...................

21 Απρ 2017

Αντιιμπεριαλιστική - Αντιπολεμική κινητοποίηση της ΛΑ - ΑΑΣ (Τρίτη 25/4, 6:30 μ.μ., Μοναστηράκι)

Σε μια χρονική στιγμή όπου η απειλή πολέμου δυναμώνει επικίνδυνα, καθώς οι ΗΠΑ εξαπολύουν νέες ένοπλες επιθέσεις (Συρία, Αφγανιστάν) και συσσωρεύουν μεγάλες στρατιωτικές δυνάμεις στη Κορεατική χερσόνησο η Λαϊκή Αντίσταση - Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία καλεί σε 

συγκέντρωση στο Μοναστηράκι την 
Τρίτη 25 Απρίλη, στις 6:30 μ.μ.
και σε πικετοφορία 

στους δρόμους της Αθήνας για να καταγγείλουμε την πολύ επικίνδυνη για τους λαούς ένταση των αντιπαραθέσεων και των πολεμικών ενεργειών των ιμπεριαλιστών.

3 σχόλια:

 1. Ανώνυμος21/4/17, 2:49 μ.μ.

  Γιατί μόνο η ΛΑΑΑΣ και όχι και οι υπόλοιποι;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ανώνυμος21/4/17, 6:53 μ.μ.

  Το κάλεσμα είναι ανοιχτό όποιος θέλει συμμετέχει! Έτσι δε λένε οι ΑΝΤΑΡΣΥοι; Και οι ΠΑΜΕτες; Ας το πει και η ΛΑΑΣ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ξεκινώ από το δεύτερο σχόλιο. Τέτοιες λογικές είναι μακριά από εμάς!
  Δεν πρόκειται ποτέ να ξεπέσουμε σε απόψεις του τύπου "αφού τα κάνουν και οι άλλοι ας τα κάνουμε και ΄μεις". Η λογική και η πρακτική μας δεκαετίες τώρα ήταν, είναι και θα είναι στη βάση της επιδίωξης της κοινής δράσης με σεβασμό στις απόψεις, τις οργανώσεις και το λαό στον οποίο τελικά απευθυνόμαστε και τον οποίο θέλουμε να κινητοποιήσουμε, στη λογική τη δική μας δε χωρά, ούτε για πλάκα, η πρακτική "καλούμε και όποιος θέλει ακολουθεί".

  Η σοβαρότητα της κατάστασης όπως διαμορφώνεται διεθνώς και εσωτερικά από τις δυνάμεις του συστήματος καθιστά την ανάγκη της κοινής δράσης, τουλάχιστον στη βάση όσων συμφωνούμε και στη λογική να σπάσει η απογοήτευση και η απαξίωση στους αγώνες, ακόμη πιο επιτακτική και δε χωρούν παιχνίδια επικράτησης στα πλαίσια της αριστεράς με τακτικισμούς και μικρομεγαλισμούς. Αλλιώς δίνουμε τη μάχη μας εμείς!

  Όσο για το ζήτημα που ρωτά ο πρώτος σχολιαστής. Ο βομβαρδισμός στη Συρία, η ρήψη της βόμβας στο Αφγανιστάν και η κίνηση των ΗΠΑ προς τη Κορέα έκαναν ιδιαίτερα επικτακτική την ανάγκη να υπάρξει όσο το δυνατόν μαζικότερης και άμεσης κινηματικής απάντησης ενάντια στους ιμπεριαλιστές και τους πολέμους που ετοιμάζουν. Από το πρώτο ακόμη γεγονός υπήρξαν προσπάθειες -και από εμάς και από άλλους- να δοθεί μια τέτοια απάντηση στους δρόμους της Αθήνας και όχι μόνο. Δυστυχώς η απροθυμία ήταν τέτοια που -μετά από αρκετές προσπάθειες σχεδόν τριών βδομάδων και μόνο τότε- αποφασίσαμε να προχωρήσουμε μόνοι μας σε μια παρέμβαση τέτοιου είδους στο κέντρο της Αθήνας. Δεν θεωρούμε ότι θα πρέπει να περιμένουμε τη κλιμάκωση των συγκρούσεων και των επεμβάσεων των ιμπεριαλιστών μήπως και κινηθούμε ενάντιά τους, ούτε ότι η υπόθεση του αντιιμπεριαλιστικού και αντιπολεμικού κινήματος μπορεί να έχει χαρακτηριστικά επετειακά και μόνο υποτιμώντας την αναγκαιότητά του τελικά (μιας και κάποιοι μεταθέτουν μια τέτοια κινητοποίηση για τις 9 του Μάη)!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com