...................

29 Μαρ 2017

Παρεμπόδιση της συνδικαλιστικής δράσης στη WIND

Στις 21/3/2017, είχε προγραμματιστεί επαναληπτική εκλογοαπολογιστική συνέλευση του Πανελληνίου Σωματείου Εργαζομένων Wind.

Η συνέλευση αυτή συνέπιπτε με στάση εργασίας (15.00-18.00) που είχε κηρύξει το Σωματείο με αιτήματα, την υπεράσπιση των θέσεων εργασίας, στο βαθμό που η διοίκηση της Wind προχωρά κάθε μήνα σε απολύσεις εργαζομένων με τη μέθοδο του εξαναγκασμού σε παραίτηση, και την υπογραφή επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης.

Η Διοίκηση της εταιρείας ενημέρωσε τον πρόεδρο του Σωματείου στις 20/03/2017, ότι απαγορεύει την είσοδο στη δικαστική αντιπρόσωπο που θα ήταν παρούσα (σύμφωνα με το συνδικαλιστικό νόμο) στη διαδικασία εκλογής εφορευτικής επιτροπής διότι κρίνει “παράνομες” τόσο τη στάση εργασίας (!!) όσο και τη διεξαγωγή της συνέλευσης στο εστιατόριο της εταιρείας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Σωματείου “...οι Γενικές Συνελεύσεις μας γίνονταν ανέκαθεν στο εστιατόριο της εταιρείας που στεγάζεται στον 7ο όροφο του κτιρίου της Wind στη Λ.Αθηνών 106, Αθήνα, το οποίο δεν έχει επαφή με χώρους εργασίας καθώς όλοι βρίσκονται σε άλλους ορόφους, και ουδέποτε παρεμποδίστηκε η είσοδος σε δικαστικό αντιπρόσωπο, ακόμα και όταν η συνέλευση συνέπιπτε με στάση εργασίας...”.

Είναι προφανές ότι, όπως αναφέρει και η ανακοίνωση του Σωματείου, “...η απαγόρευση της εισόδου της δικαστικής αντιπροσώπου και η απαγόρευση πραγματοποίησης της συνέλευσής μας στον χώρο του εστιατορίου, καθώς και η ρητορική περί παράνομης στάσης εργασίας, γίνεται με μόνο σκοπό η διοίκηση της Wind να παρεμποδίσει τη συνδικαλιστική δράση, να αποθαρρύνει τους εργαζομένους να συμμετέχουν στις συλλογικές διαδικασίες του Σωματείου μας και να κάμψει τον αγώνα που δίνουμε τα τελευταία χρόνια για την βελτίωση των συνθηκών εργασίας, την υπεράσπιση των θέσεων εργασίας και την υπογραφή επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης...” και όλα αυτά ως πρόβα τζενεράλε, ενόψει των αλλαγών στο συνδικαλιστικό νόμο, όπου κυβέρνηση και δανειστές έχουν ήδη συμφωνήσει.

http://www.m-lkke.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com