....................................................

24 Μαρ 2017

Κάλεσμα σε σύσκεψη για τη στήριξη του αγώνα των εργαζομένων της ΣΚΟΤ Α.Ε. στην Ελευσίνα

Τετάρτη 29/3  •  6:30 μ.μ.
Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας
(Χαριλάου 28, Ελευσίνα)


Εδώ και τρεις μήνες οι εργαζόμενοι της χημικής βιομηχανίας ΣΚΟΤ Α.Ε. στη Μάνδρα Αττικής βρίσκονται σε κινητοποίηση αντιδρώντας στην επιβολή εκ περιτροπής εργασία μόλις τριών ημερών το μήνα!

Σε αυτούς τους τρεις μήνες έχουν βρεθεί μπροστά στην αδιάλλακτη στάση της εργοδοσίας η οποία αξιοποιεί την αντεργατική νομοθεσία και τη χλιαρή στάση του υπουργείου Εργασίας. Η εργοδοσία δεν διστάζει να δηλώσει ότι σκοπό της είναι η μείωση του δυναμικού του εργοστασίου στα 15 άτομα, από 35 που είναι σήμερα, ενώ η πιο πρόσφατη πρότασή της αναφέρεται σε 7 μεροκάματα το μήνα.
Οι εργαζόμενοι με το σωματείο τους αρνούνται κατηγορηματικά αυτές τις μεθοδεύσεις. Επιμένουν να παλεύουν για το δικαίωμά τους στην πλήρη και σταθερή δουλειά.

Σε αυτόν τον αγώνα τους οφείλουν να συμπαρασταθούν όλες οι αγωνιστικές δυνάμεις του εργατικού κινήματος, σωματεία, εργατικά σχήματα, εργαζόμενοι, ο καθένας ανεξάρτητα αλλά –κυρίως– όλοι από κοινού.

Σε αυτήν την κατεύθυνση, η Ταξική Πορεία καλεί σε ανοιχτή σύσκεψη την Τετάρτη 29/3, στις 6:30 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας (Χαριλάου 28, Ελευσίνα) στον 1ο όροφο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com