9 Απρ 2017

Εργαζόμενοι ΣΚΟΤ: συγκέντρωση διαμαρτυρίας, Τρίτη 11/4 6:00 μ.μ., πλ. Ηρώων Ελευσίνα

Συνεχίζουν τον αγώνα τους οι εργαζόμενοι της εταιρείας ΣΚΟΤ, ενάντια στην εκ περιτροπής εργασία που τους έχει επιβληθεί. Όλοι οι εργαζόμενοι δίνουν καθημερινά το «παρών» έξω από το εργοστάσιο που βρίσκονται, για να προασπίσουν την εργασία τους και το δικαίωμά τους να συνεχίζουν να εργάζονται με πλήρες ωράριο και δικαιώματα.

Παρά τις προσπάθειες της εργοδοσίας να κάμψει το ηθικό των εργαζομένων με απειλές για απολύσεις, για κλείσιμο και με προτάσεις για οικειοθελή αποχώρηση, οι εργαζόμενοι δεν πτοούνται και συνεχίζουν να επιμένουν στο αρχικό αίτημα τους για πλήρη απασχόληση. Κανένας δεν δελεάστηκε από τις προτάσεις για αποχώρηση, γιατί πιστεύουν ότι μόνο μέσα από τον συλλογικό αγώνα τους θα πετύχουν να προστατέψουν όλες τις θέσεις εργασίας. Σε αυτό συνηγορεί και η βαθιά κατανόηση της εργασιακής ζούγκλας που τους περιμένει, αν αφεθούν σε ατομικές λύσεις. Η ανεργία που έχει φθάσει στο δυσθεώρητο 30% δεν αφήνει σε κανέναν αυταπάτες. Οι περισσότεροι, μάλιστα, σε μια μέση ηλικία, έχουν πλήρη επίγνωση τι θα αντιμετωπίσουν αν δεν πετύχει ο αγώνας τους.

Η ίδια η ανάγκη επιβίωσης και προάσπισης του δικαιώματος στη δουλειά, τους φέρνει μπροστά στον μοναδικό δρόμο, της συλλογικής διεκδίκησης. Άλλωστε, όλοι οι προηγούμενοι αγώνες που έδωσαν με την ίδια λογική, τους δίδαξαν πως μόνο ενωμένοι μπορούν να πετύχουν νίκες, όπως έκαναν στο παρελθόν.

Οι εργαζόμενοι της ΣΚΟΤ χρειάζονται την αλληλεγγύη μας. Να στηρίξουμε τον αγώνα τους με κάθε μέσο, να στηρίξουμε τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας της Τρίτης 11 Απρίλη στη πλατεία Ηρώων της Ελευσίνας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: