...................

3 Απρ 2017

ΚΚΕ(μ-λ): Συγκέντρωση ενάντια στις φασιστικές προκλήσεις, Τρίτη 4/4, πλ. Πανόρμου 6:30 μ.μ.


Να μην συνηθίσουμε τις φασιστικές προκλήσεις! 
Να αντισταθούμε σήμερα, γιατί αύριο ίσως είναι αργά!

Η θρασύδειλη και τραμπούκικη επίθεση απέναντι στον νεαρό φοιτητή στο κέντρο της Αθήνας, είναι άλλη μια επίθεση στον κατάλογο της δολοφονικής δράσης των φασιστών της Χρυσής Αυγής. Αποδεικνύεται περίτρανα για άλλη μια φορά το πόσο επικίνδυνη είναι η φασιστική ιδεολογία και πράξη, που δεν διστάζει μέρα μεσημέρι να επιτεθεί με συμμορίτικο τρόπο σε έναν νεολαίο φοιτητή και να τον στείλει στο νοσοκομείο σε άσχημη κατάσταση.

Υπόλογοι και ένοχοι δεν είναι μόνο τα τάγματα εφόδου της Χ.Α. και η φασιστική οργάνωση στο σύνολό της. Υπόλογο είναι όλο το σάπιο πολιτικό σύστημα το οποίο την εξέθρεψε (τόσο επί ΠΑΣΟΚ, όσο και επί ΝΔ), αλλά και την συντηρεί μέχρι σήμερα (ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ). Είναι ολόκληρο το σύστημα το οποίο φροντίζει να μας θυμίζει μέρα με τη μέρα ότι η φασιστικοποίηση είναι εδώ και είναι από τα πρώτα όπλα του συστήματος απέναντι στο λαϊκό κίνημα. Ο λαός και η νεολαία πρέπει να βγάλουν τα συμπεράσματά τους, να καταλάβουν ότι η Χρυσή Αυγή είναι το μακρύ χέρι του συστήματος και των αφεντικών. Να αντιληφθούν ότι ο κατάλογος των θυμάτων θα συνεχίσει να μακραίνει, όσο εκείνοι δεν παίρνουν την υπόθεση στα χέρια τους και δεν αγωνίζονται. Καμία εμπιστοσύνη στην αστική νομιμότητα που τους εξέθρεψε και τους ανεχόταν τόσο καιρό, όπως και καμία εμπιστοσύνη στα κροκοδείλια δάκρυα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ που τους συντηρούν όλα αυτά τα χρόνια. Απόδειξη και η δίκη της Χ.Α., η οποία ακόμα τραβάει χωρίς καμία ουσιαστική απόφαση (και αυτό είναι πολιτική επιλογή του συστήματος).

Η μόνη ουσιαστική απάντηση που μπορεί να δοθεί στην συστημική και φασιστική επιθετικότητα είναι πολιτική και θα δοθεί από το λαϊκό κίνημα. Τα τυφλά χτυπήματα, οι επιθέσεις και οι παραδειγματικές ενέργειες (που δεν παραδειγματίζουν κανέναν) δεν μπορούν να προσφέρουν τίποτα στον λαό, όσο η πλάστιγγα δεν γέρνει προς την πλευρά του εργατικού λαϊκού κινήματος. Δεν μπορούν να παρακινήσουν τον λαό γιατί δεν δίνουν προοπτική στην πάλη του και δεν τον οργανώνουν.

Η πάλη ενάντια στο φασισμό και τις προκλήσεις του είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την πάλη ενάντια στο σύστημα της καταπίεσης και της εκμετάλλευσης. Ο φασισμός είναι η μαύρη εφεδρεία και το πιο σκοτεινό πρόσωπο του καπιταλισμού, του συστήματος που ζούμε σήμερα και χρέος μας είναι να τον αντιπαλέψουμε. Οργανωμένα στο πλευρό του λαού, με τους εργαζόμενους και τη νεολαία, για να μην μπορέσει να σηκώσει κεφάλι ξανά.


Το ΚΚΕ(μ-λ) θεωρεί απαραίτητη τη διοργάνωση μαζικής απάντησης στη νέα φασιστική πρόκληση από αγωνιστικές δυνάμεις, οργανώσεις, συλλογικότητες και σχήματα με αναφορά στο κίνημα και την αριστερά, συνολικά τον προοδευτικό και δημοκρατικό κόσμο και σαν πρώτο βήμα καλεί σε συγκέντρωση την

Τρίτη 4/4 στις 6:30 μ.μ. στην Πλατεία Πανόρμου

Να στείλουμε μήνυμα ότι δεν αποδεχόμαστε και δεν περνάει στα «ψιλά» η τρομοκρατία του συστήματος και των εφεδρειών του. Να διαδηλώσουμε την οργή μας και την εναντίωσή μας ενάντια στον φασισμό και το σύστημα που τον γεννά!

 

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος3/4/17, 4:00 μ.μ.

    Ποιοι άλλοι καλούν/στηρίζουν την κινητοποίηση;

    Δ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com