...................

17 Μαρ 2017

Νίκη στον αγώνα των εργαζομένων στην ΙΝΜΑΙΝΤ!

Νίκη στον αγώνα
των εργαζομένων στην ΙΝΜΑΙΝΤ!
Να ανακληθούν άμεσα οι εκδικητικές απολύσεις!

Με δύο εκδικητικές απολύσεις απάντησε η εργοδοσία της INMAINT, θυγατρικής του ομίλου ΙΝΤΡΑΚΟΜ, στην απεργία των εργαζομένων για την καταβολή των δεδουλευμένων τους, που είχε καθυστερήσει για ακόμα μία φορά. Μια βδομάδα μετά την πετυχημένη απεργιακή κινητοποίηση, η διοίκηση προχώρησε στην απόλυση δύο εργαζομένων, γνωστών για τη συνδικαλιστική τους δράση και εξαιτίας αυτής, ιδιαίτερα στην πρόσφατη απεργία. Πρόκειται για συνδικαλιστικές διώξεις με σκοπό το χτύπημα του δικαιώματος των εργαζομένων στη συλλογική οργάνωση και δράση και την επιβολή ενός κλίματος τρομοκρατίας που θα επιτρέπει στην εργοδοσία να αυθαιρετεί μόνιμα σε βάρος όλων των εργαζομένων στον όμιλο.

Αυτές οι κινήσεις αξιοποιούν την ένταση της αντεργατικής πολιτικής που προωθείται με τα νέα μέτρα που υπαγορεύουν οι «δανειστές» και πρόθυμα υλοποιεί η κυβέρνηση για λογαριασμό του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου. Βάζουν στο στόχαστρο κάθε δημοκρατικό δικαίωμα του λαού, με ειδικό βάρος στο δικαίωμα στον ελεύθερο, ανεξάρτητο από κράτος και εργοδοσία, συνδικαλισμό, στο δικαίωμα στην απεργία. Γνωρίζουν καλά ότι οι συλλογικοί αγώνες των εργαζομένων μπορούν να βάλουν φραγμό στις επιδιώξεις τους για απόλυτη εξαθλίωση και ειδικά σε μεγάλους χώρους δουλειάς, όπου έχει κατοχυρωθεί η ύπαρξη και λειτουργία σωματείου. Δεν αρκούνται στους μηχανισμούς καταστολής και το αντεργατικό νομικό οπλοστάσιο που έχουν στη διάθεσή τους, αυτό που οδηγεί σε συνεχείς συνδικαλιστικές διώξεις, επιτρέπει στα δικαστήρια να χαρακτηρίζουν «παράνομες» σχεδόν όλες τις απεργίες και στην αστυνομία να προστατεύει τα συμφέροντα της εργοδοσίας σε κάθε εργατική κινητοποίηση. Απαιτούν την απεριόριστη εκμετάλλευση των εργαζομένων, την πλήρη υποταγή στην εργοδοτική αυθαιρεσία, την κατάπνιξη κάθε προσπάθειας αντίστασης και συλλογικής διεκδίκησης.

Η άμεση, νέα απεργία που αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στην INMAINT αποτελεί την καλύτερη απάντηση στις προκλητικές κινήσεις της διοίκησης, που επιπλέον προχώρησε σε αγωγές και προσπάθειες να κηρυχτεί η απεργία παράνομη. Η υπεράσπιση του δικαιώματος στη συλλογική οργάνωση και δράση είναι υπόθεση αγώνα των ίδιων των εργαζομένων. Η αποφασιστικότητα και η ενότητά τους μπορεί και πρέπει να ματαιώσει τις εκδικητικές απολύσεις, σπάζοντας στην πράξη την τρομοκρατία και την αυθαιρεσία της εργοδοσίας, που απευθύνεται συνολικά στους εργαζόμενους του ομίλου ΙΝΤΡΑΚΟΜ.

Η Ταξική Πορεία δηλώνει αμέριστη συμπαράσταση στον αγώνα των εργαζομένων στην INMAINT, έναν αγώνα που αφορά όλους τους εργαζόμενους και πρέπει να νικήσει!

• Κάτω τα χέρια από τη συλλογική οργάνωση των εργαζομένων!

• Αγώνας για την ανατροπή της αντεργατικής πολιτικής!

http://taxikiporeia.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com