...................

19 Μαρ 2017

Χανιά: Κοινός αγώνας ντόπιων και μεταναστών ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και την καπιταλιστική βαρβαρότητα

Ο άγριος ανταγωνισμός μεταξύ των ιμπεριαλιστών καλά κρατεί, δίνοντας όλο και πιο επικίνδυνες εξελίξεις για τους λαούς και ολάκερη την ανθρωπότητα. ΗΠΑ, Ρωσία και Ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές, αναδιατάσσουν τις συμμαχίες τους, ψάχνουν νέες σφαίρες επιρροής και τελικά συγκρούονται σε όλο το μήκος του τόξου, από τη Βαλτική και την Ουκρανία, τα Βαλκάνια, μέχρι τη Μεσόγειο, τη Συρία και ευρύτερα τη Μέση Ανατολή.

Βομβαρδίζουν χώρες, μακελεύουν λαούς, καλλιεργούν τον αλυτρωτισμό και τον εθνικισμό, ενισχύουν κάθε είδους αντιδραστικά μορφώματα σαν το ISIS, σπέρνουν το θάνατο και οδηγούν στο ξεριζωμό εκατομμύρια ανθρώπους.

Οι πρόσφυγες είναι τα θύματα του ιμπεριαλιστικού πολέμου. Θαλασσοπνίγονται στη Μεσόγειο για να ξεφύγουν από τις βόμβες των ιμπεριαλιστών και καταλήγουν στοιβαγμένοι στα στρατόπεδα συγκέντρωσης της Ε.Ε. Τους φράζουν την διέλευση για να πάνε στο προορισμό τους, τους αρνούνται την κάλυψη βασικών αναγκών σε τροφή-στέγη-περίθαλψη. Γιαυτό είναι υποκριτές οι διάφοροι αξιωματούχοι όταν καμώνονται πως τάχα είναι συντετριμμένοι από το δράμα των προσφύγων. Από τη μια καλλιεργούν την ισλαμοφοβία και υψώνουν φράχτες, και από την άλλη τους ...“καλοδέχονται” ως πάμφθηνο εργατικό δυναμικό βορά στην πιο άγρια εκμετάλλευση στις μητροπόλεις της Δύσης.

Η ελληνική κυβέρνηση ακολουθώντας τη γραμμή της εξάρτησης σε Ευρωπαίους και Αμερικάνους εφαρμόζει την αντιδραστική συμφωνία Ε.Ε.-Τουρκίας κάνοντας την Ελλάδα φράχτη για τους πρόσφυγες. Σταθερά δίνει τη χώρα για πολεμικό ορμητήριο του ΝΑΤΟ την ώρα που η φωτιά του πολέμου καίει σε όλη τη περιοχή. Ο νατοϊκός στόλος βρίσκεται μόνιμα στο Αιγαίο ενώ η βάση της Σούδας υπερλειτουργεί και συνεχώς μεγεθύνεται για να εξυπηρετήσει τις δολοφονικές επεμβάσεις των αμερικανονατοϊκών. Η εμπλοκή της χώρας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια βαθαίνει καθώς η κυβέρνηση διακηρύσσει με κάθε τρόπο τη διαθεσιμότητα της στους ιμπεριαλιστές. Φτιάχνει αντιδραστικές συμμαχίες με το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ και την αμερικανοστήριχτη Χούντα της Αιγύπτου ενώ η ελληνική αστική τάξη κοντράρεται με τη τούρκικη για βρώμικους ρόλους στη περιοχή στο πλαίσιο του ιμπεριαλιστικού ανταγωνισμού. Μεγαλώνουν έτσι οι πολεμικοί κίνδυνοι και υπονομεύεται η ειρήνη και η φιλία με τους γύρω λαούς.

Με τους πρόσφυγες είμαστε σύμμαχοι διότι έχουμε κοινούς εχθρούς. Όπως αυτοί έχουν ανάγκη να παλέψουν για ελευθερίες-ψωμί-δουλειά-εκπαίδευση-περίθαλψη(και όχι για ελεημοσύνες) έτσι και εμείς να βγούμε στους δρόμους κόντρα στη αντιλαϊκή- αντεργατική επίθεση που μας παίρνει κατακτήσεις ενός αιώνα. Ακόμα περισσότερο να εναντιωθούμε στο κλίμα ρατσισμού,σωβινισμού και εθνικισμού που καλλιεργείται όχι μόνο από την ακροδεξιά αλλά και απ΄ όλο το φάσμα του αστικού πολιτικού προσωπικού και να οικοδομήσουμε κίνημα φιλίας με τους γύρω λαούς. Κόντρα στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και στους τυχωδιοκτισμούς των ντόπιων αστικών τάξεων της περιοχής να συμβάλουμε στο μέτωπο πάλης των λαών.

Σήμερα λοιπόν η πραγματική αλληλεγγύη στους πρόσφυγες επιβάλλει να δείξουμε τους υπαίτιους της προσφυγιάς και, κόντρα στη λογική του εικονικού κινήματος,να ευνοήσουμε τη μαζική λαϊκή πάλη για να σταματήσει να είναι ο τόπος μας ορμητήριο των φονιάδων των λαών.

• Κάτω η αντιμεταναστευτική πολιτική ΕΕ-κυβέρνησης!
• Έξω βάσεις -ΝΑΤΟ, ΗΠΑ και Ε.Ε
• Κοινός αγώνας ντόπιων και μεταναστών ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και την καπιταλιστική βαρβαρότητα που σπέρνουν τη φτώχεια, την προσφυγιά και το θάνατο!
• Ζήτω η φιλία και η αλληλεγγύη των λαών!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com