...................

11 Μαρ 2017

Ελευθερία και δικαιοσύνη για τον G.N. Saibaba!

Η απόφαση του Περιφερειακού Δικαστηρίου του Γκατσιρόλι στις 7 Μάρτη 2017, στην πολιτεία Μαχαράστρα της Ινδίας που καταδίκασε σε ισόβια τον καθηγητή του πανεπιστημίου του Δελχί, GN Saibaba και άλλους τέσσερεις αγωνιστές, αποτελεί πρωτοφανή πρόκληση για κάθε υπερασπιστή των ανθρώπινων και δημοκρατικών δικαιωμάτων στον κόσμο. Ο GN Saibaba, καθηλωμένος για όλη την ζωή του πάνω σε αναπηρικό καροτσάκι θεωρήθηκε ως ένας από τους μεγάλους κινδύνους για την ασφάλεια της Ινδίας ! Και στέλνεται στις φυλακές για να πεθάνει, όντας σοβαρά άρρωστος. Η δίωξη και η απόφαση βασίστηκε σε γελοία αποδεικτικά στοιχεία και στις διατάξεις του δρακόντειου αντι-τρομοκρατικού νόμου που ποινικοποιεί τις ιδέες και τις σκέψεις των αγωνιστών.

Ο GN Saibaba διώκεται και δικάστηκε για τις ιδέες του και την δράση του υπέρ των καταπιεσμένων κοινωνικών μαζών στην Ινδία, για την αντίσταση του ενάντια στον πόλεμο που διεξάγουν οι πολυεθνικές και οι δυνάμεις καταστολής σε βάρος των αυτόχθονων πληθυσμών. Για τα 35 χρόνια της καθημερινής πάλης που διεξήγαγε για τα δικαιώματα των Νταλίτ, των εθνικών μειονοτήτων και κάθε καταπιεσμένου και φτωχού ανθρώπου. Για το γεγονός πως υπήρξε ηγετικό στέλεχος του Επαναστατικού Δημοκρατικού Μετώπου. Για την πλούσια προσφορά του στη διεθνή αλληλεγγύη και το αντι-ιμπεριαλιστικό κίνημα. Η δικαστική απόφαση είναι αποτέλεσμα άνωθεν πίεσης εκ μέρους της ινδικής κυβέρνησης και των αντιδραστικών, φασιστικών δυνάμεων σε τοπικό και ομοσπονδιακό επίπεδο. Η καταδίκη του αφορά όλους τους προοδευτικούς ανθρώπους και τους κοινωνικούς αγωνιστές στην χώρα του αλλά και σε όλο τον κόσμο και σαν τέτοια πρέπει να αντιμετωπιστεί από τις δημοκρατικές , αντι-ιμπεριαλιστικές και επαναστατικές οργανώσεις και κινήματα.

Η Λαϊκή Αντίσταση - Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία καταδικάζει την απόφαση του ινδικού δικαστηρίου. Στέλνει την αμέριστη συμπαράσταση της στον αγωνιστή GN Saibaba, τους συντρόφους του και στο κίνημα για την υπεράσπιση τους που αναπτύσσεται στην Ινδία. Απαιτεί την άμεση ακύρωση της απόφασης και την απελευθέρωση του GN Saibaba και των υπόλοιπων καταδικασθέντων. Διακηρύσσει την αποφασιστικότητα της να συμβάλλει στην ανάπτυξη του διεθνούς κινήματος διαμαρτυρίας για να σωθεί η ζωή του GN Saibaba.

11.3.2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com