...................

18 Μαρ 2017

Κινητοποίηση - στάση εργασίας στο Γ.Ν.Α."Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ"

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Γ.Ν.Α. «Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΕΠΙΣΦΑΛΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΤΟΥ Γ.ΝΑ. «Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ» ΛΟΓΩ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ

Συνάδελφοισες – Συνάδελφοι
Η κατάσταση του ψυχιατρικού τομέα του νοσοκομείου μας γίνεται όλο και πιο άσχημη. Οι εργαζόμενοι όλων των ειδικοτήτων μειώνονται, ενώ ο αριθμός των αρρώστων αυξάνεται συνεχώς. Η πληρότητα της ψυχιατρικής κλινικής το 2015 ήταν 145%. Υπάρχουν διαστήματα που αντί για 18 άρρωστοι νοσηλεύονται 30 οι 20 από τους οποίους με εισαγγελική παραγγελία. Τα ράντζα έχουν γίνει καθεστώς και η ακούσια νοσηλεία αρρώστων επιτρέπεται στο νοσοκομείο μας μετά το 2000 ενώ όχι πριν. Η λειτουργία της κλινικής είναι επισφαλής τόσο για τους αρρώστους όσο και για το προσωπικό. Πολλές φορές ασθενείς διαπληκτίζονται μεταξύ τους λόγω της ψυχοπαθολογίας τους, αλλά και των συνθηκών νοσηλείας. Αυτό θέτει σε κίνδυνο τόσο τη σωματική ακεραιότητα τη δική τους όσο και των εργαζόμενων.

Οι εργαζόμενοι του ψυχιατρικού τομέα ενημέρωσαν αναλυτικά την ηγεσία του υπουργείου Υγείας και όλους τους αρμόδιους φορείς για την κατάσταση που επικρατεί στις 18/10/2016
Ο διοικητής του νοσοκομείου συζήτησε με τους εργαζόμενους του τομέα στις 14/03/2017 μια μέρα μετά τη γενική συνέλευση που αποφάσισε κινητοποίηση για το θέμα αυτό.

Δεν πάει άλλο

Ζητάμε άμεσα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να δουλεύουν οι συνάδελφοι ανθρώπινα αλλά και για να προσφέρουν στους ψυχικά αρρώστους αυτά που μπορούν σαν επιστήμονες και δικαιούνται οι ασθενείς σαν πολίτες. Είναι δείκτης πολιτισμού μιας κοινωνίας η υποστήριξη των μονάδων φροντίδας των ανθρώπων με ψυχικά νοσήματα.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους του νοσοκομείου να παλέψουμε μαζί για τα κοινά μας προβλήματα.

Όλοι στη στάση εργασίας τη Δευτέρα 20/3/2017 12:00 – 14:00 στο κτίριο της διοίκησης και στη συνάντηση με το διοικητή.

Ζητάμε:
• Άμεση πρόσληψη του μόνιμου γιατρού (που είναι σε εξέλιξη).
• Αύξηση του αριθμού των ειδικευόμενων από 8 σε 13.
• Να αντικατασταθούν άμεσα οι δύο επικουρικοί γιατροί.
• Άμεση πρόσληψη 5 νοσηλευτών για την κλινική.
• Να επανέλθουν 3 νοσηλευτές στον ξενώνα.
• Άμεση πρόσληψη 2 κοινωνικών λειτουργών ένας για την κλινική και ένας για τον ξενώνα ( που υπήρχε και μετακινήθηκε).
• Να μη σταματήσει καμία λειτουργία της κλινικής.
• Να μην ανοίξει κανένας καινούργιος θάλαμος ή υπηρεσία αν δεν έρθει πρώτα το προσωπικό και ο απαραίτητος εξοπλισμός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com