13 Μαρ 2017

Ανταπόκριση από το Μονοήμερο Αγωνιστικών Κινήσεων με αφορμή τις διώξεις στη Ξάνθη

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Μονοήμερο των Αγωνιστικών Κινήσεων στην Ξάνθη με αφορμή τις διώξεις φοιτητών για την συνδικαλιστική και αντιφασιστική τους δράση. Η ημέρα ξεκίνησε στις 5 με την λειτουργία καφενείου και βιβλιοπωλείου ενώ στον χώρο του αναγνωστηρίου υπήρχαν σχετικά "στράτσα" για το ζήτημα της φασιστικοποίησης.

Έπειτα στις 6 ξεκίνησε η εκδήλωση με τίτλο "Τα δημοκρατικά δικαιώματα στο στόχαστρο και η απάντηση του κινήματος στις διώξεις αγωνιστών " όπου αναδείχθηκε το ζήτημα της πραγματικής πηγής αυτών των διώξεων δηλαδή την κατεύθυνση της φασιστικοποίησης της δημόσιας και πολιτικής ζωής. Για τις Αγωνιστικές Κινήσεις οι συγκεκριμένες διώξεις δεν αποτελούν μια ακόμα λόξα του εν λόγω καθηγητή αλλά την απάντηση του συστήματος σε όποιον προσπαθεί να σηκώσει κεφάλι και να αγωνιστεί.

Τέλος έγινε μεγάλη προσπάθεια να καταγγελθούν οι αδιέξοδες ρεφορμιστικές "προτάσεις" οι οποίες από την μία συσκοτίζουν τον ρόλο των καθηγητών και του πανεπιστημίου στον καπιταλισμό μιλώντας για "δημοκρατικό πανεπιστήμιο" και ζητώντας από τις συγκλήτους να δώσουν την αλληλεγγύη τους κόντρα στους διωκόμενους και από την άλλη δεν βρίσκουν την προοπτική στην κίνηση ενός ευρυτέρου δυναμικού αλλά συνεχίζουν να είναι πιστοί στον εικονικό συνδικαλισμό.
 
Έπειτα ακολούθησε ρεμπέτικο γλέντι με τους Rebel Trio.

http://www.agonistikeskiniseis.org/

Δεν υπάρχουν σχόλια: