....................................................

17 Απρ 2017

Τρίκαλα - Τιμή και δόξα στους 5 ΕΠΟΝίτες!

Τιμή και δόξα στους 5 ΕΠΟΝίτες!
Η θυσία τους φωτίζει τον δρόμο στους αγώνες του λαού για ανεξαρτησία-λευτεριά-λαοκρατία.

Πριν 73 χρόνια οι Ναζί κατακτητές και οι ντόπιοι συνεργάτες τους κρεμούσαν στην πλατεία Ρήγα Φεραίου τους ΕΠΟΝίτες Γάτσα Στέργιο, 24 ετών, Μπριάζη Ιωάννη, 29 ετών, Στεργιόπουλο Κωνσταντίνο, 27 ετών, Σύρμπα Κώστα, 22 ετών και Τσανάκα Απόστολο, 22 ετών.

Η βάρβαρη αυτή πράξη, αντάξια της ιδεολογίας του ναζισμού, ήταν απέλπιδα προσπάθεια να ανακοπεί το ποτάμι της αντίστασης που έπνιγε σιγά-σιγά τους κατακτητές. Το ΕΑΜ, ο ΕΛΑΣ, η ΕΠΟΝ χτυπούσαν τους κατακτητές όχι μόνο στην ύπαιθρο, αλλά και μέσα στις πόλεις, όπως είχαν δείξει τα γεγονότα των προηγούμενων ημερών, με την μάχη στον Πύργο και τις επιθέσεις εναντίον συνεργατών των Γερμανών στην πόλη των Τρικάλων.

Η θυσία των ΕΠΟΝιτών είναι φάρος μνήμης για τον μεγαλειώδη αγώνα που έδωσε ο λαός μας ενάντια στους κατακτητές και την ιδεολογία τους, για την συνεισφορά του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΕΠΟΝ, αλλά και δίδαγμα για το σήμερα. Ο λαός, όταν οργανώνεται, μπορεί να νικήσει και να κάνει τον δυνατότερο αντίπαλο να μοιάζει ανήμπορη χάρτινη τίγρη.

Η μνήμη των ΕΠΟΝιτών δεν είναι δυνατόν να οικειοποιηθεί από ορισμένους, ούτε χωρά σε εκδηλώσεις και μνημόσυνα (3 ξεχωριστά θα γίνουν αύριο!). ΟΙ ΕΠΟΝίτες ζουν μέσα στους αγώνες του λαού μας ενάντια στον πόλεμο, τον φασισμό, τον ιμπεριαλισμό, τα μνημόνια και την αντιλαϊκή πολιτική.

Η νέα γενιά, αλλά και όλοι μας, ας θυμούνται κι ας τιμούν την μνήμη των 5, οι οποίοι προστέθηκαν στην μακριά αλυσίδα ηρώων που έδωσε η ΕΠΟΝ, το ΕΑΜ, ο ΕΛΑΣ, ο λαός μας για την ελευθερία.

Η Τ.Ο. Τρικάλων του ΚΚΕ(μ-λ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com