...................

27 Μαρ 2017

Τέτοιες τιμές βεβήλωσης δεν αξίζουν ούτε στο Μπελογιάννη ούτε στο κομμουνιστικό κίνημα!

«Εάν έκανα δήλωση αποκήρυξης θα αθωωνόμουνα κατά πάσα πιθανότητα μετά μεγάλων τιμών… Αλλά η ζωή μου συνδέεται με την ιστορία του ΚΚΕ και τη δράση του… Δεκάδες φορές μπήκε μπροστά μου το δίλημμα: να ζω προδίδοντας τις πεποιθήσεις μου, την ιδεολογία μου, είτε να πεθάνω, παραμένοντας πιστός σ’ αυτές. Πάντοτε προτίμησα το δεύτερο δρόμο και σήμερα τον ξαναδιαλέγω». [Απολογία του Νίκου Μπελογιάννη στο στρατοδικείο]

65 χρόνια μετά, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, (η "αριστερά" του δρόμου της προδοσίας των αγώνων του λαού και του κομμουνιστικού κινήματος, της πλήρους υποταγής σε αυτούς που οδήγησαν το Μπελογιάννη και όλο το λαό στο απόσπασμα και η ακροδεξιά της συνέχειας αυτών που στράφηκαν ενάντια στο λαό και κατά τη διάρκεια όλης της δεκαετίας του '40  και του "χωρίς τους Αμερικανούς -που έδωσαν την εντολή για την εκτέλεση- δεν θα ήμασταν εδώ"), σχεδιάζει να βεβηλώσει την τιμή του Νίκου Μπελογιάννη, να ξεφτιλίσει το κομμουνιστικό κίνημα και την Αριστερά, διοργανώνοντας μέσω της Βουλής έκθεση και εκδήλωση στην Αμαλιάδα, στην οποία μάλιστα συμμετέχει και νομιμοποιεί στις συνειδήσεις του λαού και η ηγεσία του σημερινού ΚΚΕ επιβεβαιώνοντας για άλλη μια φορά για το κατά πόσο (δεν) ξέκοψε από οππορτουνισμούς και λεγκαλισμούς, δίνοντας μάλιστα και τμήμα από το αρχείο του. Μάλλον ως συνέχεια της συμφιλίωσης των ...Ελλήνων που υπογράφτηκε και με νόμους κάπου εκεί στα τέλη της δεκαετίας του '80!

Αναρωτιέται μάλιστα η «σοβαρή αντικομμουνιστική» Καθημερινή, «αν όντως αξίζει την τιμή ένας καταδικασμένος για κατασκοπία». Θα απαντήσουμε εμείς στην Καθημερινή. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ σκοπεύει να βεβηλώσει, όπως έκανε και με το σκοπευτήριο της Καισαριανής, το ελληνικό κομμουνιστικό κίνημα, ώστε να ωραιοποιήσει την εικόνα της, για να προωθήσει ύστερα την βάρβαρη πολιτική της εξάρτησης, της υποτέλειας, της εξαθλίωσης. Είναι η πολιτική των ξένων και ντόπιων αφεντικών σας, για την ανατροπή της οποίας ο Νίκος Μπελογιάννης πρόταξε τα γυμνά στήθη του απέναντι στα ντουφέκια και πέρασε για πάντα στην συνείδηση του ελληνικού λαού, ως ήρωας της λευτεριάς και της ανεξαρτησίας. Ενώ η «Καθημερινή» έχει καταγραφεί στην ιστορία ως κατοχική φυλλάδα που καλωσόρισε τα Ες-Ες και σήμερα υποστηρίζει το ξεπούλημα λαού και χώρας στους σύγχρονους ιμπεριαλιστές της Αμερικής και της Ευρώπης κάνωντας διαγωνισμό ακόμη περισσότερης υποτέλειας με τους κυβερνώντες!

Τέτοιες "τιμές" λοιπόν δεν αξίζουν σε κανένα αγωνιστή του κομμουνιστικού και λαϊκού κινήματος! Και όλοι όσοι έχουν διαλέξει να κρατήσουν τους αγώνες αυτούς ζωντανούς και στο σήμερα, και στο μέλλον, θα έπρεπε να είναι απέναντι σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις και να τις καταγγέλουν αντί να νοιώθουν χαρά περηφάνια για την "αναγνώρισή" τους από τον αντίπαλο και τους λακέδες του! Αυτή η ιστορία δε μπαίνει στα μουσεία! Είναι ζωντανή και κανείς δε μπορεί να τη σβήσει από τη μνήμη του λαού όσο κι αν προσπαθεί!

2 σχόλια:

 1. Ανώνυμος27/3/17, 6:21 μ.μ.

  Δηλαδη τι μας λέτε οτι δεν έπρεπε να πραγματοποιηθεί το Μουσείο προς τιμην του Μπελογιάννη γιατί έδωσε το παρόν η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ;Σήμερα αυτοί που ξεφτυλίστηκαν δεν ήταν ο Μπελογίαννης και το ΚΚΕ αλλά ο Τσίπρας και η κυβερνητική κουστωδία του που δεν συνδέονται με κανένα τρόπο με αυτό το γεγονός.Σήμερα εγκαινιάσαμε το μουσείο Μπελογιάννη ενα όραμα και αίτημα ετών το οποίο το ΚΚΕ προετοιμάζει παλεύει και πρωτοστατεί χρόνια οπου και για την υλοποίηση του δεν είχε καμιά συμβολή και συμμετοχή ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε η βούλη οι οποίοι το μόνο που έκαναν ήταν να προστρέξουν την τελευταία στιγμή να καπηλευτούν με όλους τους τρόπους και το όνομα του Μπελογιάννη και την ιστορικη σημασία του μουσείου του οποίου σχεδόν ολα του τα εκθέματα και το υλικό προήλθε απο το ΚΚΕ.Το ακριβώς έπραξαν οι συριζαίοι και με το σκοπευτήριο της Καισαριανης.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Φανταστείτε και να συνδεόντουσαν ο Τσίπρας, ο δήμος και η βουλή με αυτό το γεγονός τι θα γινόταν!

  Φανταστείτε στη θέση του ΚΚΕ σήμερα να ήταν το ΝΑΡ, το ΚΚΕ(μ-λ) ή οποιαδήποτε άλλη οργάνωση τι θα λεγόταν από το ΚΚΕ!

  Αυτοί που δεν συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις της ΓΣΕΕ, έτσι για παράδειγμα, για να μη δώσουν άλλοθι στους εργατοπατέρες σήμερα δε μπόρεσαν να διαχωρίσουν τη θέση τους! Τόσο που αυτό που φτιάξανε οι ίδιοι, καθώς λέει ο παραπάνω σχολιαστής, το καπηλεύτηκαν μια χαρά ο ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση και η Βουλή, ήταν δε τόσο ευγενικοί που όταν μίλαγε ο Τσίπρας αποσύρανε από τα πλάνα μέχρι και τις σημαίες τους!

  Αυτό που είδε όλος ο κόσμος σήμερα ήταν μια εκδήλωση όπου κυβέρνηση, ΣΥΡΙΖΑ, Βουλή και ΚΚΕ τίμησαν από κοινού τον Μπελογιάννη. Την "αριστερά" αντάμα είδαμε στα τηλεοπτικά πλάνα. Εκτός και εντός μουσείου!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com