5 Απρ 2017

Τη μαύρη εργασία Στο Κόκκινο 105,5 καταγγέλλουν επισήμως οι εργαζόμενοι & χαιρετίζουν την ανάκληση μιας απόλυσης

Με ανακοίνωση που εξέδωσαν την 1η Απριλίου οι εργαζόμενοι στον ραδιοφωνικό σταθμό 105,5 Στο Κόκκινο χαιρετίζουν την ανάκληση της απόλυσης δημοσιογράφου (καθώς η έτερη απόλυση διοικητικής υπαλλήλου παραμένει) μετά την στάση εργασίας που έκαναν, εντούτοις επισημαίνουν – για πρώτη φορά δημοσίως – ότι υπάρχει (και εκεί) αδήλωτη εργασία, διαψεύδοντας έτσι την ανακοίνωση της διοίκησης της Left Media Α.Ε. (εταιρίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.) που κάνει ουσιαστικά λόγο για «εργασιακό παράδεισο»…

Ανάκληση απόλυσης στον «105,5 Στο Κόκκινο» αλλά και μια οφειλόμενη απάντηση εκ μέρους των εργαζόμενων

«Εκφράζουμε την ικανοποίησή μας για τη χθεσινή ανακοίνωση ανάκλησης από τη διεύθυνση του σταθμού της απόλυσης της συναδέλφισσας Κατερίνας Κανάκη. Σε κάθε περίπτωση, είναι σαφές πως αυτή η εξέλιξη ήταν απόρροια των έντονων συλλογικών αντιδράσεων εκ μέρους μας και των κινητοποιήσεων, που προκήρυξαν τα σωματεία μας. Παράλληλα, δηλώνουμε πως παραμένουμε σε επιφυλακή αναμένοντας την εφαρμογή των συμφωνηθέντων.


Από την άλλη, δε μας προκάλεσε μεγάλη έκπληξη η πρόσφατη ανακοίνωση, που εξέδωσε το ΔΣ της εταιρείας για τη στάση εργασίας, που προκήρυξαν ΕΣΗΕΑ - ΕΠΗΕΑ, σχετικά με το συγκεκριμένο ζήτημα. Άλλωστε, εκφράσεις όπως το «ουδεμία απόλυση υπήρξε» τις είχαμε ακούσει δια ζώσης.

Από τη δική του μεριά οι εργαζόμενοι του ραδιοφωνικού σταθμού «105,5 Στο Κόκκινο» είχαν καταστήσει εξαρχής σαφές πως δεν θα ανεχθούν τις μεθοδεύσεις της διοίκησης, προκειμένου να παρουσιαστεί αυτή η απόπειρα εκδίωξης ως «λογική συνέπεια της λήξης μιας σύμβασης εργασίας μαθητείας». Με αυτά τα δεδομένα, η προκήρυξη της εν λόγω κινητοποίησης μόνο κεραυνός εν αιθρία δεν μπορούσε να θεωρηθεί.

Την ίδια στιγμή, δεν είναι δυνατό να συμμεριστούμε την άποψη ότι ο 105,5 Στο Κόκκινο αποτελεί έναν από τους ελάχιστους «εργασιακούς παραδείσους εν Ελλάδι», όταν είναι γνωστό ότι ακόμη εκκρεμούν ζητήματα που αφορούν αδήλωτη εργασία αλλά και σοβαρές καθυστερήσεις στην καταβολή της μισθοδοσίας. Ούτε να υποστείλουμε βασικές διεκδικήσεις μας στο όνομα του όποιου ηθικού πλεονεκτήματος ενδεχομένως να επικαλείται η διοίκηση ή ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης.

Ευελπιστούμε ότι δεν θα χρειαστεί να επανέλθουμε στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Η γενική συνέλευση των εργαζομένων στον ραδιοφωνικό σταθμό «105,5 Στο Κόκκινο»

Ανακοίνωση του ΔΣ της LEFT MEDIA AE για τη στάση εργασίας στον 105,5 Στο Κόκκινο

Το Διοικητικό Συμβούλιο της LEFT MEDIA AE σχετικά με τη στάση εργασίας που προκήρυξαν μέλη της ΕΣΗΕΑ και της ΕΠΗΕΑ στον ρ/σ «Στο Κόκκινο 105,5» διευκρινίζει και δηλώνει τα εξής:
1.Ουδεμία απόλυση υπήρξε στον σταθμό.
2.Η διακοπή της συνεργασίας με ορισμένους εργαζόμενους είναι λογική συνέπεια της λήξης είτε συμβάσεων ορισμένου χρόνου είτε συμβάσεων μαθητείας.
3.Ο 105,5 είναι από τους ελάχιστους ρ/σ που τηρεί την εργατική νομοθεσία και σέβεται τα δικαιώματα των εργαζομένων
4. Η διεύθυνση του σταθμού ποτέ δεν προφασίστηκε τα υπαρκτά του οικονομικά προβλήματα ως δικαιολογία για να παραβιάσει τη νομοθεσία και τα δικαιώματα των εργαζομένων.
5.Η LEFT MEDIA AE και ο ραδιοσταθμός «Στο Κόκκινο 105 και 5» δεν έχει από πίσω του εκατομμυριούχους με λεφτά στην Ελβετία και δάνεια με "αέρα" και η μόνη δύναμή του τόσα χρόνια είναι οι ακροατές του.
Αθήνα 29/3/2017

http://katalipsiesiea.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com