Αθήνα αυτή τη βδομάδα.Το αντίθετο θα λεγα.Την Πέμπτη για το 4ο μνημόνιο,όλοι καλούν στα Προπύλαια κι εσείς στην Ομόνοια και με αφορμή την ναζιστική επίθεση στον φοιτητή,εσείς καλείτε συγκέντρωση αύριο,ενώ το Σάββατο καλούν πλήθος οργανώσεων (ΚΕΕΡΦΑ,Κίνηση απελάστε το ρατσισμό,Αντιφασιστικός συντονισμός Αθήνας/Πειραιά,Λ.Σ. Γκύζη κλπ).Τι να πω,εάν διαφωνούμε και στα βασικά,δηλαδή στο ότι πρέπει να δοθεί μια μαζικότατη απάντηση στα φασιστοειδή κι όχι άμαζες διάσπαρτες συγκεντρωσούλες,τότε περαστικά μας.
Υ.γ.: Δεν είμαι επιλεκτικός,έχω σχολιάσει και άλλες φορές,κι όχι μόνο σε θέματα πορειών κλπ. Αςπούμε σαν κάτοικος Χαλκηδόνας,ενδιαφέρομαι και ψάχνω εδώ και καιρό κάποια θέση σας πάνω στο θέμα της Ν.Φιλαδέλφειας και δεν έχω βρει.
ΓΚ

Ανώνυμος είπε...

Μην ψάχνεις τόσο πολύ

https://antigeitonies.blogspot.gr/2017/03/blog-post_57.html

Αντίσταση στις γειτονιές είπε...

Κάτι που δεν το βλέπεις δε σημαίνει και ότι δεν υπάρχει. Απλά κάποιοι θεωρούν κοινή δράση να αποφασίζουν και να ανακοινώνουν αυτοί τα δικά τους ακόμη και όταν είναι σε εξέλιξη συνεννοήσεις και οι υπόλοιποι θα πρέπει να ακολουθούν.

Αν ψάξεις λίγο καλύτερα θα βρεις. Για τη Φιλαδέλφεια. Το πιο πρόσφατο: https://antigeitonies.blogspot.gr/2017/03/blog-post_57.html

Δεν αναφέρομαι σε γενικό σχολιασμό. Αλλά στις πολλές περιπτώσεις όπου ενώ γίνονται προσπάθειες για κοινές διαδηλώσεις, και όχι μόνο στην Αθήνα, οι άλλες δυνάμεις τις αγνοούν ή τις αρνούνται. Ή ακόμη και υπαναχωρούν ενώ αρχικά έχουν συμφωνηθεί!