...................

13 Μαρ 2017

Από την παρέμβαση στα "Μικέλ"


Κάποιες δεκάδες μαζεύτηκαν σήμερα έξω από τα Μικέλ στη Λεωφόρο Αθηνών που εργαζόταν ο αδικοχαμένος υπάλληλος delivery που έχασε τη ζωή του. Μια βδομάδα μετά τον τραυματισμό του, ο 22χρονος Μέμο υπέκυψε τελικά στα τραύματα του. Το κατάστημα φρόντισε να το κλείσει λίγη ώρα πριν την συγκέντρωση ο ιδιοκτήτης και να βάλει ανακοινώσεις στις τζαμαρίες «Κλειστό λόγω πένθους».  Όπως αναφέρει και η προκήρυξη της Ταξικής Πορείας που μοιράστηκε:

«Ένα εργοδοτικό έγκλημα, σε μια από τις μεγαλύτερες αλυσίδες στον τομέα του επισιτισμού, τα Mikel, που έχει βασίσει την “ανάπτυξη” και τα κέρδη της στην καταστρατήγηση των εργατικών δικαιωμάτων, στις απλήρωτες υπερωρίες, στα ατελείωτα ωράρια και τα ξεχειλωμένα πόστα των εργαζομένων. Και φυσικά στην τρομοκρατία και τις εκδικητικές απολύσεις, σε όποιον τολμά να διεκδικεί ανθρώπινες συνθήκες εργασίας».

http://taxikiporeia.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com