3 Απρ 2017

Συνεχίζουν με συγκέντρωση στην Ελευσίνα οι εργαζόμενοι της ΣΚΟΤ. Μ. Τρίτη 11/4, 6:30 μ.μ. πλ. Ηρώων

Συνεχίζουν τον αγώνα τους οι εργαζόμενοι της ΣΚΟΤ με συγκέντρωση τη Μεγάλη Τρίτη, 11 Απρίλη 2014, στη πλατεία Ηρώων της Ελευσίνας. Τη συγκέντρωση στηρίζει και η Ταξική Πορεία η οποία με παρέμβαση - πικετοφορία το Σάββατο στην Ελευσίνα κάλεσε τον εργαζόμενο λαό της πόλης να στηρίξει και με τη συμμετοχή του στη συγκέντρωση τον αγώνα των εργαζόμενων της ΣΚΟΤ.
Ακολουθεί η ανακοίνωση του σωματείου:

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ «SKOT AE»
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΚΟΤ

Πλατεία ΗΡΩΩΝ Ελευσίνα, Μεγάλη Τρίτη 11/4/2017, ώρα 6 το απόγευμα

Στην περιφέρεια του Θριασίου πεδίου, παρόλο που βρίσκεται συγκεντρωμένο το μεγαλύτερο ποσοστό επιχειρήσεων και βιομηχανιών του λεκανοπεδίου Αττικής, η περιοχή μαστίζεται από ανεργία, χαμηλά μεροκάματα, πλήρη εκμετάλλευση, κατάργηση δικαιωμάτων και εξαθλίωση των εργαζομένων.

Ένα δείγμα εργοδοτικής ασυδοσίας είναι και η Εταιρεία ΣΚΟΤ, Χημική Βιομηχανία που έχει έδρα την Μάνδρα Αττικής.

Η εταιρεία ΣΚΟΤ, κερδοφόρα επιχείρηση, αμέσως μετά από πολύμηνη εντατικοποίηση της εργασίας (3 βάρδιες την ημέρα για 6 ημέρες την εβδομάδα) με ταυτόχρονη απασχόληση ισάριθμου εργολαβικού προσωπικού και τριπλασιάζοντας την παραγωγή της, επέβαλε στους εργαζόμενους ΜΟΝΟΜΕΡΩΣ από 15 Δεκεμβρίου 2016, το μέτρο της εκ περιτροπής εργασίας, στην πιο ακραία και καταχρηστική του μορφή, 3 ΗΜΕΡΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΝ ΜΗΝΑ.

Η Διοίκηση της Εταιρείας έχει κηρύξει πόλεμο στους εργαζόμενους εδώ και τέσσερα χρόνια, από την ίδρυση του σωματείου, διότι αναγκάστηκε με τον αγώνα μας να εφαρμόσει τα αυτονόητα, κανόνες ΥΑΕ στους χώρους του εργοστασίου, ΣΣΕ με δικαιότερους όρους για τους εργαζόμενους, καλύτερες συνθήκες εργασίας.

Σκοπός της Εταιρείας είναι η εξαθλίωση του συνόλου των εργαζομένων και ο εξαναγκασμός (κυρίως των μελών του σωματείου μας) σε οικειοθελή αποχώρηση και η αντικατάσταση του με ακόμη πιο φτηνά εργατικά χέρια.

Εμείς οι εργαζόμενοι της ΣΚΟΤ, οι περισσότεροι από εμάς εργάτες παραγωγής, στην πλειοψηφία μας γυναίκες, μετράμε πολλά χρόνια εργασίας σε αυτό το εργοστάσιο.

ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΝΑΜΙΣΗ ΜΗΝΑ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΝΥΧΤΑ ΜΕΡΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΩΣ ΕΝΔΕΙΞΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ.ΔΕΝ ΠΑΡΑΙΤΟΥΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΘΑ ΧΑΡΙΣΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΣΕ ΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΧΤΗΚΕ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΜΑΣ ΟΛΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ. ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΝΑ ΚΡΑΤΑ ΟΜΗΡΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ, ΝΑ ΠΡΟΣΕΛΘΕΙ ΣΕ ΔΙΑΛΟΓΟ ΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΠΛΑΝΟ.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ, ΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΝΔΡΑΣ & ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΥΤΕΡΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΘΕΣΗ.

ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΕΚΕΔΑ, ΤΗΣ ΟΕΧΒΕ και ΑΛΛΩΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ, ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΣ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ, ΚΑΛΕΙ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΤΡΙΤΗ 11 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017 ΚΑΙ ΩΡΑ 6 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΗΡΩΩΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ & ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ.

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ
ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΚ ΠΕΡΙΤΡΟΠΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΣΤΑΘΕΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com